Neprůchodný vejcovod, mohlo se vajíčko dostat do dělohy?

martinadivi
3. bře 2017

Ahoj,byl mi zjisten nepruchodny levy vejcovod.Vajicko bylo tento .esic pouze na levem vajecniku a nyni mam pozitivni tehotensky test.Tak by me zajimalo,zda je mozne,aby se vajicko dostalo z leveho vajecniku do delohy i pres to,ze je levy vejcovod nepruchodny?Dekuji

lussi
3. bře 2017

Ahoj 🙂 Já měla jeden vejcovod neprůchodný úplně a jeden částečně, tak asi záleží jestli je opravdu 100 % neprůchodný. Byla jsi na laparoskopii nebo jak Ti tu neprůchodnost zjišťovali?

lussi
3. bře 2017

nebo dozrálo vajíčko i na druhé straně 🙂 Těžko říct

martinadivi
autor
3. bře 2017

Lussi zjistovali mi to tou metodou HyCoSy,(ultrazvuk a kontrastni latka),ale zda je 100% nepruchodny,to nevim.Dle utz bylo vajicko pouze na leve strane 😕 Ale doktor mi rekl,ze pokud bude vajicko vpravo,tak to muzeme zkusit normalne,pokud vlevo,takze by doporucil inseminaci,ale nijak ho ,,netrapilo",ze je vajicko na te strane s nepruchodnym vejcovodem.

lussi
3. bře 2017

@martinadivi já myslím, že inseminace nebude třeba, když máš pozitivní test 🙂 Zajdi na krev 🙂 A dej vědět.....🙂 Držím palce.....

leikkka
3. bře 2017

možné to je, já jsem ten případ, kdy mám pouze jeden vejcovod a jeden vaječník a vejcovod 99% neprůchodný a synek byl počat přirozeně. Příroda zázraky dělá. Co se týká IUI - neszkoušela bych ji - mě ji taky nepovolili, velké riziko mimoděložního , jen kdyby si pohlídali ten zdravý vejcovod, pak bych do toho šla 🙂 Pokud je pozitivní test, tak se raduj, těš se z toho, a pokud to zvládl levý vejcovod neprůchodný, tak zázrak 🙂 ten se děje 🙂 a nebo mohl i pravý vaječník vyprodukovat 🙂 kdo ví 🙂 držím pěstičky ať jsou čárky nadále 🙂

ml0
3. bře 2017

Já jsem kdysi četla, že je občas možné aby se vajíčko z levého vaječníku dostalo do pravého vejcovodu a naopak. Ale kde jsem to četla už bohužel nevím.

martinadivi
autor
3. bře 2017

IUI bylo planovane,ale dostala jsem chripku,tak jsme na nej nesli a nakonec se zrejme zadarilo prirozene 😊 tak uvidime,co bude dal.Dekuji za komentare a dam vedet,jak to dopadlo 😉

sedmikraska84
4. bře 2017

Mohu se trochu zahačkovat a zeptat se?Zrovna me ceka laparoskopie kvůli mimo děložnímu těhotenství. Dá se pak vysledovat a spočítat kdy to jde z toho zdravého vejcovodu?Nerada bych to zazila znova.Diky

eva118
4. bře 2017

@sedmikraska84 pokud jdeš na laparoskopii s mimoděložním těhotenstvím, tak ti ten vejcovod seberou, takže otěhotnět můžeš jenom z toho, který ti zůstane, nic sledovat nemusíš. Držím palce, ať je vše ok.

sedmikraska84
4. bře 2017

@eva118 aha.Me totiž někdo říkal, že se to znova uchytilo u toho odebraného na pahýlu. Moc děkuji.

eva118
4. bře 2017

@sedmikraska84 tak to měla smůlu. Však se pak zeptej svého gynďaře, ale to se jí tam stejně dostalo oplodněné vajíčko ze zdravého vejcovodu, doputovalo do dělohy a chytlo se, kde nemělo.

sedmikraska84
4. bře 2017

@eva118 určíte se na vse důkladně zeptám. Nechci to zážit znova.Trpim ze nemůžu byt s dcerou a ještě je nemocna tak ani za mnou nemůže. Všem přeji hodně zdraví.

lussi
4. bře 2017

@sedmikraska84 ahojky, já mám odstraněny oba dva,ležela jsem ve špitále přes noc, tak snad Tě taky pustí brzo domů. Jinak taky si myslím, že by Ti jej měli odebrat celý. Brzké uzdravení a drž se!

martinadivi
autor
23. bře 2017

Zdravim Vas 😊 slibila jsem,ze dam vedet jak jsem dopadla.Zatim vse dobre,jsem v 6.tydnu 😉

lussi
23. bře 2017

@martinadivi Moc gratuluji a přeji hodně zdravíčka! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru