icon

Neoznámené těhotenství. Jak zvládnout rodinné reakce?

8. lis 2024

Je tu někdo, kdo vůbec neoznámil těhotenství a nechal to prostě vyplynout z rostoucího bříška? Čekáme třetí přírůstek a já vím, že mezi přáteli i v rodině bude několik lidí, kteří nebudou moc podporující. Nechci si těmi pohledy a poznámkami kazit radost. Zatím to nikdo neví, bříško už mám, ale ještě se dá šikovně schovat.

Strana
z2
autor
13. lis 2024

@monniculik03 my registrujeme v okolí 2 rodiny, kde mají 5 až 11 kousků. Jsou to ale hodně věřící rodiny. Jinak taky max 2 děti. Nedávno nám švagr říkal, že 2 děti jsou akorát, všechno co je nad už je moc. Ještě utrousil nepěknou poznámku, že naše mladší je dost divoká. Je divoká, je hlučná, je temperamentní, ale není nevychovaná. Poslechnout umí bez přemlouvání. A pořád lepší mít doma šídlo než dítě s postižením, které jen sedí. V té době už jsme věděli, že se zadařilo na 2 čárky. Takže tam to zatím tajíme.

autor
13. lis 2024

@bartoskovi já bych osobně brala 4, ale ze zdravotního důvodu už do toho nejspíš nepůjdeme. Obdivuji vás, že jste to zvládla tolikrát. 🙂 Pro mě je těhotenství náročné období. Každé další je ještě intenzivnější. A porody taky nic moc.

bartoskovi
13. lis 2024

Tak porody mám čím dal rychlejší. Takže za 2 hodiny od prasknutí vody jsou miminka venku. Spíše to těhotenství je náročnější.

guliii
13. lis 2024

Mám velice divoké kluky. Chvíli neposedí, hluční, pořád něco musí zkoumat, zkoušet, běhat, ale jsou moc šikovní, citliví, pomáhají. Ale opravdu jedou od rána do večera, dokud nepadnou. Nemají po kom být klidné děti, my s manželem jsme také hodně akční. Dcera je miminko, tak uvidíme jaká bude ona. Andílek co sedí a hraje si určitě ne. 😄 Tak si z takových řečí nic nedělejte. Aspoň se vaše dcera nebojí projevit a ve světě se neztratí.

Strana
z2