Po střevní chřipce syn pořád kope

kacci
21. únor 2011

ahojky, nějak jsem teď nesvá... v pátek jsem měla nějakou střevní chřipku (průjem, zvracení), přes noc to docela přešlo, sice se ještě necítím kdo ví jak, ale kromě průjmu 1x denně je to ok. Co mě trápí - od toho pátku večera prakticky dodneška ten můj chlapeček nepřestal kopat, pořád mě okopává ze všech stran, na břiše se mi dělají boule, občas to i docela bolí...do toho pátku to bylo tak, že jsem pohyby cítila prakticky vždycky až večer, když jsem lehla a pak když jsem v noci běžela ke starším dětem a vrátila se, tak jsem ho tím probudila...přes den jsem je prakticky neregistrovala. Teď cítím pořád, ať stojím, ležím, jdu...max. mnou vnímaná pauza byla snad 5 minut. V noci mám problém usnout, když se vzbudím, 100% kope...
Ráno už jsem nevydržela a zajela do Motola, aby se na malého podívali, jestli je ok (všude se píše, že nezvykle nízká nebo naopak vysoká pohybová aktivita se má raději prověřit). No prvně jsem dostala spucunk, že jsem měla jít ke své obvoďačce (bohužel na opačném konci Prahy + ordinuje až odpoledne a to už nemám hlídání,manžel i tak musel ráno rušit schůzky), pak jsem se dozvěděla, že mám být ráda, aspoň vím, že tam je, nakonec provedl vnitřní vyšetření a kostatoval, že se neotevírám /to sem ani nečekala/ a asi 5 vteřin poslech srdíčka dopplerem, toť vše.
Abych pravdu řekla, moc mě to neuklidnilo, prcek kope stále...a to jsem četla, že 90% dne má prospat...tak to ani omylem.
Jsem dneska 31+6.

lamarika
21. únor 2011

Ahoj, já měla u malé to stejné, ale shruba od poloviny těhotenství. Pořád kopala a kopala a kopala. Nikdy se snad nezastavila. Neregistrovala jsem, že by někdy spala. Už jsem kolikrát nadávala, že mě nemá ráda a s hrůzou jsem pomýšlela na to jak to bude až "vypluje" ven. Takhle aktivní novorozeně a k tomu doma syn 😒 U syna jsem pro změnu necítila skoro žádný pohyby.
Jestli ti to stále ale pořád nedá, tak zkus zajet do nemocnice ještě jednou. Třeba natrefíš na někoho jinýho kdo tě třeba vyšetří jinak a nebo ti bude schopen vysvětlit proč ta nenadálá aktivita.
Obeceně se ale říká, že čím aktivnější miminko, tím dál do porodu 😉
Možná mu vadí jak ti z toho průjmu "čvachtá" ve střevech, budí ho to a je pak takhle popuzen 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru