icon

Kdo má termín porodu v březnu 2023?

mksv
19. črc 2022

Jste tu někdo s očekávaným termínem v březnu 23?🙂

Strana
z2
kapii
21. črc 2022

@mksv já jsem hrozně unavená, bez energie, což je trochu mazec s mým akčním tříleťákem😀 A spousta pachů mi dělá strašně blbě.

kozaci
21. črc 2022

@mksv jé, trochu závidím!!!
Už bych zase chtěla být v očekávání!!!
Nás nejmladší prcek má 11 měsíců a stále nemám ms. Tak snad už brzy...

mksv
autor
29. črc 2022

Ahoj, tak co je nového?🙂

kafka01
30. črc 2022

Ahoj holky, včera jsem byla na první kontrole. 6+4, srdíčko tluče a vše v pořádku. Kvůli předchozímu potratu jsem dostala injekce Clexane a každý den píchat do břicha. Dává mi to teda zabrat.
Včera v noci jsem se ale budila bolestí v podbřišku a zase tmavě špiním. Tak v pondělí asi hned půjdu na kontrolu. Začínám se ale bát nejhoršího😥. Teď tu ležím, bojím se pohnout a brečím. Nikdy jsem nepočítala, že budu "ta, která neudrží dítě".😔 Dvakrát v jednom roce by to na mě bylo asi moc 😔

ufounek
30. črc 2022

@kafka01 vim, jak se asi citis, ten strach a bezmoc.. take jsem si ZT prosla, ale pak se nam narodilo zdrave miminko.. koukam, ze to jsou leky na redeni krve, spinila jsi vcera nez jsi sla na kontrolu? Jela bych asi radsi na pohotovost pro jistotu, treba jen pridaji progesteron.. kdyz bije srdicko, uz je to nadejne, spousta zen ze zacatku spini a je pak vse v poradku. Me hodne pomohlo se hodit do klidu, omezit honicky a vymyslet odreagovani, ale vim, ze je to tezke.. drzim pesti 😉

nitii
30. črc 2022

@kafka01 Taky mě napadlo, jestli to není Clexanem, já si ho píchala celé první těhotenství a teď znovu už od pozitivního testu, nikdy jsem po něm teda nekrvacela ani nespinila, ale každý měsíc se mě hematolog při kontrole ptá, jestli nekrvacim, takže předpokládám, že se to u něj někdy děje.. Držím palce, ať je vše v pořádku..

fox_spring
2. srp 2022

Ahoj všem nastávajícím maminkám,
Jsem ráda, že se můžu k vám přidat 🙂 aktuálně jsem 8+2. Mám za sebou kontrolu u doktorky v pátém týdnu, srdíčko vidět ještě nebylo. Ale v 6 týdnu další návštěva a potvrzené tepající ❤️🙂. Je to mé první těhotenství. Ze začátku mu bylo fajn, zvýšená chuť k jídlu. No aktuálně poslední týden bojuju s večerní nauzeou🤢. Jak jste na tom vy? Odkud jste?

terinka212
2. srp 2022

Ahoj 🤗
Předminulý týden jsem zjistila na těhotenském testu //.
Dr mě řekla že bych měla být v 5-6tt.. ( dr nemá ultrazvuk) nějak se mě to nezdálo a šla jsem se přehlasit k jinému a ten mě řekl minulý týden že to vypadá na 3-4tt 🙉
Tak netuším jak to vše dopadne 🙈

fox_spring
3. srp 2022

@kafka01 to musí být těžké😔. Ale já věřím, že vše dobře dopadne, budu posílat pozitivní energii ❤️🙂.

mksv
autor
3. srp 2022

Já mám za sebou další kontrolu, srdíčko bije, embryjko teda úplně neodpovídá velikosti ale prý se nemám strachovat ze to dozene tak snad 🙂 další kontrola na konci srpna

janulejean
4. srp 2022

Holky koupete se těhu na koupáku? Já se letos koupu jen u nás v bazénu doma. Nicméně manžel chce jít zítra s dcerkou na koupák a já půjdu s něma. Váhám zda do té vody vlést. Tentokrát jsem na sebe po posledním zážitku dost opatrná a snažím se nic nepodcenit.

susmevem
4. srp 2022

@janulejean ... já bych do té vody nevlezla no. Ale beru to jen čistě od sebe. Nevadilo by mi koupat se v tekoucí vodě, plus bazén doma pochopitelně, to nepočítám. Ale ve stojaté vodě a ještě v těhle vedrech, nic pro mě...

nitii
4. srp 2022

@janulejean Já docela trpím na mykózy, takže ani mimo tehu do vody moc nelezu, takže já bych radši nešla.. I když teď jsem s dcerou byla dvakrát na městském bazéně a dobrý, ale spíš jsem seděla na kraji, než ve vodě, a hned po jsem se doma radši namazala Clotrimazolem..

fox_spring
5. srp 2022

Já to mám podobně jako holky. Jely jsme nedávno na výletě po Evropě okolo vodopádů, kluci se koupali. A já radši zůstala na břehu a máchala si nohy 😀. Trpěla jsem chronicky na infekce močových cest asi 2 roky a ta představa, že mě to chytne.... Ne, ne, ne!!!

janulejean
5. srp 2022

Díky holky, jsme na koupáku, ale jen si máchám nohy a jsem stejnak pod stromy. Manžel je s malou v brouzdáku. Nebudu nic riskovat, sice na záněty už 4 roky netrpím, ale nechám si to raději na další rok. Ale ta chuť tam skočit a zaplavat si je obrovská teda 🙈😅.

sennorita
5. srp 2022

Holky tak se přidám k Vám, dnes kontrola srdíčko bije jsem 7+1. Je to moje třetí těhotenství. 2 holky už mám 12let a 6let.

