Marinované ryby v těhotenství
Ráda bych Vás poprosila o rady a názory ohledně kyselých ryb v těhotenství. Vím, že klasické uzly, pepřenky apod. jsou marinované (tepelně neupravené), tudíž se jim výhýbám. Ale ta chuť na kyselou rybu! Kvůli bezlepkové dietě zase nesmím pečenáče a výrobky obsahující mouku, strouhanku apod. Máte nějaké tipy, jak chutě obelstít nebo jaké výrobky jsou vyhovující? Občas dělám domácí salát z vařené ryby, ale není to ono 😒
když máš chut, tak si dej, jed to není
Já bych řekla, všeho s mírou. Pokud jsi na začátku těhotenství tak bych se tomu raději vyhla. Pokud jsi už na konci tak bych si kousek dala - za předpokladu, že nemáš rizikové těhotenství nebo nějaké problémy. Já si ve 30. týdnu dala hermelín a játra. Malá žije, zdravá, prosperuje. Pokud si to dáš jednou za celé těhu tak se nic nestane. Když to budeš baštit pořád tak už tam riziko je. Ale tohle je názor od názoru. Sousedka se těšila na porod až si dá skleničku kofoly, já si tu skleničku coly dala. Opět ne celou flašku a tak jednou měsíčně.

Já jedla zavináče každou chvíli.. Nehlídala jsem se tolik, jediné co jsem vypustila byl tatarák.