Je let ve 2. trimestru s Clexaneem bezpečný?
Ahoj,
koupili sme si dovcu na Rhodos v srpnu jiz v breznu. Pri odletu budu v 17tt. Vim, ze by to melo byt obecne ok, ale musim si pichat Clexane (letenky sme nastesti stihli pripojistit). Je tu nekdo, kdo resil podobny problem? Je to bezpecne? Pripadne, pokud jo - je potreba nejakeho formulare, abych mohla injekce mit v prirucni batozine? - nebudu riskovat, ze mi je nekde ztrati? A samozrejme, budu se i pripojistovat..
S gynekolozkou jsem to jeste neresila - UZ mame az za 2 tydny, jsem v 7tt a samozrejme to budu preberat s ni ted a taky budu trvat na hematologickom vysetreni cca tyden pred odletem. Priority mam jasne a pocitame i s variantou, ze dovolenou nekomu darujeme. Spis me jenom zajima, jestli byl nekdo v podobne situaci.
Pro vysvetleni - sme tehotni z IVF ( 3.ti pokus po 2 operacich v rozmezi 2 let, 2hy pokus byl v unoru - neuspesny) - psychicky jsem to nebrala moc dobre a bylo nam receno, ze dalsi cyklus bude s ultradlouhou stimulaci s transferem az nekdy v zari - tak jsme si naplanovali dovcu a pak nam to zmenili, ze dne na den. Takze jsem jenom rychle dokoupila pripojisteni, kdyby nahodou nam to vyslo..
Clexane je uplne bez problemu, mam leidena heterozygota a musim pichat pri letani vzdy i netehotna. Ted tehotna picham denne, chodim pravidelne na kontroly k doktorce na hematologii a zrovna vcera jsem se ptala, kdyz bychom chteli nekam v lete s detmi na dovcu, jestli mohu. Letadlo mi durazne nedoporucovala. Rikala, ze autem by nemel byt problem, ale delat hodne zastavek a chodit.
@teenyel Ja leidena nemam. Jenom vyssi d-dimery a nadprumerny pocet trombocytu. Takze pry by to melo byt ok. Prave autem si netroufam z duvodu, ze mi prijde, ze posledni dobou lidi jezdi jak prasata - mame i na kamere, co vsechno se nam deje a kolik jen taktak kolizi a ne nasi vinou...asi to kazdy zna...
@vercikal tak pokud hematolog neni v tomto pripade proti (mysleno, ze by to nedoporucoval), tak je to asi v pohode. Clexane v letadle neresi 🙂
A s temi auty to tak bohuzel je, sama najezdim kolem 4 tis km mesicne, tak si taky nekdy tukam na celo, co a kdo ma jeste papiry. Ale jsem uz celkem zvykla. Nejvetsi prasarny jsem za volantem zazila asi v Cerne Hore. Tam jsem si rikala, ze zlata CR 🤣
Manzel si bral Clexane do Kodane (tehotny teda nebol 😁) a nemali s tym ziadny problem, injekcie ale odbavil v batozine
skvele. moc krat vsem diky

S Clexanem určitě problém nebude, ten si píchají i zdraví lidé před dlouhým letem jako prevenci.