Nevím, jak dlouho jsem těhotná
Ahoj, máme dvě děti, další se neplánovalo. Poslední MS si uvědomuji okolo Vánoc, poté bylo sem tam špinění. Rok před tím jsem měla MS pravidelně, ale okolo 14 dnů, proto jsem nepovažovala za důležité, že je to nyni zase úplně jinak. Dva týdny je mi neustále špatně, ale zase, okolo nás řádily střevní chřipky a tak mě opět nenapadla spojitost s těhotenstvím. Náhodou jsem si ale večer řekla, že test zkusím a na obyčejném mamatestu se ukázaly stejně silné čárky. Dětem je pět a čerstvě tři roky. Mladsi se v noci stále budí, konečně jsem po pěti letech v práci... Na další miminko se necítíme, zrovna prožíváme velkou vztahovou krizi, kdy jsme to chtěli ukončit. Jenže bych už stejně mohla být ve 12tt. Ani nevím, co od vás očekávám, jen jsem se chtěla svěřit.
Co na to říct, když jste nechtěli dítě, tak jste se měli důkladně chránit. Pamatuju si ultrazvuk z 10tt ani tam už to nebyl žádný shluk buněk, ale malý človíček, co na mě mával ručičkou. Tak si teď sáhni do vlastního svědomí, jaký na tebe bude mít dopad případný potrat. Ovšem pokud je těhotenství starší, tak ti to už stejně nikdo neudělá. Když dítě umíte udělat, tak za něj i převezměte odpovědnost a nech se třeba podvázat, aby se to neopakovalo.
@ptacatko01 už je po....
@lmka2 rychle k Dr jak píšou holky
@ptacatko01 nech si tydle hloupe kecy! Todle je rozhodnuti kazde z nas..A stat se to.muze kazde z nas...sama mam za sebou dva potraty protoze mi to nebylo doprano ..A tyhle reci, jsou vazne o prdu! Pani si je vedoma jak pocit dite protoze ma dve a o to.vic je si vedoma sve situace nebot ji resi a resila aby se nedostala do jeste vetsich zivotnich komplikaci s dvema detma a novorozencem ktereho by nebyla schopna zabezpecit.V pripade rozpadu partnerstvi/ manzelstvi ! A ani ty ani ja nevime kdo muze za jejich chybu ve vztahu , ale to ze pocala se stat mohlo i zene bez nejakych problemu - financni nebo partnerske!
Podvazat!? To nemyslis vazne!? Kolik tech deti mas , ze todle napises zensky , ktera je v tezky zivotni situaci....
Pardon, ale todle jsou nazory !!!!!!
Odsoudit zenskou ze si ma sahat do svedomi , ty jsi byla i toho kdyz mela sex ?! Selhala antikoncepce, praskl kondom proste vzniklo dite... A NIKDO NEMA PRAVO NA TAKOVE RECI... To , ze ma doma nekdo vztahove problemy neznamena , ze spolu nemuze mit styk....
Az se to stane tobe jsem zvedava jak se popasujes s nazorem, ze jsi xxxxx protoze ses rozhodla tak jak ses rozhodla....
@ptacatko01souhlasím z @fykyska Má povinost i kde svým dvěma dětem a já bych raději zabezpečila je než někde dřít bídu z nouzí a nemoc jim nic dát. Takové řeči. Někdo si příjde pro podporu a je tady linčován. už takto to pro ní musí být těžké a nechtla bych být v její situaci a vy takto. Chtěla bych vidět Vás! xy dětí a nemít jim co dát jíst? Je to težké rozdhodnutí a každý musí zvážit pro a proti a určitě to udělat nebylo jednoduché. Každý má právo napsat svůj názor, ale dá se to udlat i nějak slušně! Nestačilo by jen já nejsem pro potrat? Trochu empatie!
@fykyska Ty si ale nějaká napružená, já vůbec neříkám, že nemůže mít sex a vůbec jsem nezmiňovala její vztahové problémy. Psala jsem jen svůj názor, za mě prostě když nechci už dítě, tak to řeším tak, aby ta šance byla naprosto minimální. Ale když mám sex, i s ochranou, tak prostě člověk musí počítat, že může přijít dítě. Pokud má někdo nervy na potrat (upřímně já bych neměla), tak se to má řešit co nejdříve. A ne v době když už se nemluví o shluku buněk, ale o malém človíčku,
@ladyhacek Myslím, že nic neslušného jsem nenapsala. Ano, má povinnosti ke dvěma svým dětem, ale co to nenarozené? Co není vidět to se nepočítá? Já jen říkám, že pokud nechci další dítě, nejsem na něj připravená, tak udělám vše pro to, aby se to nestalo, nebo přinejmenším nezašlo tak daleko.
