Mohu být těhotná i po silné menstruaci?
Ahoj ženy, asi dotaz dne...ale.... dnes jsem jela na gynekologii s tím, že mě už 10 dní pobolívá v podbřišku, běhám stále čůrat a že se bojím, aby se mi nevrátil zánět močáku, který jsem měla v únoru. Gynekoložka mi udělala stěry a říká 😂 " Pro jistotu uděláme ultrazvuk..." 😂 Tak říkám - OK, budu alespoň řádně zkontrolovaná. Koukám na obrazovku a vidím kalsický snímek aka první těhotenské foto ....máj gááád...málem jsem omdlela v leže 😵 , což by se mi stalo fakt poprvé..Říkám si, že vidím určitě blbě a prd tomu rozumím a ona najednou "No ale tady vidím....vy nějak plánujete těhotenství?" Říkám, že je to složitá otázka, zaprvé že nejsem nejmladší (38) zadruhé, že 2 děti už mám a že pokud ano, tak třeba za rok...dva, že je teď potřeba trochu žít a cestovat, a pokud se někdy později podaří nebo nepodaří, tak budeme i tak spokojení....a ona na to 😂 "Já tady totiž vidím, že byste měla být cca v 5.týdnu. Takže miminko chcete nebo ne? " 🙈🐧 Ty kráso...ty kráso, ty kráso...dýchej z hluboka...na Velikonoce se mi ségra tlemila, že žeru jak mlejn a já hodila vtípek, že jím za dva🙊 a teď toto? Říkám, že to není možný...že moje poslední menstruace byla před třemi týdny a že to byla nezvykle silná menstruace. Můj dotaz zní: Vážně jsem mohla mít tak silnou menstruaci a už být těhotná? Ještě jsem to psychicky nevstřebala. Neumím si představit, že co by slušně vydělávající najednou spadnu s příjmem fakt dost dolů a budu vozit. Jsem z toho dost vedle...
Myslím si, že pokud jsi ještě plánovala těhotenství, tak už je jedno - že to přišlo o rok dřív a určitě by sis miminko měla nechat. Věk je u žen z hlediska reprodukčního zdraví velice podstatné a důležité číslo. To není jak u mužů, po 35.roce plodnost ženy rapidně klesá a máš spíše velké štěstí, že se ti to ještě podařilo.
Pokud bys šla na potrat, tak by se ti pak za rok/dva už vůbec nemuselo podařit otěhotnět :-/ A svého rozhodnutí bys hořce litovala... Nevíš totiž jakou máš zásobu vajíček. A ve 40 letech už to asi nebude moc vysoké číslo... Cestování a užívání života ti taky nikam neuteče, to se přece také dá stíhat po 40 😎

Jasně že mohla znám hodně holek co menstruovaly během těhotenství, jestli si to necháte je vaše věc, nikdo vám do toho mluvit nemůže, vy jediná víte o co přijdete, a co vás čeká, věk je jenom číslo pokud se na to cejtíte neviděla bych problém, ne každá má v tomhle věku takový štěstí ☺