Nemůžu se rozhodnout, těhotenství potvrzeno
Ahoj, vím, že je tady spousta maminek, které by byly hodně rády těhotné, ale já jsem a nevím, jak se vlastně rozhodnout. Je mi jasné, že to nemůže rozhodnout nikdo za mě/nás, ale zajímal by mne Váš názor.
S přítelem jsem lehce přes 2 roky, mám dceru 4,5l (není její otec), dítě jsme dříve plánovali, ale pak jsme se rozhodli kvůli mé práci přestěhovat blíže (dojíždím nyní 120 km denně), ale to ještě zrealizováno nemáme, jelikož máme menší komplikaci skrz hypotéku. Takže dítě jsme naplánovali cca za 2 roky nejdřív. Z práce odejít na RD nechci - výborná jak platově, jak odborně, časově.. Varianty tedy jsou buď nic nebo v práci po max. dobu před porodem, doma na MD a poté do práce (mohla bych si ho/jí brát s sebou nejspíš) a k tomu třeba chůva nebo by byl doma na RD přítel (vydělávám cca 2x tolik). Ten neví, jestli to zvládne a jestli to zvládneme celkově (hypotéka, dluh, práce, 2 děti..). A já si pořádně také nejsem jistá, jelikož se mne slibně "rozjíždí kariéra". Spíš potřebuji nadhled někoho z venčí🙂 Přítel se o dceru stará, resp. ze začátku měl samozřejmě strach (je o 6l mladší, mne je 31, s dětmi neměl vůbec žádné zkušenosti, ani známí, nic), ale teď zastane naprosto všechno.
Hodně krátké shrnutí, ale prosím o Vaše názory🙂
Když jsem četla vaši úvahu, nalezla jsem v ní i odpověď. Sama jste napsala, že skloubit dítě i práci lze. A je Vám 31let, také to za ty 2roky nemusí jít. Máte doma oporu, zázemí. Dceři bude přes 5l, bude se distávat do věku, kdy chce už mít svoje vlastní soukromí, své hry,kamarády. Bude už i schopná občas pomoci, přinést plenku, podat dudlík, pohoupat a jistě to bude dělat ráda.

ahpj, my se o miminko snažili hodně dlouho, vyšlo to až když jsem si řekla, že už se to nepovede, rozhodla se odejít z práce atd... Výsledek je ten, že jsem těhotná, budu mít minimální mateřskou, ale nikdy, nikdy bych tenhle pocit nevyměnila. Máš práci, partner taky, možností, jak to zvládnout je hodně - můžeš být doma jen na MD, pak přítel, nebo pokud on nechce, tak nějakou šikovnou paní na hlídání, a možná až se malé narodí, budeš mít oči jen pro něj a do práce nebudeš chtít od miminka sama... každopádně já bych osobně na potrat nešla... ne v situaci, kdy mám partnera, práci, on taky, mimčo jste stejně chtěli ( tak přijde dřív, no a?) 😉 držím palce při rozhodování