icon

Může gynekolog vystavit kontraindikaci očkování v těhotenství?

24. lis 2021

Dobrý den, může mi gynekolog napsat, že je vzhledem na těhotenství ockovani proti covidu kontraindikovane. A potom mít zdarma test a moct na akce a sluzby?

pipi_puncocha
24. lis 2021

Ne, těhotenství není kontraindikace

tynka9
24. lis 2021

Jediná oficíalní kontraindikace je alergie na nějakou ze složek.
V těhotenství se vakcinace doporučuje, stále je bezpečnější než kovid.

krisstina93
24. lis 2021

Nemůže, těhotenství není kontraindikace.

michaela666
24. lis 2021

Spíš by ti gynekolog kvůli těhotenství očkování doporučil. Určitě to bude mít menší negativa než chytit covid. Hlavně pro miminko.

neomenia
24. lis 2021

Těhotenství neni kontraindikace, naopak se doporučuje.

mimi1004
24. lis 2021

Doufám, že nemůže a že to ani neudělá. Buď se naočkuj, nebo seď doma.

bara88
24. lis 2021

@mimi1004 tvl co to jako je?proč by měla sedět doma?já nejsem těhotná ani očkovaná a rozhodně ani neminím sedět doma.a jako těhotná bych si nenechala dát žádné očkování a ani žádné očkování krom toho na covid se nedoporučuje ,zajímavé co?

bara88
24. lis 2021

bohužel těhotenství není kontraindikace ale klidně bych se doktora zeptala nevím jestli nemáš nějaké rizikové nebo tak něco

marge_s
24. lis 2021

@bara88 to neni pravda, doporucuje se zejmena cerny kasel, mene chripka. Pro ostatni typu tetanovka to take neni KI

jana_zofie
24. lis 2021

@bara88 doporucuje se, jen tak namatkou, tetanus, cerny kasel, chripka a pravdepodobne i hromada dalsich. Jedine, co se v tehhotenstvi nedela je ockovani zivou vakcinou, tedy napr. spalnicky. Kdyz uz jste ignorant, aspon nelzete. Dekuji

bara88
24. lis 2021

@jana_zofie já nelžu🙂ty paní ignorantko

barulina
24. lis 2021

@bara88 kecas o očkování.

marge_s
24. lis 2021

@bara88 tak nerikas pravdu 😂

nikjean
25. lis 2021

Taky to teď řeším. Jsem v prvním trimestru a vzhledem k tomu, že během těhotenství nemůžeš ani hloupé kapky do nosu, jsem se chtěla o tomto tématu pobavit přímo s mým lékařem a ten mi očkování v těhotenství nedoporučil - ačkoliv je prý otestované, ruku by za něj nedal. Obecně je v těhotenství dost opatrný a skeptický ke všem očkování a medikaci. Prý pokud opravdu chci podstoupit očkování proti covidu, mám počkat alespoň do třetího trimestru, dříve určitě ne. Nicméně kontraindikace se na to nevztahuje.

hermanka88
Autor odpověď smazal
europa00
25. lis 2021

ty joo lidičky budte trošku normální...očkování těhotných, kde to kdy kdo viděl!!! nedělalo se nikdy a už vůbec né léty neprověřenou vakcínou, těhotné se neočkují protože se na nich nikdy nedělají "hokusy pokusy" ani vakcíny prověřené 10- 15 let zkoušené než se snima šlo na teh se nepodávají těhotným, jelikož nikdy nikdo na to neprovaděl žádné studie, ty studie by se opět museli dělat další 10, 15 let. To co se děje mi příjdejako brutální šílenství, nejen že vakcina má pomerne hodne vedlejších účinku, ano to má většina léčiv, jenže zde se absolutně neví dopad z odstupem třeba 10 - 15 let. už je to že stát nepřebíra absolutně žádnou zodpovednost, když se vám pak něco stane nebo vašemu nenarozenému dítěti. spousta léčiv vakcín a léku na imunitu navíc dokaží poškodit - měnit gen nenarozeného dítěte, například blbý imunor- mám to přímo od genetika. Všechny tyto lečiva se těhotným nepodávají, pouze opravdu v kritické situaci kdy je jasne prokazany benefit nad tím velkym rizikem. Ano silná nálož viru, může ohrozit kohokoliv i pro těhotnou to může být zásadní, proto doporučiji se snažit riziko nákazy minimalizovat co to jde. Oni vás naočkuji, ale nikdo už v přpadě potratu nebo špatného výbohe plodu pak neposene sebemenší zodpovědnost a to je už do nebe volající.

bara88
25. lis 2021

@hermanka88 respič si dám jak budu chtít a ty se klidně zavři doma a nikam nechod je to tvá věc

hermanka88
Autor odpověď smazal
orisek56
25. lis 2021

Proč se tu hádáte? Já třeba nechápu vůbec tento dotaz. Vždyť očkování na covid je přece zaplať Bůh zatím jen dobrovolne, nebo už se něco změnilo? Takže já spíš nechápu dotaz, protože proč by ti měl gynekolog něco napsat, když není povinné? Prostě se očkovat nedej a je to. A že chceš chodit po zábavách? No bohužel.... Já taky už 2 roky nechodím nikam a to už mám přes 10 měsíců vysoké protilátky po prodelani, ale pro vládu a systém nejsem bezpečná, protože nesplňují 180 dní.... Takže jsem mimo systém.

orisek56
25. lis 2021

@hermanka88 nechci tu vyvolávat dohady a hádky, ale zrovna ockovani by měli sedět často na prdeli doma taky, pokud budu do toho ryt... Praxe je totiž jiná než předkládána teorie.....

bara88
25. lis 2021

@hermanka88 nemá, přesně tak.Jedně si z těch tvých keců začnu dělat sranu🙂

kacka1994
25. lis 2021

@nikjean Jako v prvním trimestru bych taky nešla 🙂 Ale co se týče toho, že doktor nedoporučil, tak dva dny zpět zemřela v Brně mladá maminka (předtím bez jakéhokoliv rizika), císaře udělali pár dní před napojením na ecmo, takže miminko žije, jen maminku nepozná... taky jí očkování doktorka nedoporučila 😥 Největší riziko na covid je ve 3. trimestru, kdy je bohužel ohroženo nejen miminko, ale i maminka :(
@europa00 Jsem ve skupince těhotných na fb (lednovky) a jedna po druhé tam píše, že litují, že se nenechali očkovat dřív .. donesl jim to manžel z práce, jinak se vyhýbaly, ale zamčít se samotné v jedné místnosti asi nemůžou.. průběh hrozný a myslíš, že ty léky, kterými léčí při špatném stavu jsou testované? Nebo ty taky doporučuješ nebrat? Jako nevíme co to za 10-15let udělá? Já beru např. antihistaminika, taky nejsou studie, ale bez nich to nejde 🤷 A jestli budou mít moje děti za 10 let astma, nebo já nevím co, tak si asi taky neřeknu, že za to můžou antihistaminika, nebo očkování... to si možná spíš řeknu, že za to mohou všechny virózy, které jsem v těhotenství prodělala, genetika, nebo prostě jen osud.
Ať si každý dělá co chce, je mi nepříjemné, že do toho stát lidi nutí, ale na druhou stranu statistiky v nemocnicích (na aru - lidé na ventilaci a ecmo) dávají jasný příklad, že očkování funguje (i dkyž ne na pořád a ne jako ochrana druhých).

drndadrnadova
27. lis 2021

@nikjean jsem na tom podobně, jsem rozhodnuta ač se doporučuje od prvního trimestru jít ve druhém