icon

Příušnice

hribitovka
6. kvě 2016

Ahoj, potřebuji poradit, jsem ve 21+4 v týdnu, jsem očkována, chci jedc babičce návštěvu, ale sestřenka byla na škole přírodě, kde vyskytly příušnice,ona je zatím nemá..Jestli mohu jedc, je to riskantní moc děkuji..

rousse
6. kvě 2016

@hribitovka já bych klidně jela. Ale je to o vás - riziko, že byste je mohla dostat, je minimální, ale vy si musíte určit, jestli jo nebo ne. Když jsem byla těhotná, přišla šéfová do práce s pásovým oparem (nevěděla, že to je PO, zjistila to až odpoledne), byla jsem s ní v kontaktu a nedostala jsem to. To, že někdo byl někde, kde byla nějaká nemoc, proti které jsem očkovaná (i když je otázka, jestli je očko ještě účinné v dospělém věku bez přeočkování).... To byste se v těhotenství musela distancovat od všech dětí, co chodí do školky a školy - tam je totiž furt něco🙂

hribitovka
autor
6. kvě 2016

No, právě.. gynekolog my řekl, že mohu jedc.. snad vše ok bude..

mrskato
7. kvě 2016

Ahoj, já příušnice chytla i přesto, že jsem očkovaná. Sice to nebylo v takové míře, měla jsem oteklou jen jednu stranu a nic víc mi u toho vlastně ani nebylo, ale chytla jsem je.

carllin
7. kvě 2016

Klidně bych jela. V práci jsem se během 1. trimestru s nimi nepřímo setkala několikrát (žáci z jiných tříd, ale na stejné budově, na stejné chodbe). Taky jsem se bála, ale doktorka mě uklidnila. Problém by mohl nastat v úplném počátku těhotenství.

deelfinek
7. kvě 2016

Já jsem příušnice prodělala v 1. trimestru, s doktorkama jsme prošly snad veškerou literaturu, děsila jsem se, že to nějak ovlivní dítě,ale naštěstí to všechno dopadlo dobře, podle chytré literatury je tam riziko snad 0,01%.

hribitovka
autor
8. kvě 2016

Moc, děkuji, holky, na konec jsem jela .. ani jsem se moc sestřenkou nevyskytovala.. snad bude vše ok..