Je možné otěhotnět přirozeně i po KET?
Ahoj holky, moc vas zdravim a chci vas poprosit o nazor. Mam za sebou 6. pokus IVF, ktery skoncil uspesne 🙂 v 8. tydnu mame pred sebou prvni ultrazvuk na srdickovou aktivitu. Priznam se, ze jsem ani tento pokus nepovazovala za uspesny, protoze jsem 13. den po KET rano lehce zaspinila. Stejne tak to totiz bylo i v predchozim pokusu, ktery nedopadl. Prave jsem sedela na toalete s tim, ze jdu delat test a tak jsem po tom zaspinenim uz ani nedoufala. S manzelem jsem pred transferem moc sexu nemeli, avsak jednou prece ano, a ja ted premyslim, jestli to tehotenstvi neni vlastne prirozene. Na druhou stranu, sex probehl 25.2. v noci, zacatek mesicku byl 18.2. a manzel se navic ani neudelal - byl nachlazenej a unavenej :( uz proto mi to prijde absolutne nerealny, ale porad se mi honi hlavou, ze me 2 dny pred KET bolelo bricho na mensez (v tu dobu jsem to mela dostat ofiko az za 10 dnu, coz mi prijde, ze by to boleni zacalo dost brzo), a to se po KET jen zintenzivnovalo - takze dnes zpetne to mohlo byt hnizdeni. Mozna to nema vubec souvislost, ale proc pak to zaspineni? Treba jsem vyloucila to embryo z KET? Je to blbist? Reknou mi na tom UZ podle velikosti plodu i jeho stari, abych se dopocitala? Ja vim, ze je to ve vysledku uplne jedno, jen jsem zkratka zvedava. Prvni moje myslenka totiz byla, ze neni ten KET po tolika nesupesich snad ani mozny :D ale to prave ani ta varianta prirozeneho poceti. Co si i tom myslite? Moc diky za vase nazory, bohuzel strucneji to popsat neslo. Mejte sa fajn!
@alhi123 Podle me je tehotenstvi na 99,9 % z KET. Sex byl bez ejakulace a nebyl v dobe ovulace. Ruzny pobolivani i spineni muze mit milion pricin. A ano, uspech KETu az na tolikaty pokus se deje. Na ultrazvuku ti reknou stari, ale to je jasne, co by melo +- vyjit, protoze je u tebe jasne, kdy byla ovulace, kdyz delali KET. Gratuluju k tehotenstvi 🙂.
@katule1990 moc dekuji. Ja si to osobne take myslim, jen si tak v hlave premitam 🙂 diky za reakci!
@kocila nene, uzivala jsem (a stale jeste uzivam) pouze Estrofem kvuli sliznici a Amelgen. Ovulace byla rizena mesic predtim kvuli odberu. Transfer byl rizen Covidem 🙂 mela jsem ho mit puvodne 7.3., ale jeste jsem ho kvuli nemoci posunuli na 9.3. Je to nase uz 3. klinika a hned napoprve to u nich klaplo. Porad tomu nemuzu uverit. Mozna prave to bylo tim, ze nic moc nesledovali (jen jednou vysku sliznice) a slo se na vec. Byla jsem neskutecne uvolnena. 🙂

@alhi123 ket byl rizeny-s leky na zastaveni ovulace,nebo prirozeny,vklad rizen podle velikosti folikulu?
Mozne je vse,ale pokud nedoslo k sexu,kde muz ejakuloval,tak tehotenstvi je z KEtu. Na utz reknou velikost a odhadnou stari plodu…