Je konzumace mírně pálivého jídla bezpečná v těhotenství?
Ahojte bola som si kupit cinu kurca na sladkokyslo a vyberala som si zo svedskych stolov , mno a necitala som cedulku . A mne sa zda ze to bolo maso kungfu co je mierne stiplave je to v cesticku som si pomylila obycajnym nestiplavym cesticku . Som 20tt a 4 dni , mam rizikove tehu len kvoli minulemu missed 11tt . Teraz sa bojim co ked stiplave bude stimulovať maternicu ??? Ale beriem duphaston citala ze aj keby som zjedla stiplave co stimuluje maternicu ze zastavi stimulaciu . Mam sa bat ci ne ??? Dakujem
Je to stejné jako s tím muškátovým oříškem ve špenátu. Ne, není to nebezpečné. Co ale pro miminko nebezpečné je, je kortizol, který opakovaně vypouštíš do těla díky svým obavám. Je zcela evidentní, že nemáš zpracovanou svou předchozí ztrátu a trpíš díky tomu úzkostnými stavy. Pro tvé současné miminko by bylo nejlepší, kdyby ses objednala na terapii a tu ztrátu si tam opečovala, pomůže to tobě i tvému miminku, a to nejen v době těhotenství, ale i v době společného soužití po jeho narození, kdy bys mohla svými nevyřešenými traumaty traumatizovat vlastní dítě.
Je to stejné jako s tím muškátovým oříškem ve špenátu. Ne, není to nebezpečné. Co ale pro miminko nebezpečné je, je kortizol, který opakovaně vypouštíš do těla díky svým obavám. Je zcela evidentní, že nemáš zpracovanou svou předchozí ztrátu a trpíš díky tomu úzkostnými stavy. Pro tvé současné miminko by bylo nejlepší, kdyby ses objednala na terapii a tu ztrátu si tam opečovala, pomůže to tobě i tvému miminku, a to nejen v době těhotenství, ale i v době společného soužití po jeho narození, kdy bys mohla svými nevyřešenými traumaty traumatizovat vlastní dítě.
@miryp Dakujem za reakciu. Ja som sa len chcela uistit, ze to jedlo neublizi babatku. Nie preto, ze by som mala traumu, ale preto, ze ho lubim celym srdcom a zalezi mi na kazdom detaile.

Vzhledem k tomu, že celá Asie a i Mexiko jedou dost pálivá jídla, několikanásobně víc než v ČR, tak kdyby to bylo tak nebezpečné, tak jsem ji žádné děti nikdy nenarodí až 9. měsíci.
Hoď se do pohody, aby to fungovalo jako stimulant dělohy, musela bys toho sníst extrémní množství.