icon

Má smysl cvičit s aniballem před Hamiltonovým zákrokem?

3. čer 2025

Ahoj. Začala jsem cvičit s aniballem. Jsem zatím na 21cm.. ale napadlo mě, jestli to vůbec má smysl, když mi chtějí ve 39tt dělat Hamiltona, po kterém se prý už nedoporučuje cvičit s aniballem kvůli možné infekce. Jenže pokud mi Hamilton nezabere a já třeba týden nebudu cvičit, bude se mé mezinoží😆 pamatovat ten nacvičený průměr?

malytlustyhroch
3. čer 2025

Za me; ma to smysl. Nejde tolik o prumer jako o to, ze si ozkousis, ktere svaly je uzitecne mit uvolnene a ktere naopak ma smysl zapojit (branici treba?).

autor
3. čer 2025
@malytlustyhroch

Za me; ma to smysl. Nejde tolik o prumer jako o to, ze si ozkousis, ktere svaly je uzitecne mit uvolnene a ktere naopak ma smysl zapojit (branici treba?).

@malytlustyhroch jo, je pravda, že co se tlačení týče, tak je to úplně jiné, než jsem si myslela. Ale ráda bych i předešla přestřihnutí hráze, pokud by bylo možno. A to mě právě znervózňuje 😄. Ta možná týdenní prodleva

gruyerre
3. čer 2025

Proč by se po hamiltonu nemohlo cvičit? Nesmí se po odtoku plodové vody. Přece máš vždy balónek sterilizovaný nebo s kondomem a čisté ruce. Žádná prodleva není třeba.

eviicka
3. čer 2025

Já poslední týden před porodem už také necvičila (už jsem byla frustrovaná, že pořád nic 😀) a tělo si pamatovalo 🙂.
Jinak já jsem u obou dětí nebyla o hamiltonu ani informovaná (měla jsem 4 a 2x ano a 2x ne), a takový pohlavní styk mi teoreticky přijde rizikovější než vyvařený anibal a nikdy mi nic z toho lékaři nezakázali.

autor
3. čer 2025
@eviicka

Já poslední týden před porodem už také necvičila (už jsem byla frustrovaná, že pořád nic 😀) a tělo si pamatovalo 🙂.
Jinak já jsem u obou dětí nebyla o hamiltonu ani informovaná (měla jsem 4 a 2x ano a 2x ne), a takový pohlavní styk mi teoreticky přijde rizikovější než vyvařený anibal a nikdy mi nic z toho lékaři nezakázali.

@gruyerre bylo mi to řečeno sestřičkou na gynekologii.. tak nevím. Budu se muset asi poptat znovu jak půjdu na kontrolu. Třeba jsem ji jen blbě pochopila a myslela jen třeba pár dní po a ne až do porodu🤔

@eviicka super 🙂 takže i kdybych měla ten týden prodlevu, tak to ničemu nevadí, přinejmenším mi to pomůže psychicky 😀😀.. jo tak v takovém případě mi taky přijde sex více rizikovější, než sterilní aniball.
Moc holky děkuji za názory i zkušenosti, teď vím, že to má smysl tak i tak ! 🙂

lucidvork
3. čer 2025

No, tak těch 21 cm je skvělý výsledek 😀 Je pravda, že po Hamiltonovi se Aniball už většinou nedoporučuje kvůli riziku infekce, ale pokud se nic nerozběhne hned, většina žen ještě jeden dva dny s cvičením počká a případně zkusí opatrně pokračovat, to je vždy na konzultaci s gynekologem.

autor
3. čer 2025
@lucidvork

No, tak těch 21 cm je skvělý výsledek 😀 Je pravda, že po Hamiltonovi se Aniball už většinou nedoporučuje kvůli riziku infekce, ale pokud se nic nerozběhne hned, většina žen ještě jeden dva dny s cvičením počká a případně zkusí opatrně pokračovat, to je vždy na konzultaci s gynekologem.

@lucidvork opravdu? Já doufám, že se neseknu a dostanu se na víc😄, no budu se muset ještě poptat doktorky na příští kontrole. Protože bych určitě ráda pokračovala i poté 😊

autor
9. čer 2025

Ahoj děvčata. Chci se jen zeptat. Další den jsem opět cvičila a na balonku po vytlačení byla krev. Tak jsem raději přestala a dnes po 4 dnech začala znovu. Začala jsem velmi opatrně. Balonek jsem nafoukla tak na 4 stisky max. Měl ještě tendenci ze mě sám vypadávat kdybych ho nepřidržovala a i tak se mi tam opět objevila krev. Tak jà nevím. Měla jste to některá také tak? Ředím si krev, tak mě napadlo, jestli už není čípek hodně prokrvený a citlivý, kor ještě při ředění krve.

liana2552
9. čer 2025

Za mne to ma zmysel, cvicela jsem taky s vytlacila bez Epidurala na sruhykrat 4,5 kiloveho kluka s obvodem hlavy 36 cm😀👌 pry slusna prace!

autor
9. čer 2025
@liana2552

Za mne to ma zmysel, cvicela jsem taky s vytlacila bez Epidurala na sruhykrat 4,5 kiloveho kluka s obvodem hlavy 36 cm😀👌 pry slusna prace!

@liana2552 teda, pěkně! A neměla jste problém s krvácením při cvičení?