fox_spring
14. zář 2022

Ahoj holky, tak jak vám dopadly první screeningy? Rýsuje se nějaké pohlaví🙂?

nitii
14. zář 2022

@fox_spring U nás první screening ukázal hyperechogenní střevní kličky s dilatací, což je někdy ukazatel na cystickou fibrózu, takže nám dělali ještě všechny možné krevní testy, naštěstí vyšlo všechno v pořádku.. Po dvou týdnech jsem musela na genetiku na kontrolní utz, pořád jsou u mimca zvýšeně hyperechogenní střeva, už bez diletace, prý se tím nemám nijak stresovat, že je to v rámci "širší normy" v pořádku, tak snad... Každopádně nám rovnou z krve potvrdili na 100% doktorky odhad z ultrazvuku, že čekáme kluka 🙂

fox_spring
14. zář 2022

@nitii tak budu držet palce. Pokud je to v rámci širší normy tak bude vše určitě v pořádku, uvidíš 🙂. Nám vyšel první screening pozitivní s vysokým rizikem downova syndromu na 1:73. Tak nám nabídli ještě spoustu možností neinvazivních a invazivních testů. My s přítelem vybrali odběr z placenty (odběr choriových klků), druhý den vzorek z placenty odebrali. Byl to trochu horor (odběr na 2x🙄) , ale dalo se to vydržet. No a následující den volali z genetiky, že máme zdravé miminko a také potvrdili chlapečka🙂. Po té biopsii jsem musela ležet 2-3 dny, protože bylo zvýšené riziko potratu. Tak jsem poctivě odpočívala. No a třetí den po odběru silné krvácení. Já začla hned malovat čerta na zeď, kluk je vymodlený po 2 letech a po druhé IUI. Jeli jsme hned do nemocnice, kde mě vyšetřili a musím fakt smeknout - paní doktorka si mě nechala na hlídání, jinak vše bylo prý ok (dostatek plodové vody, prcek vitální, placenta v pořádku). Péče fakt pečlivá, dostala jsem 2x kapačky na zástavu, sledovali mě, odebrali krev. Paní doktorka pak za mnou ještě přišla večer se zeptat, jak se cítím a uklidnit, že počkáme do rána. Sestřičky úžasný! No a po kapačkách krvácení zastaveno, a zjistili přeci jen, že jsem měla malý drobný hematom na okraji placenty. Propustili mě z nemocnice dóm, tak musím do kontroly odpočívat a ležet, aby se hematom vstřebal. Ptala jsem se, z čeho ten hematom vznikl. Dostala jsem hrozně obecnou odpověď, že je to různý a z odběru to být může s nemusí. 🙄

nitii
14. zář 2022

@fox_spring Uf, tak to jste si taky užili pěknou várku stresu ☹️ Tak držím taky palce, všechno dobře dopadne 🙂 Nám řekli, že výsledky z krve budou do 14 dnů, naštěstí volali už po 5ti dnech, že jsme s manželem oba na cystickou negativní (takže to malej nemá) a že veškerý syndromy u malýho jsou taky negativní (Down, Edwards a ještě nějaký tři další 😁).. Snad nejdelší čekání v našem životě, druhé dítko máme taky vymodlene, nedařilo se teda rok a půl, už nás čekalo IVF, měla jsem už doma hormony a měla jsem od následující MS začít aplikovat, ale ta MS už právě nedorazila.. Dle dr. jsem prakticky neměla mít šanci přirozeně otěhotnět, ani IVF nebylo jistý, nabízeli mi darovaná vajíčka jako jedinou jistotu (mám nízký hormon AMH, takže minimum svých vajíček).. Takže jsem tohle těhotenství extrémní plasan, všechno mě hned vyděsí..

janulejean
14. zář 2022

@fox_spring tak u nás naštěstí první screening úplně v pořádku. Což mi spadl velký kámen ze srdce. Nicméně vzhledem k minulému špatnému konci mi nabídli kontrolní utz v 17. Týdnu. Tak jsem se objednala a snad bude zase vše v pořádku. Jinak zatím čekáme dle pana doktora Vlašíma holčičku😍. Další princezna.

soonaa
15. zář 2022

@mksv ahojky,já ano 🤗

soonaa
15. zář 2022

@mksv založila jsem skupinu Březen 2023,co si t trochu pokecat holky? 🤗

mksv
autor
15. zář 2022

Já mám bohužel necelé tři týdny po revizi

terinka212
15. zář 2022

Tak jsem 11tt a začala jsem špinit. Snad to nebude nic vážného. Možná zajedu na pohotovost až přijedu z dovolené. Ať mám klidnou duši 😇

soonaa
15. zář 2022

@mksv tak to mě moc mrzí. Brzy to přijde. Také nám to odešlo v šestém týdnu a po měsíci jsem byla opět těhotná. Držim palečky a příště už všechno dobře dopadne. ✊❤️

lucillecolliness
9. bře 2023

@mksv ano já

terinka212
11. bře 2023

Světem letí zprávička,
že se narodila MICHAELA holčička.
A my Ti přejeme, zlatíčko,
ať pro Tebe svítí sluníčko
ode dneška každý den,
Tvůj život je jako sen 😇

⭐ 10.3.2023 / TP (28.3.2023)
🕙 10:50h
⚖️ 3090g
📏 49cm

Obě jsme zdravé 😇a vše proběhlo bez komplikací 🥰

lucillecolliness
11. bře 2023

@terinka212 jen a jen zdravicko a gratuluji, taky nás to v brzké době čeká dle UZ máme termín 27.3 tak uvidíme pořád se bojím že nepoznám kdy to přijde 😀
@terinka212

Strana
z2