Kdo si nechá pohlaví miminka jako překvapení?
Nevím jestli tady taková diskuze je. Ale holky je tu některá která jsi pohlaví mimča nenechá říct?
U prvního překvápko a druhé teď taky. Je to nádherný 🙂 stojí to za to vydržet 🙂 neutrál koupíš krásný a navíc ti vydrží i pro druhé i když to bude opak. Kočárek máme šedý a sedačku jsme měli tyrkysovou. Dneska s je tolik barviček že snadno se vybírá neutrální kočárek. Červenou bych klukovi dala. má červenou sedačku a manžel miluje červenou. Tak proč ne? 😉
-u obou dětí jsme čekali prostě MIMINKO....
-můj lékař se nikdy nepodřekl, UTZ jsem měla co dva týdny i víc, pokaždé se napřed jukl,jak mimi leží,pak pustil obrazovku. U druhého mimi jsem chtěla fotku pohlaví-do obálky-tak jsem zavřela oči,on vyfotil a zase jsme se koukali dál.. Když jsem byla na vyšetení jinde,upozorňovala jsem,že pohlaví je tajemství....... Byla jsem u hodně lékařů a nikdo se nepodřekl 😉
-oblečky jsem koupila u prvního neutrální, stejně jsem pak už z porodnice šla vybavena na holčičku,a dokoupení růžové také nebyl problém, u druhého jsem tady na bazaru koupila pár pěkných oblečků na obě pohlaví, jedna hromádka zůstala,druhá se zase prodala.....opět jsem v mžiku objednala další pěkné kousky na chlapečka....
-kočárek jsem vybrala který chci a stejně se mi jediná barva líbila krásná modrá-i pro holčičku byla parádní, růžová v ní vynikla.....
-a jen tečka, ten pocit,když se to opravdu dozvíte až když "to" vidíte-ten byl k nezaplacení 😀
U prvniho jsme pohlavi znali a prislo mi to tak nejak "normalni". Podruhe jsem si moc prala holcicku a rozhodla jsem se pro prekvapeni, abych mela nadeji az do porodu. Podle ruznych priznaku to na holcicku sedelo. Pri 2.screeningu jsem doktorce rekla, ze pohlavi vedet nechci, ale stejne jsem napjate sledovala, jestli neco (ne)zahlidnu 😀 na 4D ultrazvuku me manzel premluvil, ze by pohlavi vedet chtel, ale miminko se neukazalo 😀 par hodin pred porodem se to malem vsechno pokazilo, protoze mi v porodnici delali UTZ na odhad vahy a me ani nenapadlo hlasit, ze pohlavi vedet nechci. Po provedenem UTZ doktorka prohodila k sestricce, ze se ani nepodivala na pohlavi, ale podle vetsi hlavicky to vypada na kluka... po porodu to bylo o to krasnejsi prekvapeni, ze se narodila malinka holcicka 🙂
Potreti jsem byla rozhodnuta, ze to zase vedet nechci. Pak se ale blizily Vanoce a me napadlo, ze by to byl pekny darek pro manzela. Priznaky jsem mela stejne jako u dcery, tak jsem pocitala s druhou holcickou. V 18.tydnu mi muj doktor rekl, ze nic kluciciho nevidi, a na 2.screeningu pak prisel poradny sok, kdyz se na obrazovce ukazal jasny pindik... chvili jsem to vstrebavala, ale nakonec jsem byla rada, ze predem vim, ze je to chlapecek. Manzel k Vanocum dostal sklenici od Nutelly se jmenem naseho chlapecka, a ja nikdy nezapomenu na ten jeho vyraz 🙂 aby byl aspon nekdo prekvapeny, tak jsme si pohlavi naseho miminka nechali pro sebe a nikomu jsme to nerekli, i kdyz se opet nasla spousta zvedavcu...
Rozhodne stoji za to vydrzet 🙂 me ta nevedomost ani neprisla tak hrozna, i kdyz mi spousta lidi rikala, ze by to nevydrzeli nevedet. Spis me stvalo, jak se vzdycky nasel nekdo s recmi typu "ale ja bych to vedet chtel/-a..."
My jsme si pohlaví říct nenechali a bylo to moc hezký, těšit se na miminko a vlastně nevědět, na co přesně se těšíme🙂 Já jsem od okamžiku, kdy jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, byla přesvědčená, že to bude kluk a strefila jsem se, manžel byl zase přesvědčený o holčičce, ale to mi přiznal až asi po dvou letech.
Na utz se nás doktorka zeptala, jestli to chceme vědět až ve chvíli, kdy na daná místa najela sondou, ale když jsme řekli, že vědět nechceme, tak se neprořekla, ani nikdy potom, přestože to v papírech určitě měla. Nicméně jsme měli tento ultrazvuk nahraný na mobilu a ukazovali jsme ho budoucím babičkám a dědečkům, s tím, ať v příslušný okamžik prozrazení radši zavřou oči, jako to dělal můj manžel. Já jsem zavírat oči nemusela, protože jsem na ultrazvuku stěží poznala hlavu od zadečku. Můj otec mi ale po porodu prozradil, že se podíval a věděl, že to bude kluk, ale naštěstí nám to neprozradil. Po návratu z porodnice jsme se pak na to video dívali doma s manželem a docela jsem se musela smát, protože pro manžela to byla premiéra a hned mi popsal, kde je tam ten pinďa k vidění, já jsem to ale myslím předtím považovala za ruku nebo tak něco🙂 Z toho vyplývá, že chlapi asi mají lepší prostorovou představivost a pokud opravdu pohlaví nechtějí znát, neměli by na ultrazvucích moc dávat pozor.
