icon

Kdy a jakým způsobem jste rodině sdělili těhotenství?

berblin
23. pro 2014

S manželem se nemůžeme shodnout, kdy zprávu o mimču říct rodičům. Já bych nejraději se pochlubila už teď, ve 12tt, navíc, když jsou Vánoce. Manžel chce počkat do 16tt :( bobřík trpělivosti nebyl nikdy můj favorit. Jak jste na tom vy?

Strana
z2
pavcza
27. pro 2014

První těhu jsem se dozvěděla těsně před svátky 2009 a jelikož byl můj sen být do těch Vánoc těhu, nemohla jsem se dočkat a babičkám dávala dopis od budoucího vnoučete byl to 6. tt a v lednu jsem byla na revizi. Takže pro příště jsem byla poučena. To bylo pro změnu před mýma kulatinama a popravdě už přesně nevim, jen u mojí mamky, když jsme si připíjeli, tak jsem si jen cucla a koukla na mamku a ta řekla "vidim". U tchánovců už si to nepamatuju. U druhého, vlastně třetího těhu jsem se snažila co nejdéle vydržet, přestože jsem si test dělala 26.12. u mojí mamky, vydržela jsem nedat na sobě nic znát 😉 . Chtěli jsme to vydržet po 1. screeningu, nakonec se to nepovedlo. Asi v 9. tt byli u nás tchánovci a už mi začínalo být zle a tchýně se mi i zeptala, jestli nejsem těhotná se smíchem jsem odpověděla, že ne. Manžel byl v práci a pak jsem mu zvenku volala, že asi to budem muset říct, že dýl to nevydržim, takže když večer přijel, vzal si malého na klín a vykoktal ze sebe větu: "máma má mimi". Chvíli to trvalo, pak došel ten mega šok 😀 , nikdo to od nás nečekal, malý měl za pár dnů dva roky. A mojí mamce jsem to řekla právě na malého narozkách v 10. tt a to tak, že mi teta říká, jestli jsem nějak nezhubla, tak říkám, "že neee a že několik následujících měsíců ani hubenější nebudu!" a na to mamka se šokem: "Oni budou mít druhý!" Takže ani moc velké romantiky to nebyly. Ale 12. tt bych to už určo v poho říkala.

lucyp13
7. led 2015

já to tajila dlouho, řekli jsme to cca 16 tt, rozhodně po prvním screeningu. Koupili jsme bodýčka a zabalili s kartičkou, že si to u nich jejich vnouče vyzvedne tehdy a tehdy...Na obou stranách se to setkalo s úspěchem. Kamarádům a známým jsme to řekli jen když se zeptali nebo teď už viděli břicho...

happylenulka
7. led 2015

my to oznamovali přelom 16. a 17. týdne všem - rodině i přátelům. asi bych to tajila déle, ale vzhledem k tomu, že jsem od 7. týdne na nemocenské, tak se to tajilo blbě a navíc byli akorát vánoce, tak ta vánoční atmosféra tomu napomohla 🙂))

bobulka_216
7. led 2015

My jsme to řekli cca v 9 týdnu ( to jsme zjistili, že jsem těhotná)... nechtěli jsme tak brzo, ale jelikož můj šéf v práci je můj tchán tak to muselo ven ( třísměnný provoz, 8, 12, 16 hodin pracovní doba, práce na lince ) jinak bychom počkali po 3. měsíci... 🙂 nejlepší kamaradi v našem okolí to věděli cca asi po 12.tt. 🙂

ivisek_a_kubicek
7. led 2015

My jsme to řekli na Vánoce ve 13 tt, teda dcera to "oznámila" tričkem 🙂

Strana
z2