@ptacatko01 jsem napruzena protoze todle je nazor cloveka kterej o tomdle nic nevi.... a empatie je tatam.... mela sis zkratka precist predchozi pribeh pani nez napises kravinu non plus ultra... malej clovicek neuzivi tvoji rodinu kterou musis zivit a todle jsou ty pripady kdy ty zena musi!
Ne chce.... a to jsou zasadni rozdily... kup si knihu cas k uzdraveni 🙂 a pak si mozna uvedomis jak moc tva slova mohou zabolet....
Ty mas svoji pravdu nikdo Ti bohuzel v tomhle tematu asi nebude schopny dostatecnd vysvetlit ze ,,mavajici fotka ,, z utz je jinej pocit nez dve deti v bide a rozvod na krku....
Předchozí příběh jsem nečetla, reaguji na to, co napsala v tomto. Empatie mi opravdu nechybí a vyjádřit názor může každý. A promiň, ale ty víš úplné prd o tom co já jsem zažila a zažívám a věř mi, že jsem si nedávno prošla peklem. A ano, paní přeju ať se to vyřeší ke spokojenosti všem. Jen je to pro mě prostě nezodpovědnost. Pro mě je život zázrak, proto reaguju tak jak reaguju. Chápu, že má těžkou situaci a že mé řeči jsou s křížkem po funuse, ale prostě tohle nepochopím.
Tak nechtěla jsem ale..... paní nepřeji nic zlého a ať je brzo v pořádku ale mohla dát dítě k adopci a neříkejte že kdyz mohla na potrat tak by nezvládla dát k adopci.... chápu špatnou životní situaci ale dalo se to vyřešit i takto..... a teď se klidně do mě pusťte....
@lucka00024 pokud správně chápu příspěvek, tak paní stále těhotná je a těhotenství může být i staré kolem 12tt, protože na to dřív nepřišla. A teď neví co má dělat.
Me jsou jedno cizi pekla 🙂 ja nemam rada kdyz nekdo mele o potratu, podvazech a nema s tim zadnou zkusenost... ale ja jsem ja.... 100 lidi 100 nazoru...
Ps. Pani je po zakroku a musi do nemocnice pac ma asi zanet 😞 .....
Jinak ja ty dve deti mam, jeji situaci chapu a nechtela bych to ani za nic... radeji potrat nez bidu
@ptacatko01 už je po zákroku
Aha už to vidím, no škoda, že to takhle dopadlo, já bych volila jinak. Potrat je podle mě řešení jen pokud těhotenství ohrožuje život matky nebo by bylo dítě postižené. S potratem přímo zkušenost osobně nemám. Sice se mi rozjel, kvůli chybě doktorky, ale miminko se nakonec udrželo. Pak mi ve 23tt praskla voda a musela jsem rozhodovat, zda mám dát dítěti šanci na život nebo ne. Malá bojovala o život čtyři měsíce, viděla jsem jak ji museli rozdýchávat, když měla zástavy dechu. Já po císaři a velké problémy, záněty, srůsty. Nakonec si to vybojovala a je tu s námi. O špatné finanční situaci také něco vím. Ovšem také vím, že bych nikdy nebyla schopná jít na potrat. Znám několik žen, které to totálně položilo. S odstupem času říkají, že by stokrát radši žily v hodně skromných podmínkách a znovu by to už neudělaly a mají z toho psychické problémy do konce života.
@ptacatko01 Stalo se a hotovo, proč to tady rozmazavate?
Ja se se svym nazorem nikoho nechci dotknout. Preci jen jsme jen na internetu a nic tu asi ne asi, urcite nezmenime...ovsem dulezite je ted pro pani aby v nas citila podporu ..... to co mela delat mohla nebo neudelala je a stejne bude jen jeji vec.... a at se rozhodla jakkoliv jde o to ji ted s uctou pomoc.....at se nase nazory lisi sebevic.....
Ja jsem pro to co udelala dalsich 1000 muze byt proti....
Ja chci aby pani vedela / cetla ze stojime pri ni...Ne ze je xxx nebo yyy protoze proste proto...
@fykyska pravda,co se stalo stalo se,hlavně ať je v pořádku
Ja ji chapu. Jak by vysvetlovala svym detem,ze ma v sobe dite a ono pak neni s nimi. Nehlede na psychicky dopad adopce a to jeste chodi do prace... Ja mam jeden potrat za sebou v 5.tt a soucitim s pani. Neni to lehke,ale ja si tehdy oddychla,ze je vse za mnou.
Ted to rychle hodit za hlavu,dat se do kupy a vybrat dobrou antikoncepci.
Ahoj holky. Měla jsem nějaký zánět. Antibiotika zabrala a zdravotně jsem v pořádku.
Děkuji vám za vše.

@lmka2 ne to neni bezne jedna se o zanet.... spatne provedeny zakrok ☹ a telo spatne reaguje ...honem k dr ...drz se!