Kolik kg je bezpečné zvedat v těhotenství?
Ahoj holky, můžu se zeptat jak těžké věci jste přibližně nosily/nosíte v těhotenství? Já jsem zrovna přišla z nákupu, nějak se mi to nakupilo a měla jsem nakonec plnou tašku, takovou tu látkouvou z Lidlu.
Bylo to trochu těžší, ale normálně jsem to unesla. Tak si říkám, jestli jsem to nepřepískla 🙄 Jsem v 23+3tt
V druhem tehotenstvi tahas 15kg dite a ani ti to neprijde😅. Jinak stopro souhlasim s prvnim komentarem
Až budeš čekat druhé, budeš běžně tahat první, které bude mít cca 10-15kg. 😉Takže asi tak.
Běžně jsme zvyklá tahat 15-20 kg na ramenou... v těhotenství jsme kolikrát neunesla ani 5. Ale tělo si prostě řeklo - bylo mi akutěn blbě. Nemyslím si, že bys nějka ublížila těhetenství, když jednou odneseš těžkou tašku. Pravidelné tahání už je něco jiného, ale tam je to fakt hodně o cviku.
@amiky01 Pokud nejsi riziková a nic ti to neudělalo, tak buď v klidu. Já třeba tašky s nákupem tahat nemohla, vše odnosil manžel, byla jsem vždy riziková.
Ahoj, jsem 26tt a kdyz nemusim, tak tahají jiní 😃 ale když není žádný nosič v dohlednu, tak proste něco poponesu. Před těhotenstvím jsem těžký veci tahala běžně. Jeden těžký nakup Ti nic neudělá 😉
Pokud se cítíš dobře, neřešila bych to. V druhém těhotenství sem měla na sobě inrvére prvního prcka který měl 12kg a zrovna se začínal učit chodit a do schodů nevylezl 😂
@amiky01 jak jste zvykla … a jak se cítíte … 🙂takze to vám nikdo nerekne nebo zkusenost někoho jinyho vám muže ublížit … pokud někdo zdvihá a nosí 15kg dítě protoze ho ma doma a je zvyklej, tak pohoda.. kdyz prcka doma nemate a začnete tahat úplně stejne kamosky dite, muze to byt problem, protoze poste nejste zvykla .. a dal bych se řídila pocitem - jestli ok, tak pohoda, jestli vam to neudělalo dobre příště mensi nebo se s tim netahat … chodila jsem pravidelně do fitka 6x týdně a jak jsem otěhotněla tak jsem se z jednoho light tréninku dostávala 3 dny.. ani v druhým trimestru to lepsi nebylo.. tak jsem prostě necvičila .. ikdyz jsme se těšila jak budu cvičit malem do poslední chvíle jak jiny holky co znám …
@amiky01 tak jde o to jaké máš těhotenství. Máma třeba v těhotenství nosila i 40kg a úplně v pohodě já v těhotenství nesmím nosit víc jak 5kg 😂
Pokud ses zvykla a cejtis se, tak bych neresila, rozhodne ne nejaky nakupy. Samozrejme bych nestehovala nabytek, ale proste bezna zatez je v pohode
A jak to budeš případně dělat, až budeš čekat druhé? 🙂 To budeš to první nosit automaticky a řešit to budeš, až kdyby přišly nějaké potíže/necítila by ses.
Aneb pokud jsi byla zvyklá podobnou váhu tahat i před těhotenstvím, nejspíš se nic nestane ;) Jasný, je dobrý trochu zvolnit a poslouchat tělo, ale netřeba to hrotit 🙂
Ja tahala bezne v kazde ruce nafutrovanou tasku😀😀
Podle pocitu a trénovanosti. Ze zákona je v práci povoleno tuším 7,5 kg (pokud jinak, prosím o opravu), ale já určitě tahala více. 2 týdny před porodem mi PPL dovezlo dárek, který jsem objednala manželovi k Vánocům - zátěžovou vestu. Nedošlo mi, že když objednávám 15kg vestu + něco vážila výplň krabice, asi to nebude z nejlehčích věcí 😅 Ale nějak jsem to do schodů k výtahu a pak od výtahu domů dostala. Ve 4. měsíci jsem montovala skříň a pak ji zvedala do správné pozice, měla asi 30 kg. Dávala jsem si akorát pozor, aby ty pohyby byly plynulé a neměla jsem pocit, že mi toho pne břicho.

Tolik kolik je člověk pravidelně zvyklej, případně o něco méně