icon

Nadměrný hluk v těhotenství. Může uškodit dítěti?

amona
11. dub 2009

Ahoj maminy, jsem v 30tt a večer bych se chtěla jít mrknout na asi hodinový rockový koncert. Myslíte že můžu, nemůžu tím nějak uškodit dítěti? Samozdřejmě půjdu co nejdál od repráků, ale i tak si nejsem zcela jistá... Nemáte někdo s tímto nějaké zkušenosti?

laska.nezna.hranic
11. dub 2009

já byla asi ve dvacátém ségře na maturáku a už tenkrát nám to tam nedělalo moc dobře... rock už bych nedala vůbec, zvlášť teď. jsi prostě už mamina, tak je třeba pro to něco obětovat 😉 ale tím tě od toho nechci zrazovat, jen říkám, jak to mám já.

amona
autor
11. dub 2009

Ahojky LNH, nakonec jsem našla nějaký odkazy na netu, že by půlhodinka-hodinka neměla uškodit. Uvidím co na to malá a pokud začne nějak víc kopat nebo tak něco, tak raději odejdu.... ☹
V 25tt jsem byla v divadle na činohře-muzikálu a kolikrát bylo volume fakt na maximum a malá na to nic, tak uvidím....

jakoubka
11. dub 2009

ahojky.Já byla měsíc před porodem se podívat na vesnické hody a seděla jsem přímo u repráků 😒 A malý v pohodě,je fakt,že se víc ošíval 🙂 Ale byla jsem tam jen hodinu 🙂

amona
autor
11. dub 2009

Jakoubka: Díky! 🙂 Zase jsem o něco klidnější...🙂 Furt si říkám co kdyby, takže mrknu na půlhodinky a povalím pryč...🙂

amona
autor
11. dub 2009

Ahojky, tak jsem tam byla asi hodinku, stála jsem mimo hlavní sál a vcelku si myslím, že jsem to ustála...🙂 Malá ani nekopala, takže se jí to asi líbilo a do buducna bude mít doma malou rockerku... 😀

pehaka
12. dub 2009

Amona..já chodím s prckem od začátku na různý akce muzikály, koncerty, ples atd..někdy je zlatíčko někdy trošičku zlobí..moje mamča je zdravotní sestra na gyndě a říká mi, že miminkům tolik hluk nevadí jelikož to mají tlumený plodovkou..zkus si pustit na pecky rádio a ponořit hlavu do vody..uvidíš jakej je to odvárek.....takže žádný strach 😀 užívej těhu na plný pecky...... 😉

amona
autor
13. dub 2009

Tak to je bezva! 😀 Měla jsem kvůli tomu trochu výčitky, jestli jsem náhodou to nebo ono....Teď už těch "hlasitějších" akcí moc nebude, takže to snad už nějak dokoulíme. 😀

ajuskab
16. dub 2009

holky, já byla včera na koncertě, seděly jsme blízko u repráku a teda miminko bud pařilo, anebo se mu to vůbec nelíbilo, určitě to neslyšelo, ale ty vibrace mu asi nedělaly dobře, měla jsem výčitky 😔 jsem teprve 15 týden a miminko cítím jen občas, ale včera teda málem z bříška vyskočilo, radši se příště takovejch akcí zdržím
a když jsem čekala malýho, tak jsem byla na jedné akci už později, kolem 30 týdne a musela jsem odejít, protože tam s sebou bobek strašně mlátil, ale záleží asi i na miminku 🙂 chce to vyzkoušet, já mám asi strašpytlíky 😀

helulicek
16. dub 2009

Ahojky, já jsem v podstatě celý těhu zatím chodila na koncerty, zábavy atd. cca tak 1x do měsíce, naposledy jsem byla ve 26tt na rokovém a úplná pohoda, mimi bylo klidný a až když to skončilo, tak asi za hodinku začalo kopat, asi bylo naštvaný, že už je klid 😀 Dodnes cítím, že při poslouchání jakékoliv hudby je prostě klid.... 😀

sajmonka89
24. srp 2009

ahojky maminy, hledala jsem na netu nějaké odpovědi na hluk. Jsem ve 31tt. Totiž já i přítel fandíme fotbalu i hokeji a bojím se abych miminku neublížila, nebo aby nemělo něco se sluchem, sice se to tlumí přes placentu a plodovou vodu, ale když fandí celá sparta je to něco. 😖