icon

Je bezpečné cvičit s aniballem už od 20. týdne?

13. črc 2025

Ahoj. Všude se píše, že je vhodné cvičit s aniballem nejdříve od 36tt. Nevíte můžu s ním cvičit už daleko dříve, např od 20tt, nebo to nese nějaká rizika?

eloise02
•
13. črc 2025

Tvl. Všude se píše, že je vhodné s ním cvičit až od 36tt. Zkus se zamyslet proč to tak asi je.😉

lenerka1
•
13. črc 2025

Necvičila bych, svaly, vazy to vše se rozvolňuje postupně až tělo začne posílat do oběhu ty správné hormony.

cherie24
•
13. črc 2025

Rozhodně ne. Má to své důvody, proč se s tím cvičí až od 36. týdne. Je taky důležité si uvědomit, co se s tím cvičí. Nejde vůbec o to nacvičit, co největší objem balónku. Má to být pomůcka na uvědomění si uvolnění svalů pánevního dna a na nacvičení správného dýchání u porodu. Rozhodně ne z toho udělat honbu za každý centimetr navíc, ale učit se rozdýchat nepříjemné věci a uvolnit se u toho.

autor
•
14. črc 2025

Děkuju. Já jsem právě dole hodně úzká. A navíc ani se svaly pánevního dna neumím pracovat. Nechtěla jsem se hned začít roztahovat, to určitě ne. Spíš s malým balonkem procvičovat ty svaly - uvolnění povolení

cherie24
•
14. črc 2025

Žádný stres hlavně. 🙂 Se svými 54 kily na 172 cm jsem měla všechny děti 4 kilové. Doktoři mi tvrdili, že takhle velké děti nemůžu porodit, kvůli tomu jsem se hloupě nechala přesvědčit na císař a při posledním těhotenství jsem jela na Moravu porodit chlapečka s odhadem váhy 4 kila, narodil se zcela bez poranění ještě i s pěstí u hlavy. 😃 S Aniballem jsem cvičila možná všeho všudy 5x, ale i tak mi pomohlo si toho hodně uvědomit. Určitě nespěchej, může to vyvolat předčasný porod a mít nedonošeňátko napojené na hadičkách určitě nechceš. Porod je hlavně o hlavě, správném výběru porodnice, kde tě nechají zvolit polohu tobě nejpříjemnější a ne o velikosti miminka a "úzkém spodku". Spíš než na ten Aniball se zaměř na výběr porodnice případně soukromého doprovodu k porodu. Dula nebo vlastní porodní asistentka je u porodu k nezaplacení. 😉

lenerka1
•
14. črc 2025
@anonym_autor

Děkuju. Já jsem právě dole hodně úzká. A navíc ani se svaly pánevního dna neumím pracovat. Nechtěla jsem se hned začít roztahovat, to určitě ne. Spíš s malým balonkem procvičovat ty svaly - uvolnění povolení

@anonym_autor Tak v tom případě, jestli jde o práci se svaly pánevního dna, doporučuji se domluvit s fyzioterapeutkou specializující se na pánevní dno a ona pomůže se cviky (bez aniballu) přímo na tuhle problematiku. Často se jedná jen o dýchání a vědomé zapojení svalů, žádná velká námaha a neohrozí to miminko.