icon

Mirena a bolesti břicha. Hrozí mimoděložní těhotenství?

teplaka1
22. led 2025

Hezký večer, poradíte mi?
Mam hormonální tělísko Mirenu.
Poslední MS jsem měla pred 11dny.
Ovulace podle kalendáře a podle bolesti a vytoku přesně na den... Jenže dnes odpoledne bolesti břicha jako když to mam dostat... Bolesti jsou pořád.. Jenže jsem do toho začala krvácet...co se děje? Co to může byt?
Samozřejmě ráno budu volat k dr. na vyšetření ale chci se trochu uklidnit... Může jit o mimoděložní těhotenství? Sex mam s mužem celkem pravidelný...

lencaa11
22. led 2025

@teplaka1 možná cysta ,praskla žilka taky ještě to může bejt od ovulace těžko tak to usuzovat možná se mohlo pohnout tělísko ...

misha31
22. led 2025

Tak udelej tehotensky test, ale urcite bych se objednala k dr

teplaka1
autor
22. led 2025

@misha31 no doktor je v planu hned rano jak jim začne ordinační doba.. test nemám ale mam možnost ho mit rano v 9hodin.. ale kdyz jsem mela klasickou MS ?to těhotenství snad neni možné..proto jsem mela strach mimoděložní...projevu je se to různě co jsem četla

lencaa11
22. led 2025

@teplaka1 žádná antikoncepce není 100% těhotenství není vyloučené ráno bych šla k lékaři

hezz17
22. led 2025

Jak dlouho mas telisko?

teplaka1
autor
22. led 2025

@hezz17 v květnu to bude rok a poslední 4 cykly byli už pěkně pravidelný...

misha31
23. led 2025

@teplaka1 jasny, ale i mimodelozni je proste tehotenstvi a test by byl pozitivni.

teplaka1
autor
23. led 2025

@misha31 test je negativní,bolesti ustali přes noc a i ta krev už není,jsem objednaná k dr na zitra,bohuzel pro nemoc dr. me vzit nemohl...ale kontrola bude ,tak jsem klidnější..treba to bude jak pise @lencaa11 jen prasklá žilka... uvidíme

lencaa11
23. led 2025

@teplaka1 mohla to bejt cysta ,žilka nebo jen hormonální šrum je dobře že jdete na kontrolu

rosalindamelinda
23. led 2025

Mirenu ne, docela mě zklamala. Je to silné hormonální tělísko s mnoha vedlejšími účinky. Já jsem měla třeba problém s padáním vlasů a přibíráním na váze.
Dej si raději nehormonální, to levnější, obyčejné na 3 roky.

teplaka1
autor
23. led 2025

@lencaa11 zase kdyby to byla cysta bylo by me asi porad zle a bolelo me břicho a byla krev.. ale to uz se nekoná.. tak nevim no..

teplaka1
autor
23. led 2025

@rosalindamelinda ja jsem ale spokojená,na váze nepribiram a ani vlasy mi nepadají..tohle co popisuji se mi stalo poprvé a nemyslim si ze je to Mirenou..

lencaa11
23. led 2025

@teplaka1 úplně jistá bych si nebyla může to bejt klidně od tělíska a taky je a cysta to též mohla bejt já u ní třeba jen spinila pár dní nebo ovulace je to i 100 jiných věcí lékař bude vedet víc

hezz17
23. led 2025

U teliska se cysty bezne tvori. Prasknuti (po styku, namaze, ale i bez) muze bolet, muze a nemusi dojit ke krvaceni.
Nehormonalni bych jako alternativu urcite nevolila

teplaka1
autor
24. led 2025

@lencaa11
@hezz17
Dopoledne jdu k dr. tak pak napíšu.. mam ted lehke bolesti v podbřišku ale krvaceni, špinění nic..Test vyšel negativní .. můj dr. mi dokonce doporučoval Mirenu ze je pro mě vhodná.. takže určitě nehormonální tělísko dávat nebudu..

lencaa11
24. led 2025

@teplaka1 tak taky neznamená že co lékař doporuci tak vaše tělo příjme nebo se něco nepo💩 já měla nehormonalni dvě tělíska 8 let + a kdybych nesla na vážnou operaci jdu znova do něj ...zas každé tělo je jiné a každé sedne něco jiného ...

teplaka1
autor
24. led 2025

@lencaa11 rozumim,tak každé tělo je jiné,to chápu, me Mirena sedí, poslední 4 cykly mam pravidelné jako hodinky na den,jinak predtim plus minus dva dny...proto mě překvapilo ze to špinění , krvácení mam mimo cyklus .. a hlavně ta bolest ..

lencaa11
24. led 2025

@teplaka1 proto pisu že vaše tělo může naznačovat že i když vám do teď sedělo tak to neznamená že bude sedět po dobu 5 let může se to kdykoliv změnit tělo se mění taky se mohlo jednat klidně o ovulační krvácení ,možná pokud jste někdy cysta nebo ložisko endo. a nebo taky nic proto je super zajít k lékaři a ten už bude vědět víc 🍀

teplaka1
autor
24. led 2025

Tak je vse v pořádku,mam na pravém vaječníku žluté tělísko,pry je to po ovulaci,a ze jsem mohla mit silnější ovulaci proto to krvácení..Jinak je vše v pořádku ..

lencaa11
24. led 2025

@teplaka1 tak jsem to typla dobře po ovulační krvácení 👍