icon

Je jóga a meditace pro těhotné vhodná online?

molu18
13. zář 2025

Ahojte, jsem v 24 týdnů těhotenství a chtěla bych začít s jógou a meditacemi, samozřejmě aby to bylo cíleně pro těhotné. Nikdy jsem jógu necvičila, ani nedělala meditace, ale cítím, že to potřebuji. Je to i tak vhodné přes internet? Budu ráda za zdělení vašich zkušeností a kdyby to bylo možné i konkrétní doporučení.

cherie24
13. zář 2025

Už roky sleduji na YouTube StillOnTheWay. Paní má takové jemné cvičení i pro úplné začátečníky, pro těhotné, i pro pokročilé. Těhotenské cvičení tam má několik videí, já je teda nikdy nesledovala, cvičila jsem podle ní klasickou jógu celé těhotenství až do porodu. Moje tělo je ale na jógu zvyklé, cvičím jí už roky. Ale když jsem třeba po delší pauze potřebovala uvolnit tělo, ztuhlé a bolavé záda nebo nabrat pozitivní energii, vždycky si pustím cvičení od ní.

molu18
autor
14. zář 2025
@cherie24

Už roky sleduji na YouTube StillOnTheWay. Paní má takové jemné cvičení i pro úplné začátečníky, pro těhotné, i pro pokročilé. Těhotenské cvičení tam má několik videí, já je teda nikdy nesledovala, cvičila jsem podle ní klasickou jógu celé těhotenství až do porodu. Moje tělo je ale na jógu zvyklé, cvičím jí už roky. Ale když jsem třeba po delší pauze potřebovala uvolnit tělo, ztuhlé a bolavé záda nebo nabrat pozitivní energii, vždycky si pustím cvičení od ní.

@cherie24 Děkuji, dívala jsem se na to, pro těhotné jsem tam našla asi 3 videa. Nevím, zda jsem špatně hledala. To cvičení pomáha nabrat pozitivní energii? To by bylo fajn, to potřebuji..