icon

Měřili vám v těhotenství výšku fundu?

jarikl
23. čer 2015

Dobrý den,chci se zeptat. Měřili vám v těhotenství výšku fundu? Jsem v 18 tt a zatím nic. A když jsem byla těhotná před 3 roky tak mi ho měřili pokaždé. Chtěla jsem se zeptat na kontrole,ale nějak jsem zapoměla a na další jdu až za měsíc... děkuji

zednice
•
23. čer 2015

Mě zatím měřili 2x.. Jsem ve 20tt, třeba na to zapomněli...ono je to už prej asi i zastaralá metoda.....

zo_ja
•
23. čer 2015

Doktoři to dnes neumí, ti žijou ultrazvukem... PA to kontrolují vždycky a vědí podle toho mnoho. Stará garda doktorů to uměla a dělala vždycky - pohmat, výška fundu, poslech dřevěným naslouchátkem vždy, UTZ až pak a jen na vady.

Zastaralá metoda to není, je to metoda dost přesná, spolu s měřením obvodu, pohmatem, se dá určit množství PV, stejně jako poloha miminka napovídá víc o tom, kdy se bude rodit než co zjišťují doktoři všelikýma vyšetřeníma, a ruce PA mají odchylku porodní hmotnost významně menší než UTZ.

Takže záleží na místě a konkrétním dr.

natyhonzik
•
23. čer 2015

Ahoj maminky,jsem tu nová ,chodim každých 14 dni a měření mám každou kontrolu,můj gynekolog je bývalý primář,myslím si že to je fajn že měří každou kontrolu vím jak rostem,i když váha na kterou vlezu mluví za své.

kimh
•
23. čer 2015

Mě ho dr měří take pokažde, už jsem na 36 cm v 38 tt 🙂

jitulina81
•
24. čer 2015

Mě ho taky měřili pravidelně a to byla moje lékařka hodně mladá, mladší než já.

katyxq
•
24. čer 2015

Moje porodní assitentka (soukromá, chodím k ní na těhotenské poradny) měří pokaždé od začátku a nová gynekoložka taky zhruba od 20.tt (ta stará neměřila, ale vyměnila jsem ji z víc důvodů).

terka_85
•
24. čer 2015

Neměřili. Ani při prvním těhotenství před 4 lety...