Máte GBS pozitivní?

lenus202
24. únor 2014

Chci se jen zeptat jestli někdo máte nebo jste měl GBS pozitivní? Bylo všechno v pořádku? Vím, že se mají dávat antibiotika těsně před porodem, ale taky jsem se dočetla o spoustě komplikací...děkuju za reakce.

lucifereeek
24. únor 2014

tak komplikace je ta, že pokud je porod normální cestou, mimčo se může nakazit, což není zrovna ideální, proto se dávají ATB před porodem. Já osobně s tím zkušenost nemám, měla jsem negativní GBS.

editah222
25. únor 2014

Já jsem byla GBS pozitvivní v prvním těhotenství a dostala jsem ihned po příjezdu do porodnice ATB do žíly, bylo to v pohodě. Žádne komplikace jsem neměla ani já ani dítko i když se jednalo o relativně rychlý porod (necelé 4 hodiny od ATB). V druhém těhotenství byl test negativní, ale měla jsem dosta preventivně taky ATB, ale nestihlo se to (porodila jsem moc rychle) a syn byl taky v pořádku. Jediná komplikace která může nastat je že matka porodí do 4 hodin po podání ATB a ta nemusí na 100% účinkovat, ale to se moc často u prvorodiček nestává. 🙂

daniela1983
5. dub 2014

bola som gbs pozitivna ale antibiotika som odmietla a som rada ze som to urobila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru