Konizace děložního čípku. Projevila se na těhotenství?
🙂 Ahoj. Jsem asi 5 měsíců po operaci děložního čípku a plánujeme miminko. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenosti.....
Jak moc se konizace projevila na těhotenství. Mám počítat s nějakými problémy?
Díky moc.... 🙂
Holky i Vam ostatnim dekuji
Holky nejvic se bojim tech výsledků z te biopsie.abych tam nedostala sok 😉
Kde jste dneska všichni 😉😌
vsechno ti hezky vysvetli🙂 neboj🙂
Tak to je fajn.
Dám pak vědět jak jsem dopadla.příští týden v uterý to budu vědět🙂
Holky kouřili jste někdo předtím?nemyslím kdyz jste planovali mimčo,ale předtím?
Ahojky holky tak dneska jsem se dozvěděla ty vysledky.lehké změny na čípku mám ale dysplazie nepotvzena.a každé 3 měsíce budu chodit na kontroly.
Dobrý den, jsem 3 týdny po konizaci děložního čípku a dnes jsme se tak s přítelem mazlili az to prerostlo v to, ze se do me na kousek dostal. Bylo to bez kondomu :,( mam šílený strach byl uvnitř fakt jen na kousek a hned ven ale stejne nedokážu myslet ted na nic jiného. Prosím mam mit strach nebo nemusim ☹
Ahoj všem, přečetla jsem si celou diskuzi, je to velmi povzbuzující a v některých případech smutné. Proto doufam, ze se vám ostatním poradilo miminko. Některé z vas uz maji skoro dospělé děti doma 🙂.
Obnovuji diskuzi po dlouhé době. Chtěla bych přidat do vínku mé zkušenosti a případně se zeptat ostatních.
Operace Lletz konizace proběhla u me včera v cizině, kde jsou teda taky dobří doktoři. Ale na Česke doktory nedam dopustit.
Před otěhotněním 3 roky zpet cytologie byla v pořádku a u gynekologicke prohlidky dobre. Ale nebyl test na HPV. A vime, ze u negativni cytologie muze test HPV byt pozitivní. Takze kdo vi.
Po kontrole jsem otěhotněla a porodila dítko. Po roce a pul na další kontrole probehla opet cytologie - bohužel pozitivní a pritom se v 35 delal HPV test zdarma v CR. Ten taky pozitivní. Takze uz to jelo - kolposkopie a Cin3. Otazkou je, ze asi nikdo nevi, jak dlouho to mam nebo jsem mela ty pred rakovinotvorne bunky u čípku. Mozny je, ze uz pri porodu. Tot otázka. Pry operace dopadla dobre. Ale byla jsem velmi dost prekvapena, ze jsem pry hodne krvacela. A proto mi to museli zasit.
Stehy by se mely vstrebat, ale ted ta otazka. Pokud mi to zasili, nemate s tim nekdo zkušenosti prosim? Nestalo se, ze by stehy praskly? Mně bylo receno, ze pokud bych hooodne krvacela, tak by stehy museli vyndat. Ale nevim co pak, zda znovu zasit. Je mi neco malo pres 35 let a chteli bychom druhe dítko rozhodne. Ale obavam se kdy, obavam se, abych nemela zas potom nove bunky. Proto bych i rada ditko co nejdrive to bude mozne. Ale zahojene. Muj gynekolog mi radi 2 měsíce cekat po zakroku. Ale tady mi bylo řečeno 3 měsíce cekat. Tak budeme proste cekat a snad se zadari.
Ale kdyz mam šití, tak se bojim, aby mi to nepřišili spatne a ja se pak pripadne otevírala pri druhem porodu. Aby mi to tam nejak nesrostlo, jak bylo zde řečeno. No bude to ještě zajímavé.
Všem přeji hodně zdravíčka hlavně.
Ještě chci pripsat, ze se zde neresilo nic a proste mi rekli, ze budu cela uspana. Coz mi nevadi, protoze aspon nic moc nevím. Dulezite je jenom fakt dodrzovat rezim a byt nalacno, vubec mi nebylo zle. Ale posledni jidlo, tri suche toastove chleby (dovoleny) v 7:30 a operace az v 16:30 a od rana par dousku vody, 3 hodiny pred operaci bez vody. Hodinu jsem zustala na pozorovani, asi pul hodky jsem spala sama za sebe unavou, mela jsem nejake hezke sny 🙂. A pak hodinu v mistnosti s mym pritelem a cekani na to, zda bude vse v pořádku, vubec jsem nekrvacela po operaci, ale mam za to, ze to bylo proto, ze jsem mela stehy. Ale sestricka, kdyz jsem ji to rikala, ze nekrvacim a mozna proto, ze me dole zasivali nejak cipek. Tak na me vykulila oci a neverila mi. Takze jsem pochopila, ze to neni na dennim pořádku. Proto jsem z toho takova nesva.

@petulviki
Ja som bola na konizácii v sprnu, otehotnela som v rijnu. Zákrok bol ambulantný a malého rozsahu, tri týždne sme mali zakázaný styk a potom už som mohla v pohode kedykoľvek otehotnieť.
Celé tehotenstvo bez jediného problému, pôrod krásny a rýchly - za 4,5 hodiny od prvých slabších kontrakcií som mala dcérku na bruchu.