icon

Oznámení těhotenství až po porodu. Jaký máte názor?

lauraa01
15. črc 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaký máte názor oznámit těhotenství až po porodu ?

lencaa11
15. črc 2025

@lauraa01 dosti divné ..ale taky záleží asi komu

monny3
15. črc 2025

@lauraa01 haha, no asi záleží jak komu 🤭 My jsme těhotenství "oznámili" rodičům a švagrově rodině při osobních setkáních, nijak jsme na to nespěchali. A další blízcí to zjišťovali, až když jsme se viděli osobně, s kým jsme se neviděli, ten to v podstatě neví a ani jim nebudeme posílat žádné oznamovací zprávy 🤷🏻‍♀️ To se týká hlavně různých známých nebo příbuzných, s kterými se vídáme jen na významných akcích, tak prostě na nějakou další akci přijdeme s dítětem navíc ☺️

lauraa01
autor
15. črc 2025
@lencaa11

@lauraa01 dosti divné ..ale taky záleží asi komu

@monny3
@lencaa11
Chtěla bych to oznámit takhle rodině
U sestry sem se to dozvěděla až 9 měsíci a to není jediná u které jsme se to takhle dozvěděla přitom jsme v kontaktů
Když jsme si dovolili oznámit těhotenství ve 3 měsíci protože se ještě nevědělo jestli to miminko zvládne dostala sem těžkou bídu od rodiny jak z přítelovi strany tak moji jak sem si to mohla dovolit to zatajit a co jako sem atd
U dvou těhotenství sem byla na udržování a též sem slyšela jak to že nedržím miminko atd

monny3
15. črc 2025
@lauraa01

@monny3
@lencaa11
Chtěla bych to oznámit takhle rodině
U sestry sem se to dozvěděla až 9 měsíci a to není jediná u které jsme se to takhle dozvěděla přitom jsme v kontaktů
Když jsme si dovolili oznámit těhotenství ve 3 měsíci protože se ještě nevědělo jestli to miminko zvládne dostala sem těžkou bídu od rodiny jak z přítelovi strany tak moji jak sem si to mohla dovolit to zatajit a co jako sem atd
U dvou těhotenství sem byla na udržování a též sem slyšela jak to že nedržím miminko atd

@lauraa01 tak jestli se nestýkáte osobně, takže tě nevidí, je to přece úplně na vás ☺️ My s kým se vídáme, ten to prostě na mně časem viděl 🤭 Takových věcí je v rámci rodičovství spousta, že starší generace nebo prostě někdo z rodiny kafrá, že to máte dělat jinak (dřív/později oznámit, někde ne/rodit, ne/kojit, ne/nosit, moc/málo oblíkat...) , nad tím bych se vůbec nepozastavovala 😅

levandule_k
15. črc 2025

Dělej tak, aby ty jsi byla s tou situací v komfortu a jestli se nenavštěvujete, tak jim to oznam, až budeš chtít. Těhotenství jde vidět a od určitého měsíce se blbě utajuje. Blbé poznámky mít budou, ale s tím musíš počítat, protože většinou se to sdílí dřív. A já bych cítila asi jistou zradu, kdyby mi to ségra řekla až v 9. měsíci, pak bych neměla potřebu s ní sdílet svoje těhotenství.

Nicméně já mám se ségrou jiný vztah než ty, věděla jsem to dřív a jestli budu těhotná, tak jí to řeknu brzo.

gruyerre
15. črc 2025

Proč by ne? Já jsem těhotenství také nevytrubovala skoro nikomu. Řekla jsem to jen nejbližším lidem a šéfce, aby si za mě našla náhradu. Pokud těhotenství nechceš oznamovat, naprosto to chápu, kór jestli máš nepříjemné zkušenosti z minulých těhotenstvích s blbými kecy od svého okolí.

cherie24
15. črc 2025

@lauraa01 taky jsme to nikde neoznamovali. Ono dokud není miminko venku, tak to jisté není. Čím míň lidí to ví, tím líp... S kým se nevídáme běžně, ten to nevěděl. Na sociálních sítích jsem sdílela fotku z těhu focení až po porodu.

konidana
16. črc 2025

Kamaradka oznamila nedavno, ze budou tri az v okamziku, kdy uz u ni muze dojit k predcasnemu porodu. Pry budeme tri (ten cas nastane od ted do zari). Neni uplne hubena, spis buclata, takze to na ni pri prvnim pohledu fakt neni videt.

1pomnenka
16. črc 2025

Po porodu nebudeš oznamovat těhotenství, ale narození dítěte. Není tvoje povinnost oznamovat těhotenství, není to nutné.