a k tomu nutkání nechat si to říct..... Mě vždy u druhých to hodně zajímá a jsem nedočkavá, u sebe to tak vůbec nemám. Já si vždy hrozně přála, jen aby to bylo zdravé (navíc jsem měla obě těhu ukrutné nevolnosti),že zbytek mi v tu dobu opravdu absolutně nezajímal 😉
@palomitacheca Juuu to byl hezký nápad s tou nutellou 😉 Hele vždy se najde nějaký rýpal. Ale je to vaše rozhodnutí a jiní jsi mohou trhnout. Ať jsi to každý udělá po svém 🙂
U prvního jsem chtěla převážně já překvapení. Manžel se nechal přemluvit. Celou dobu si myslel, že budeme mít holčičku a je to kluk 🙂
Doktorka se nikdy nepodřekla a na UTZ jsem také nikdy nic neviděla. Trochu humorné bylo, že mi na porodním sále ani hned neřekli, co se nám narodilo. Musela jsem se zeptat 🙂 Rodinu a přátele jsme napnuli ještě o trochu dýl. Rozeslali jsme oznámení něco ve stylu: Tak jsem konečně tady, měřím..., vážím... a svátek budu slavit..... Docela zábava, když to všichni hledali v kalendáři a několik se jich i překouklo a gratulovali nám k holčičce 😀
Pokud se nám někdy poštěstí mít druhé, jdu znovu do překvapení. Porod tím získal ještě větší kouzlo.
@zubejda2 Ja u prvniho nak tusila - vedela, ze to bude kluk, uz od 9.tt. ae u druhyho ani tuk. Chtela jsem holcicku, ale kdyz uz s tim vsichni okolo otravovali, tak jsem si rikala, ze kluk by byl taky dobrej 🙂. Narodila se holicka a me to doslo tak tyden po porodu, ze to je ta vysnena princezna 🙂
@nowe me ten darek napadl prave diky tomu, ze mela Nutella akci na etikety se jmenem 😀 do te doby jsem byla rozhodnuta pro dalsi prekvapko a nikdo by to nezmenil - teda manzel by me mozna zase prekecal. I kdyz nevim, jestli bych se to nedozvedela nechtene driv, Vasik se od toho 2.screeningu ukazoval na kazdem UTZ 😀
Souhlasim, ostatnim je do toho prd. I kvuli tem blbym dotazum jsem se blokla (tvrdohlavy beran se ve mne nezapre 😀) a manzel se to dozvedel pod podminkou, ze to nikomu nerekne. Opravdu uz jsem ze vsech tech dotazu mela pocit, ze neni nic dulezitejsiho nez to, jestli je to holka, nebo kluk. Kdyz se nekdo o tehotenstvi dozvedel, hned prisel dotaz "co to bude?"... misto aby se zeptali, jestli je vsechno v poradku a jak se citim.
První jsme si říct nechali - nechtěla jsem, manžel jo a já ho nakonec neměla sílu zastavit, když se doktora zeptal. U druhého jsme se dohodli, že si necháme překvapení, v pohodě jsme to vydrželi a bylo to moc hezké - pro mě asi o to hezčí, že "výsledek" odpovídal mé mateřské intuici🙂
A ještě dodám- u první jsem to taky brala tak, že to necháme na miminku jestli se ukáže nebo ne a ono jo🙂 A u druhého jsem to nechtěla vědět hlavně proto, že to nikdy není stoprocentní a taky pro to, že jsem nechtěla, aby miminko bylo ještě než se narodí "odsouzené" k větám typu - "tak další holka no jo, tak do třetice" nebo nakopak "tak vám to vyšlo, budete mít páreček" Ale obě varianty mají něco do sebe - vědět i nevědět - nelituju, že jsem poznala obojí🙂
@palomitacheca přesně 🙂 My to teda ještě nikomu neřekli,ale už vidím jak se každý bude ptát "co to bude" nebo babičky budou řešit kila. To taky člověk zrovna potřebuje slyšet, jak přibral a takový ty poznámky....
no v těhotenství je přibírání žádoucí, ne? lepší přibírat než hubnout. po porodu a hlavně až miminko začne lézt a batolit se váhové přebytky vyběhají..
My máme obě děti překvapení, doktorovi jsem to hlásila vždy hned při vstupu na UTZ, nikdy se neprořekl a nikdy jsem to na UTZ neviděla. Neměla jsem nutkání to chtít vědět. Nejkrásnější zakončení porodu 😵
My jsme to s manželem nevěděli nejdřív se miminko nechtělo ukázat a po 26. týdnu už jsme chtěli překvapko. A musím říct, že to bylo hezké i když tím, že jsem rodial předčasně u nás to nebylo takové napěti protože jsme ani jeden z nás v tu chvíli nemysleli na pohlaví, ale aby to dobře dopadlo. Rodila jsem císařem v celkové anestesii pohlaví jsem se dozvěděla až na JIP

@luj_89 No, hihi, to jsi mě dostala, nevím, ale červená na kočáru mi fakt přijde pro holky.
Ale pár triček v červené barvě syn nosí 😀
Je to prostě fajn to nevědět, je to krásné překvapení 😵 😵 Nejenom pro rodiče, ale i okolí 😉