Koupání v těhotenství
Holky jak to řešíte v těchto vedrech? Chodíte se někam koupat? Moje Dr. říkala že to nedoporučuje v těhotenství ☹
Přesně na to samé jsem se Dr. Ptala loni v létě a nebyl problém. Jen sem si vybírala místa s lepší kvalitou vody. Buď bazén nebo čistší řeku. Spíš jde o to aby se člověk nelouhoval v nějakým hnusným rybníku kde ta voda stojí.
Ja chodila cely minuly leto, pak jsem na podzim chodila i do bazenu.. proto asi existuje urcity sekret v pochve, hlenova zatka atd aby se k diteti nic nezadouciho nedostalo .. Nedoporucuje to treba z duvodu, ze by se ti udelalo blbe z vedra a jeste si mohla omdlit a utopit se?..
Říkala že jsou z toho dost záněty.
Hele, já myslim, že jak kdo...jako u všeho...já plavání miluju, v těhu jsem si koupila i těhotenský plavky, permici, že budu chodit do bazénu...a po druhé návštěvě už jsem klusala na gyndu s poševním zánětem (ač na ně normálně netrpím). Gyndař mi řekl, že v těhu je to náchylnější..
@mirkasormova To zaleží i na tom,jestli běžně trpíš na záněty.Já se koupala v moři nebo v bazeně,ale byl jen pro pár lidí.Kdybych si teď nepřišla jako koule,tak jdu k bazénu hned.
Pokud budeš používat speciální tampóny,tak bych se čisté vody ani bazénu nebála 😉
@mirkasormova Zánět můžeš mít i bez koupání. Já se koupu normálně v bazénu, ne v rybníkách samozřejmě a i bez tamponů. Dr. mi řekla, že ty tampony taky nejsou 100%.
Na předporodnim kurzu nás před koupáním varovali- zánět je nejčastější příčinou předčasného porodu a v těhotenství je k němu sliznice náchylnější, zvlášť po cabrani ve vodě. Já to vydržela do cca 35tt bez plavani.
Řekla bych, že je to dost individuální. Někdo vleze na plavečáku do bazénu a už má problém. Do přírodního koupání bych asi vlezla jen po kolena, ale doma v bazénu bych problém rozhodně neměla. Hned se převléknout do suchého a je to 🙂
Koupala jsem se cely devaty mesic (prelom kveten / cerven) v bazenu. A vzdy jsem si jen po koupani vzala suche plavky, ale to delam i netehotna. Abych se nazaparila
Holky a spesl tampony sezenu kde? V lekarne?

Proč jako nedoporučuje? To máš celý léto lekat vedrem? Chodila jsem se koupat všude kromě rybníků a používala tampon do vody.