icon

Mohu být těhotná i po silné menstruaci?

5. dub 2024

Ahoj ženy, asi dotaz dne...ale.... dnes jsem jela na gynekologii s tím, že mě už 10 dní pobolívá v podbřišku, běhám stále čůrat a že se bojím, aby se mi nevrátil zánět močáku, který jsem měla v únoru. Gynekoložka mi udělala stěry a říká 😂 " Pro jistotu uděláme ultrazvuk..." 😂 Tak říkám - OK, budu alespoň řádně zkontrolovaná. Koukám na obrazovku a vidím kalsický snímek aka první těhotenské foto ....máj gááád...málem jsem omdlela v leže 😵 , což by se mi stalo fakt poprvé..Říkám si, že vidím určitě blbě a prd tomu rozumím a ona najednou "No ale tady vidím....vy nějak plánujete těhotenství?" Říkám, že je to složitá otázka, zaprvé že nejsem nejmladší (38) zadruhé, že 2 děti už mám a že pokud ano, tak třeba za rok...dva, že je teď potřeba trochu žít a cestovat, a pokud se někdy později podaří nebo nepodaří, tak budeme i tak spokojení....a ona na to 😂 "Já tady totiž vidím, že byste měla být cca v 5.týdnu. Takže miminko chcete nebo ne? " 🙈🐧 Ty kráso...ty kráso, ty kráso...dýchej z hluboka...na Velikonoce se mi ségra tlemila, že žeru jak mlejn a já hodila vtípek, že jím za dva🙊 a teď toto? Říkám, že to není možný...že moje poslední menstruace byla před třemi týdny a že to byla nezvykle silná menstruace. Můj dotaz zní: Vážně jsem mohla mít tak silnou menstruaci a už být těhotná? Ještě jsem to psychicky nevstřebala. Neumím si představit, že co by slušně vydělávající najednou spadnu s příjmem fakt dost dolů a budu vozit. Jsem z toho dost vedle...

lujhu
5. dub 2024

Jasně že mohla znám hodně holek co menstruovaly během těhotenství, jestli si to necháte je vaše věc, nikdo vám do toho mluvit nemůže, vy jediná víte o co přijdete, a co vás čeká, věk je jenom číslo pokud se na to cejtíte neviděla bych problém, ne každá má v tomhle věku takový štěstí ☺

rosalindamelinda
5. dub 2024

Myslím si, že pokud jsi ještě plánovala těhotenství, tak už je jedno - že to přišlo o rok dřív a určitě by sis miminko měla nechat. Věk je u žen z hlediska reprodukčního zdraví velice podstatné a důležité číslo. To není jak u mužů, po 35.roce plodnost ženy rapidně klesá a máš spíše velké štěstí, že se ti to ještě podařilo.
Pokud bys šla na potrat, tak by se ti pak za rok/dva už vůbec nemuselo podařit otěhotnět :-/ A svého rozhodnutí bys hořce litovala... Nevíš totiž jakou máš zásobu vajíček. A ve 40 letech už to asi nebude moc vysoké číslo... Cestování a užívání života ti taky nikam neuteče, to se přece také dá stíhat po 40 😎