Od kterého tt jste začaly používat ANIBALL?

emamir
4. srp 2020

Zdravím holky,
zajímají mě zkušenosti těch, které při těhotenství cvičily s Aniballem. Vše možné už jsem četla na netu (pozitiva, zkusenosti, používání...), zajímá mě však, zda jste začaly cvičit až po 30tt nebo již dříve 😊.

leniczka23
4. srp 2020

@emamir používá se od 36tt, začala jsem u obou těhotenství v 36tt😊 dřív to nemá smysl, to jde rychle a stejně rychle se to stahuje, takže fakt stačí ten 36tt.

neomenia
4. srp 2020

Nepoužívala jsem aniball, ale Epi-no, to je skoro to samé. V návodu bylo od 36 tt. A to jsem dodržela. A pomohlo, oba porody bez poranění.

iris92
4. srp 2020

Az ve 36. tt tak jak je to v navodu. Pouzivala jsem ho 3 tydny a u me to tedy stacilo na porod bez poraneni 😉 driv bych urcite nezacinala.

riavais
4. srp 2020

Podľa návodu od 36tt, miminko bolo za 10 minút vonku, DR chválila tlačenie a mala som iba jeden kozmetický steh po malom nastrihnutí pretože mal prcek 35cm obvod hlavičky 😁 v každom prípade určite doporučujem. Výhoda je aj v hojení po pôrode 😊

niki1107
4. srp 2020

Začala jsem koncem 35tt a bylo to akorát. Zezacatku opruz, později lepší a musím říct, že mě to dost k porodu připravilo a uklidnilo. Porod bez poranění 😊.

ivis_b
4. srp 2020

Tak já zase přidám tu negativní zkušenost, již poněkolikáté na MK. Cvičila jsem podle návodu od 36tt, dostala jsem se na 29 cm (syn šel ven o 4 dny dřív, bývala bych se určitě na 30cm dostala), myslela jsem si, že to bude pohoda, protože už "to" umím. Druhá doba porodní trvala věčnost, tlačila jsem mockrát, než se syn dostal ven. Poranění jsem měla (šitá uvnitř i venku) a jako bonus ještě poporodní inkontinence, se kterou bojuju i čtyři roky po porodu (za pomoci fyzioterapeutky, která se na pánevní dno specializuje, takže pod dohledem odborníka - sama mi řekla, že aniball k inkontinenci minimálně přispívá). Varovali mě před tím doktoři v porodnici, že tyhle negativní vedlejší účinky mohou nastat, no vedla jsem si svou a mám to. Tak je třeba počítat s tím, že u porodu to nijak nepomůže a že to s sebou může nést i vedlejší účinky. Určitě se tu zase najde někdo, kdo bude tvrdit, že aniball za to jistě nemůže, ale vím, že nejsem sama a taky věřím svojí fyzioterapeutce, která si tuhle informaci přinesla z nějaké urogynekologické konference. Nechť každý zváží.

michaelllas
4. srp 2020

Od 36tt

kachna001
5. srp 2020

@ivis_b díky ti za tuhle zkušenost, i když mě to moc mrzí, že si tímhle musíš procházet 😔 já totiž pořád tvrdím, že aniball a tyhle podobné věci jsou trendem až posledních pár let a zatím není prostě dokázáno, že to nemůže do budoucna spíše uškodit... Jsem k tomu hodně neuvěřivá, ale okolí se mi spíš směje, že to moc hrotím 😒

jednaholkaa
5. srp 2020

@emamir Ja jsem cvicila od toho 36 tydne kazdy den a mela jsem porod bez poraneni a bez siti..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru