icon

Mám počítat s bolestí prsou do konce těhotenství?

kaii
13. únor 2018

Ahoj všem. Jsem v 9 týdnu, první miminko takže nezkušená. Měla bych pár dotazů.
První a nejdůležitejší co mě zajímá.. Mám počítat s bolestí prsou až do konce těhotenství nebo to v určitém měsíci přejde? Jelikož jsem trochu při těle, prsa nemám zrovna nejmenší :D.
Další dotaz, za který mě asi půlka z vás ukamenuje, je kouření. Jsem kuřačka, jak jsem se dozvěděla že jsem těhotná omezila jsem to na max 3 denně. Dotaz zní, vy co jste kouřili, přestali jste úplně nebo jen omezily?
A poslední takový informativní. Už hodně krát jsem slyšela i četla, že pohlaví dítěte můžete poznat podle toho co v těhu jíte (chlapeček - slané atd, holčička - sladké atd.), je to pravda? :D Zpozorovala jste to některá na sobě?
Jinak vůbec nebude vadi když napíšete nějaké vlastní zkušenosti a třeba na co si dát pozor. Budu jedině ráda.

Děkuji za případné odpovědi a rady.

barussska1
•
13. únor 2018

@kaii Ahoj, teď jsem 22. a prsa mě přestaly bolet asi tak před měsícem, takže tak do nějakýho 18. týdne. A mám je teď dvojnásobný než na začátku 😨, takže se bojím co přijde po porodu :D. Já jsem sice nekuřačka, ale já bych nepřestávala uplně. To tělo je na něco zvyklý... já si zas dávám občas deci vína .... A s tím pohlavím to u mě teda nefunguje, já od samýho začátku jím hodně ostrý a potom si dávám něco sladkýho i když sladký sem nejedla nikdy a čekáme kluka :D Já zas slyšela, že u holek se rozjedeš do boku a kluka máš břicho víc dopředu a to u mě platí, ale stejně myslím, že je to spíš uložením placenty.

margrethe5656
•
13. únor 2018

Ahoj, mě prsa přestala bolet nějak koncem 1. trimestru, takže se to i u tebe určitě zlepší. Nekouřím, takže na to odpovídat nebudu. A s těma chutěma to u mě nefungovalo. Měla jsem chuť na všechno, jenom se mi dělalo špatně po kyselém, takže jsem ho nejedla.

kepu
•
13. únor 2018

Ahoj jsem teprve 6tt nicmene mam uz dceru 10 let ...pred otehotnenim jsem kourila vic nez krabicku denne a s prvnim poz. testem jsem si uz nezapalila a ani mi to nechybi to same s kavou z me extra silne kavy 3x denne je caro 😁 prsa ...zadny nemam ale i zak to umi moc bolet ale uz ted me boli jak kdy nekdy vic nekdy min ale vetsinou to prejde az se trosku ustali hormony ... A v prvnim tehotenstvi jsem ujizdela na sladkem a mam holku a tentokrat je to taky sladke a taky tak nejak tusim holcicku ...takze uvidime ...

sheala
•
13. únor 2018

Prsa mě přestaly bolet docela brzo (v rámci třetího měsíce) a pak se ještě párkrát ozvaly, vždycky třeba na den, dva. S tou chutí na sladký to u mě platí perfektně, čekám holku a cpu se i věcma, kterých bych se dřív nedotkla (želé, karamelky, mléčná čokoláda, ...). Coby nekuřačka nedokážu posoudit, jak velká oběť by byla přestat úplně. I malý množství cigaret prý může škodit =/

pintule01
•
13. únor 2018

Ahoj,doktoři ti na kouření řeknou každý něco jiného,někdo jen omezit,aby dítko nedostalo šok a jiní okamžitě přestat úplně,protože děti kuřaček mají nižší porodní váhu,jsou menší a prý i hloupější,to třeba řekl můj gynekolog mě.
Ale já teda s prvním pozitivním testem zahodila krabičku a nekouřila

michza
•
13. únor 2018

Ahoj,čekám druhé po deseti letech a tenkrát jsem kouřila,jak jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem hned přestala,stejně mi to nechutnalo 🙂 teď už jsem to řešit nemusela jelikož furt nekouřím 🙂 prsa si z prvního nepamatuji,ale teď mě přestala bolet kolem toho třetího měsíce 🙂 A co se týče pohlaví tak jak poprvé tak teď mám chuť na sladké,ale první je kluk a druhý by měl být taky 🙂 A jak tu bylo zmíněno,tak jak první tak i teď mám bříško do předu a to prý značí kluka 🙂 a tenkrát i teď cítím že to kluk bude 🙂

pavicka
•
14. únor 2018

@kaii jsem v 15tt a prsa mne snad bolela jen jeden den, jinak vubec a myslim, ze jestli se mi vubec zvetsily, tak opravdu jen minimalne.. 🙂 a co jim? :D hodne dlouho jsem mela silne nevolnosti, ted uz nejaky ten tyden funguju a vylozene zadny chute zatim nemam :D jo a brisko taky zatim zadny nemam :D