Kolonka dětský lékař: Musí být vyplněna těhotenství?
Prosím, tato kolonka také musí být orazítkovaná ještě v průběhu těhotenství? Že budu mít pro miminko sehnaného dětského lékaře, který jej bude mít v evidenci? Chápu to tak správně.
Pokud ano, kdy jste to řešili? Jsme z menšího města a pediatr by neměl být problém - stejný jako mám již u prvního, staršího dítěte.
Já jsem tedy z Prahy a pediatru jsem zajišťovala už v cca 12tt a to mi říkala, že volám jen tak tak, že už je jen pár volných mist (a jedna už místa neměla). Když už máš pro starší, tak většinou drží místo i pro sourozence. Ale během tehu by se to mělo zařídit.
@uzivatelkapetra
@daasqua děkuji.
Já tam zase nechci volat zbytečně brzo. Dcera nemocná nebývá, tak tam vůbec nechodíme, abych se jen tak zeptala. Zítra začínám 22 tt , tak to zatím odkládám.
@daasqua noo tak to je hrozný, ale jak píšu, jsme menší město na jihu Čech.
Můj gyndař to razítko do průkazky chtěl. Upomínal mně kolem 30 týdne, že tam nemám razítko pediatra jestli mám nějakého sehnaneho. A když jsem mu řekla , že bude vedeny u doktorky kam chodi starší syn tak i přesto chtěl razítko. Takže záleží na lékaři jak který to vyžaduje.
jj musi tam byt, po porodu nemocnice dava pediatrovi zpravu, nebo alespon podoli to tak dela
jo a vubec bych to neodkladala :D ja volala hrozne brzo asi v 10tt a taky jen tak tak a uz to neni jen Praha, uz vsude 🙂 a taky jsem strasne brzo domlouvala detskeho zubare..je to sileny
Vyžadovat to můžou, ale to je asi všechno, co s tím udělají :D k porodu tě pustí i bez razítka, plno lidem tam chybí zubař, pediatr, někdo nestihne ani toho praktika🙂 rodila jsem v Podolí a nic takového jsem tam neměla, ani nikdo nic neříkal...pro pediatra nám dali zprávu do ruky.
@martt
@dyechampion děkuji. Mě to napadlo, jestli to budou vyžadovat pak hlavně v porodnici, mít vyplněné. Myslím třeba ve chvíli, kdy už budu k ním chodit na monitor. No nic, cinknu si tam tedy asi už teď ať mám prostor tam zajít.
jo urco staci jen zavolat, sourozencum se vetsinou drzi v pohode
@martt @dyechampion a kdybyste razítko neměly, tak co? Nechají vás porodit před porodnicí? Asi těžko. Je samozřejmě dobré mít domluveného pediatra, ale nikdo vás nemůže nutit běžet si pro razítko. Stejně tak zubař.
@betelgeuzz Přesně tak, pediatra jsem jim akorát v nemocnici vypsala do nějakého jejich formuláře a bylo.
Nemusí. U nás chtěla pediatra registraci 3 měsíce před porodem. Pak jen nahlasíš v porodnici jméno dětského lékaře a po propuštění z porodnice se k němu objednáte na kontrolu.
Razítko jsem neměla, nebezela sem tam kvůli tomu extra, ale Dr musíš nahlásit v porodnici, takže aspoň telefonicky musíš mít nějakého domluveného ahned po porodu se tam hlasit.
@betelgeuzz tak rodis na ulici😂😂😂ne no, nejake razitka nutny jsou urcite od obvodniho, ma povinnost tam napsat alergie nebo jake leky uzivas a tak. Jako je to vse prakticky pro nemocnicni kontroly gynekologie a pak pro lekare u porodu, kdyby se tehotna dostala to spatne situace treba pri porodu nebo proste by se ji neco stalo. Je proste dobry to mit a nevys*at se na to no 🙂
Až teď ( 2 roky po porodu) jsem zjistila, že v průkazce má být uvedený pediatr. 🤣 Mě do telefonu řekla, že si poznačí a ať se ozvu až porodím. Do první návštěvy jsem nevěděla jak vypadá ona nebo ordinace. Nikdo to po mě nechtěl. Jen se na příjmu u porodu zeptali na jméno pediatra a tím to pro ně skončilo.
@betelgeuzz já jsem razítko obvodaka ani zubaře v průkazce ani u jednoho porodu neměla. U lékařů jsem byla, ale nevěděla jsem, že tam mají být, průkazku jsem nikdy detailně nestudovala. V porodnici se mě nikdo na to nikdy neptal.
Ano, od nás to žádala porodnice. Nejde o razítko, ale o to, aby byl pediater domluvený. Pediatrovi posílají vysledky screeningu. Řešila jsem to kolem 25 tt.
Volej, někde už může být pozdě. Já se domlouvala ve 14.týdnu a bylo to skoro pozdě.
Razítko jsem mít nemusela, ale v porodnici jsem hlásila který pediatr syny vezme do péče
Lékaře jsem si sehnala ještě před porodem, abych věděla, že mi syna někdo zaregistruje. Ale byla to jenom telefonická domluva, žádné razítko do průkazky nikdo neřešil. Potom v porodnici při příjmu se ptali na jméno pediatra.
Já vyřizovala když jsem byla s nemocným synem teď ve 23tt. Dala mi razítko a poznačila si termín porodu, a já jsem klidná že mi mladšího vezme. Vím že jinak už nové pacienty nepřijímá. U prvního si pamatuju, že se na to před porodem i po porodu ještě ptali, jestli bude registrující lékař ten a ten, posílali jim nějaké výsledky z těch prvních screeningů 🙂
Já razítko do těhotenské průkazky neřešila ani mě to nenapadlo,jen jsem zavolala lékařce a bylo to,být tebou tak volám od 14tydnu,já budu volat až březnu jsem ve 24 týdnu,ale já mám výhodu,že už pro dvě děti lékařku mám ,tak vím že mi další dítě bez problému vezme u první dcery jsem měla taky problém najít lékařku
@martinka0209 Třeba to u vás chodí jinak, ale u naší lékařky je vyvěšen velký letáček o tom, že je potřeba registrovat nenarozené dítě co nejdřív a že starší sourozenci nejsou v žádném případě jistotou toho, že bude mít volnou kapacitu...
Pediatři mají na každý měsíc nějaký počet míst, kolik nových pacientů můžou přijmout, podle toho, kolik dorostenců budou propouštět z péče. Tak určitě zavolej hned a bookni si místo 😉
@krisstina93 ....no, "musis". Nemusis vubec nic, nemusis vubec pediatra mit.
@journals díky za upozornění,tak tam radši zavolám už zítra,ať mám jistotu,my na nástěnce nic nemáme,aspoň jsem si toho nevšimla
@martinka0209
@ireniq
@martinka0209
@kackabis Tak jsem si k lékařce volala, bere v patrnost, že ho bude mít v evidenci (mám tam 12 letou dceru). Pro razítko si mám dojít pokud bude vyžadovat lékařka gyn. Jinak si máme zavolat po porodu. Jen tedy...je zřejmé, že bude mít zrovna dovolenou, ach jo.
Joo a pro odlehčení, zubaře mrňousek má už v -4 měsíce. U nás obrovský prolbém. Někteří neberou ani rodinné příslušníky (děti), tak jsem se ptala při prevenci a nám vezme, počítá s ním.

Neřešila jsem, jen jsem pediatře zavolala, že očekáváme přírůstek a jen po telefonu jsme se domluvily, že dám vědět až přijde na svět. Stejně jako jsem neměla razítko od zubaře a obvoďáka.