Nedostatek vitamínu D a vápníku v těhotenství

maruskateruska
28. lis 2016

Ahoj holky tak jsem v 15 tt ,a přej mám upnej deficit vitamínů D a vápníku,tak jsem dostala kapičky a vitamíny,k tomu ještě musím brát hořčík ten mám také nižší,k tomu ještě beru multivitamín prenatální,takže vitamíny do mě 😉a doufám že teď už bude vše v pohodě a Mimi bude zdravé.

maruskateruska
autor
28. lis 2016

Oprava Tedy prenatal.

klia
28. lis 2016

@maruskateruska môžem sa spýtať, ako na ten vápnik a Dčko prišli?...robili ti testy, alebo si mala nejaké problémy?...ja som 17tt ale nemôžem vôbec mliečne výrobky...max. tvarohový koláč 🙂

maruskateruska
autor
28. lis 2016

No já měla takový problém jako je brnění nohy a ruky a nebylo mě dobře,vzali mi krev a tam zjistili nízkou hodnotu štítné žlázy,tak mě poslali na endokrinologii a tak mi udělali testy na vitamíny a minerály.ja jinak mléčné výrobky nikdy moc nemusela max sýry atd ty obsahují taky vápník ale holt mi to nestačilo.

klia
28. lis 2016

@maruskateruska aha...tak naštastie také problémy nemám, ale ani syry nemôžem ☹...tak hlavne aby ti to pomohlo...mna akurát bolí chrbát...cez deň nie, ale v noci sa budím na bolesť ...ale možno je to len pretože vytuhnem v nejakej blbej polohe...cez deň to vždy rozchodím

maruskateruska
autor
28. lis 2016

Jo tak ,asi by to melo pomoct ..jinak vápník není jen v mléčných výrobkách ,dostala jsem brožurku zkusím vyfotit.

maruskateruska
autor
28. lis 2016

Omluva za mastnej papír ,dnes se peo cukroví 😀😁 a trošku se zdobila i brožurka 😀

klia
28. lis 2016

@maruskateruska dík...preštudujem 😉

babanci
29. lis 2016

@klia V mandlích je vápníku víc než v mléce. Tak si dej mandlový koláč.😀

klia
29. lis 2016

@babanci skúsim 😉...ale je pravda, že aj orechy teraz jem po kilách 🙂

babanci
29. lis 2016

@klia Já mléčné výrobky vůbec nemohu jíst, myslím kravské. Mám intoleranci. Kozí naopak mohu bez problémů. Tak se snažím v mém věku - klimakteriu, doplňovat vápník jinde a tak vím, že to, že je v mléce, je vlastně skoro fáma. 🙂

gatakia
29. lis 2016

Ahojky z mléčných výrobku dnes uz skoro žádný vápník do těla nedostaneš zvlášť z mléka . Pokud mužů poradit kup si od Justu Basico jsou to koloidní minerály tj.nejlepe vstřebatelne. Obsahuje vápník, hořčík,železo,draslík,mangan,zinek,med,selen. Just ma všechny kombinace vychytane a přímo u výrobku Basico uvádí plánování rodičovství. Ja od nich beru více produktu a mnohokrát jsem se přesvědčila, ze to co člověk kupuje v lékárně míč nefunguje.

maruskateruska
autor
29. lis 2016

Mě doktorka předepsala caltrate.tak snad to je dobré.

kituska
29. lis 2016

To je zajimave,kdyz jsem se dr ptala jestli mam vapnik a magnezko ok,tak mi rekla,ze na to se testy nedelaji..
Na magnezko piju magnesium mineralku,na vapnik makovy olej,na železo jsem si koupila nosarin od justu,jim vajicka a cervenou repu..

gatakia
29. lis 2016

No to je prave ono oni udělají testy pouze na to co oni chtějí a to Vám to ještě ani nedají do ruky. Lidé všeobecně ani netuší ze třeba měd je důležitá při tvorbě červených krvine a pro správnou funkci centrální nervové soustavy atd. atd. To samé je když přinese té moč jim stačí PH 5,4 a jste pro ne dobra. Ale to uz je hranice kyselosti správně byste měli mít 7

maruskateruska
autor
29. lis 2016

Přesně já měla problémy,s brnění ruky a nohy a takový hnusný stavy,jwste přes otěhotnění m tenkrát,udelali mi snad veškerý vyšetření a nic nezjistili,rekli mi ať beru jen magnesko hořčík,ale takhle na endokrinologii mi vzala i na ty minerálů krev a zjistila nedostatek vápníku a vitamínů E které je dost dulezitej,ale tady je kámen úrazu to že hořčík a vápník i stim Ečkem jsem měla tenkrát brát současně,jak by se bral jen hořčík tak by stavy ještě horšili a to se mě přesně stalo..Já jsem vděčná že konečně na to přišla paní doktorka,a přitom je to taková novinka...a já už si myslela že mám třeba deprese nervy atd..

maruskateruska
autor
29. lis 2016

Ne novinka ale blbinka ,můj novej mobil po mě opravuje 😀

babanci
30. lis 2016

Taky je velmi dobrý přípravek Calcichew D3. Užívám v zimě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru