OGTT - nevolnosti pár dní po testu

janikdohnalova
30. črc 2017

Dobrý den, byla jsem před 2 dny na testu OGTT. V prvním těhotenství jsem nepociťovala žádné nevolnosti, jen únavu. Teď (při druhém těhotenství) mi je už 2 dny opravdu zle. Cokoli sním, mám problém v sobě udržet, mám průjmy, motá se mi hlava.. Do toho testu bylo v tomto ohledu vše v pořádku.. Máte stejnou zkušenost? Jak dlouho nevolnosti trvaly? Co dělat, abych je zmírnila? Může tento stav svědčit o špatném výsledku testu?

Díky za rady..

penelope87
30. črc 2017

@janikdohnalova mně nevolno bylo jen těsně po vypití roztoku a když jsem odcházela, protože jsem dlouho nejedla a nepila. Myslím, že Tvá nevolnost s tím testem spíš vůbec nesouvisí. Zvlášť pokud jsi zdravá, nemělo by to mít na Tebe žádný větší vliv. Je to jen, jako bys snědla nebo vypila něco sladkého (třeba colu). A už vůbec by to nemělo mít vliv v dalších dnech. Spíš Tvoje nevolnost bude souviset s něčím jiným.

zmrz_lina
30. črc 2017

Nemyslím si, že by to s OGTT souviselo, ale že OGTT "nic není", s tím nesouhlasím. Je to asi jako bys během 5 minut vypila litr coly, to není "nic" ani pro tělo maminky, ani pro plod.

janikdohnalova
autor
30. črc 2017

Co vím, tak zdravá jsem a nemělo by to tedy souviset s mým zdravím.. celkově jsem nevolnosti v obou těhotenství měla zatím minimální.. a v prvním nebyl vůbec žádný problém ani při tomto testu ani po něm.. proto mě to teď trošku zaskočilo a říkala jsem si, jestli to může svědčit o nepříznivém výsledku.. máte/měla jste některá z vás těhotenskou cukrovku? Jak u vás případně probíhal test?..

penelope87
30. črc 2017

@janikdohnalova Těhotenskou cukrovku nemám. (A ani jednu z hodnot nemám hraniční.) Těhotenství probíhá v pořádku, nevolnosti jsem měla v prvním trimestru a teď je mám občas také - většinou z horka, pálí mě žáha, v autě atd.

janikdohnalova
autor
1. srp 2017

Ještě mě napadla jedna souvislost. Je to cca 14 dní, co jsem dostala od gynekologa předepsaný hořčík.. myslíte, že by to s tím mohlo souviset? Už je to 5 dní a mám pocit, že se to spíš zhoršuje než naopak...
Vím, že se mám poradit spíš s doktorem - tam budu volat zítra, protože by prý měli mít i výsledky z toho testu - a budu to s ním samozřejmě řešit.. Spíš mě zajímají i zkušenosti jiných maminek než "jen" lékařské hledisko..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru