icon

Mám se v těhotenství obávat styku se zvířaty?

ladus88
28. srp 2013

Sice jsme ve fazi snazeni ale ted me napadlo ,ze az budu tehotna mam se obavat styku se zviraty?Mame doma kocky,psi,kraliky,slepice,prasata,ovce,andulky a bude za chvili i krava nebo byk.Mam v tom zmatek ctu a slysim od kazdeho neco jineho a uz v tom mam zmatek.... 😒

elu
28. srp 2013

myslím, že se nemusíš bát, jen tu kočku bych si dávala bacha, přenášejí toxoplazmozu a samozřejmě na trus slepic a ptáků, ale předpokládám, že v tom se hrabat nebudeš 🙂

terrorkax
28. srp 2013

ja bych se nebala, mame psy, potkana, papouska a naky terarijni zvirata a nasi maj kocku s kterou jsem byla v kontaktu da se rict taky denne a vsechno bylo v pohode. V dobe tehotenstvi jsme meli vlastne jeste i kraliky.. Mala je od malicka v kontaktu taky a rekla bych ze ji to prospiva 🙂

lindafr
28. srp 2013

@elu Jenom bych upřesnila, že toxoplasmoza se nachází v exkrementech (např. kočky a hlavně právě tam, kde jsou úpotkani - a hosp. zvířata) a její zárodky se "aktivují" až po uplynutí snad 24 hodin, takže pokud máte kočku doma a záchůdek vyklízíte, není čeho se bát. Samozřejmě je na místě správné dodržování hygieny, ale to je doufám základ automaticky 🙂

uztotakbude
29. srp 2013

Já se zase bojím toho, že mám doma velkého psa se špatnou zkušeností s děckama. On je zlatíčko, nikdy nikoho nekousl nebo tak. Ale je to obr co si neuvědomuje svoji velikost a manžel se bojí, že až budu těhotná, tak se mi opře o břicho, nebo mi do něj bouchne hlavou a já potratím. Vycítí to pes, že je panička těhotná a chová se opatrněji?

llluckaaa
29. srp 2013

@uztotakbude To se mi stalo, když jsem byla coby těhotná u tchánů. Zrovna jsem si zouvala boty a skočil po mně velký pes. Ustála jsem to a nic se mi nestalo, jen mě poškrábal v obličeji. Asi s ním nebudeš moci blbnout jako dřív, ale jinak bych se nebála, mimčo je v bříšku dobře chráněné 😉 (moje kámoška v jako těhotná spadla ze schodů, když zakopla o psa a taky ok, já jsem uklouzla na rozlitém oleji v sámošce a plácla sebou na zem a taky vše v pořádku).

uztotakbude
29. srp 2013

@llluckaaa My neblbneme, on na blbnutí moc není. Ale stává se, že když sedím, tak přijde a opírá se mi hlavou o břicho a tak... jinak je to klidnej medvěd....skoro celý den prochrní. Na vodítku moc netahá, no a když zatáhne a budu s ním venku jako těhotná, tak vodítko pouštím, ať si tu kočku třeba zadává (tahá, jen když vidí kočku).

llluckaaa
29. srp 2013

@uztotakbude Tak to bude v pohodě a není čeho se bát. Ten pes u tchánů nebyl moc vychovaný a skákal hodně a já si na něj dala normálně pozor, ale pak na mě jednou vletěl, když jsem to nečekala (resp. mu někdo nečekaně otevřel dveře a ve vteřině byl na mně).

uztotakbude
29. srp 2013

@llluckaaa No náš neskáče, to nesmí. Když zvednu hlas tak poslechne...

saminomimino
29. srp 2013

těhotenství není nemoc nebo 9 měsíční doba izolace 😀 naši předkové ze zvířaty žili denně,bez nich by ani nepřežili,předpokládám že v jejich trusu se hojně hrabat nehodláše a následně pak s neomytými rukami jíst 😀 ,takže naprosto v klidu,rozhodně bych se nebála

saminomimino
29. srp 2013

@lindafr waw,odbočuji od tématu,ale koumám na věk tvých dětí a snažíte se o další? 😵 klobouk dolů,já myslela že jsme blázni 😀

lindafr
29. srp 2013

@saminomimino Taky koukám, že nebudu jediná :D Už jsem včera koukala do tématu 3 a více dětí, taky tam pár "bláznů" je, to mě velmi těší :D Jo, dětičky dětičky, je to radost 🙂 Mám docela malochy, nejstarší byly teď 4, nejmladšímu budou 3 měsíce, ráda bych otěhotněla v horizontu kolem půl roku, zas ať to není úplná šílenost, přece jenom sourozeneckej kočár pro 3 už je trochu passé :D

saminomimino
29. srp 2013

jj vidím jak staré máš děti,já máme nejstarší 4 roky ,nejmladší rok,holky máme po roce,teď na to nějak nechvátáme,spíše nebráníme osudu 😀