icon

Je ultrazvuk při gynekologické prohlídce dostačující?

30. kvě 2022

Ahoj, chci se zeptat, jak u vás probíhá klasická gynekologická prohlídka? Byla jsem u doktorek zvyklá, že jsem si vylezla na křeslo, prohmatali břicho a prstama uvnitř, pak zrcadla případně stěry. Teď mám doktora, který nedělá nic jiného než jen ultrazvuk, žádný zrcadla, žádná kontrola dole, břicha, nic, ani dokonce teď když jsem těhotná a začíná mě hlodat, jestli tímhle přístupem nemůže něco zanedbat. Protože v prvním těhotenství doktorka jen díky tomu, že sahala dovnitř, zjistila, že se otevírám už v 6 měsíci, jak tohle zjistí on? Nebo je to normální, že se používá čistě jen ulztravuk?

veritanas
•
30. kvě 2022

Moje prohlídky vypadaly a vypadají, jak popisuješ u předchozího doktora + mi teda vyšetřuje prsa To těhotenství si už úplně přesně nepamatuju, ale jsem si skoro jistá, že mi dělal i vnitřní vyšetření + ultrazvuk pokaždé...

michaela666
•
30. kvě 2022

Před těhotenstvím prevence tak jak popisuješ. V těhotenství vyšetřovala převážně ultrazvukem. Byla jsem ráda, protože nevidím přínos aby se tam někdo každou kontrolu štoural. Kdyby byl problém určitě to zjistí.

anickaaa28
•
30. kvě 2022

Me kontrolovala cipek ted naposledy, jen kvůli tomu že mi uz dost tvrdne bricho.Jinak dela spis utz,měří malého a podobně. Kdyby byl problém mrkne na cipek i bricho jako ted naposledy.A popravdě jsem rada,nebo je to tam fakt dost citlive.....

sirinfirst
•
30. kvě 2022

V těhotenství jen jen utz, mimo těhotenství dle prvního popisu + prsa

guliii
•
30. kvě 2022

Čípek může v těhotenství kontrolovat i ultrazvukem. Někteří doktoři neradi kontrolují uvnitř v těhotenství, aby tam nechtěně něco nezanesli. Osobně nevidím přínos vnitřního vyšetření v těhotenství. Jinak stěr čípku jednou za rok musí dělat samozřejmě vnitřně.

petramana
•
30. kvě 2022

doktorka co sla do duchodu mi vzdy prsa vysetrovala, ale jeji nastupce u ktereho jsem cca 5 let ani jednou, jen vzdy pouci ze si mam samovysetrovat... ma to tedy delat nebo ne?

shirilka
•
30. kvě 2022

Na klasické kontrole jak píšeš, vyšetření spodku, zrcadla, stěry, prsa teda nikdy to jsem ani nevěděla, že by měli dělat a to jsem lékaře měnila.... V těhotenství na začátku vyšetření spodem, pak už pouze utz az ke konci spodem stěr na strepkokoka, pak zase utz a pak až na předávce v porodnici před nástupem na vyvolání spodem... Oni se snaží eliminovat riziko zanesení nějaké infekce, za což jsem byla jediné ráda, přes to břicho to bylo přecejen příjemnější.

krisstina93
•
30. kvě 2022

Na klasické kontrole dělá zrcadla, stery, max prohmatne břicho. V těhotenství naopak byl snad pokaždé jen utz, nikdo se ve mě zbytečně nehrabal.