Masáž hráze. Má bolet?

kadz
13. led 2024

S manzelem ob den masirujeme hraz, ale me to hrozne boli, mam problém se uvolnit. Je to normalni, nebo to delame spatne?

mickey100
13. led 2024

@kadz mně to ze začátku nebylo také vůbec příjemné a vždycky jsem byla jak na trní. Ale postupně to povolilo a už to bylo v pohodě. Myslim, že i u porodu mi to dost pomohlo 🙂 takže záleží nejspíš jak dlouho už masirujete.

alianan
13. led 2024

A je to vůbec k něčemu? Nikdy jsem nemasírovala, 4 porody a nikdy ani steh. Holky co masírovaly a cvičily často šité byly. Celkem by mě na toto téma zajímala statistika, masírovaná versus nemasírovaná hráz.😉
Dle mého je to vrozené elasticitě, možná o vedení porodu, to nevím, já rodila klasicky na zádech, ale ne o masážích.

rozitta
14. led 2024

Kup si raději anibal, jestli máš strach z natržení. To si děláš svým tempem, hezky v soukromí a když máš náladu 🙂

linusha
14. led 2024

@kadz ze začátku to bolelo, teď už ne. Ale provádím sama, od partnera mi to bylo nepříjemné hodně

swan42
14. led 2024

Dle meho nazoru jako prevence natrzeni je lepsi masaz nez aniball. Ten je spis na nauceni se tlacit, nez ze by zlepsil elasticitu.
Masaz super vec 👍
Manzel sam poznal, jak to slo prvni tyden ztuha a 3.tyden uz pohoda, borili jsme tam prsty jak blazen a krasne se to nechalo az k zadku 😄, ja bych bez ni urcite natrzena byla, oba porody byly celkem rychle...
Ale vylozene bolet to nema, jen bys mela citit tlak a mozna trochu skubani a v ten okamzik prestat tlacit. Asi bych zkusila zmenit techniku/tlak/pozici/nevim... 🤷‍♀️

swan42
14. led 2024

Ja mela akorat problem, ze jsem pak citila paleni jako bych tam mela zanet a ptala jsem se na to v poradne doktora (aby mi treba udelal vyter) a nez mi stihl cokoli rict, tak asi 50 leta sestra na me zacala jecet, at takovou kravinu prestanu delat, ze uz zensky nevedi co si vymyslet misto toho aby to dite "proste vyprdly" 🙈

kadz
autor
14. led 2024

@swan42 anibal mam taky, ale pouzivat ho nebudu. Uz ted mam problemy s hemeroidama a jeste pred porodem si je vic podporovat nechci. Asi zkusim sama masirovat, ale je to dost nepohodlny a fakt si tam uz blbe dosahnu 🫣😄

kadz
autor
14. led 2024

@swan42 paleni citim celou masaz.. a uz me to právě taky napadlo. Ta sestra musela byt ale pekna krava... 🤦

kadz
autor
14. led 2024

@alianan tezko rict jestli to k necemu je. Za me - radsi proto udelam maximum, nez se pak mlatit do hlavy, ze sem byla lina. Vy ste mela stesti, ze ste tak pruzna. A většinou to tak asi je. Moje sestrtenice na to taky kaslala a nebyla natrzena. Ja bych byla mozna az na zada...

kadz
autor
14. led 2024

@mickey100 zatim sme masirovali trikrat a vzdy ob den. Asi zkusim kazdej den, jednim prstem a tlak minimalni.. jinak to se fakt neda...

lenerka1
14. led 2024

My jsme s mužem na netu narazili na masáž hráze, ale s trochu jinou filozofií, má vést k uvolnění, nemá být nepříjemná, má se i při tlaku na tkáně postupovat pomalu...no jak to končívalo si můžete domyslet 😁 Stejně tak aniball...žádné tlačení, je to o práci se svaly a dechem, jejich cílené uvolnění. Ideální nástroj, jak si ověřit, že dechové techniky z hypnoporodu opravdu fungují. A to u jedné dcerky jsem nezatlačila ani jednou a druhou jsem trochu popostrčila, bo sestra moc hecovala a rušilo mě to v dýchání 🤣 a obě se narodily i bez šíleného tlačení jako u syna.

alianan
14. led 2024

@lenerka1 Já také neznám tlačení, tři děti šly nějakým samospádem. Čtvrté potřebovalo mírně zatlačit, protože viselo omotané na šňuře, ale žádné velké cvičení, prostě jen mírné zatlačení a dítě bylo venku.
Vždy mě rozčilovala setra, která chtěla, abych si pomalu přitlačovala, že to jde připravit k porodu. No to určitě, já zatlačím a vyletí dítě a doktor nikde.
Stejně jako mě vysloveně štvalo, když setra a pak manžel chtěl, abych dýchala jako pes, doprčic, já sama vím, jak chci dýchat a co mi dělá dobře.

@swan42 Já měla porody také rychlé, poslední dvě děti byly na světě hodinu od první kontrakce a to ta druhá visela na šňuře a nechtělo se jí sestupovat a ještě to bylo štěstí, jinak by to byl takový fofr, že porodíme v autě.
Doktor mi u čtvrtého porodu kladl na srdce, ať přijedu hned po prvním náznaku kontrakce. Když jsem přijela do porodnice, máme ji asi 15 km, byl už porod v půlce, předpokládalo se, že než vyplníme papíry, bude dítě na světě a téměř to vyšlo.

Ale jako asi bych možná ráda vyzkoušela i běžný porod, protože mám kontrakce nepřetržitě, žádné pauzy mezi nimi, prostě hodinová brutální křeč.

mickey100
14. led 2024

@kadz já myslím, že mě to bolelo minimálně týden. Měli jsme vždycky dva dny a den pauza. Po tý pauze to bylo lepší vždycky. A postupně už to fakt bylo úplně v pohodě i manžel to cítil jak to povoluje 🙂

slunea
14. led 2024

Mě tlak na hráz taky pálil. Říkám si, jestli to nebyl pozůstatek panenské blány. Po porodu už mě to nebolí.
Aniball s hemoroidy podle mě nemá nic. Z mojí zkušenosti to nebylo o tlačení, spíš o uvolnění se. A když časem začaly přibývat centimetry, které zvládly projít, dávalo mi to větší důvěru, že moje tělo ten porod zvládne.
Jinak na hemoroidy vřele doporučuju zobat cyclo3fort.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru