icon

Průjem během těhotenství. Je to normální?

miskacovaci
25. čer 2025

Ahoj holky. Mám dotaz. Už asi 3 dny mě trápí průjem. Je to takhle v těhotenství normální? Děkuji za rady 😉

1pomnenka
25. čer 2025

Průjem nemusí vůbec souviset s těhotenstvím. Něco špatného jsi snědla, střevní chřipka......

felis
25. čer 2025

@miskacovaci já jsem mela naopak zácpu 🙈 v podstate celý prvni trimestr.
Si vem, co vše se v těle mění... a on je průjem a průjem. Jako jestli chodíš 1-2x denně a stolice je řídká, tak je to blbý, ale dá se to přežít. Jestli víckrát anebo to z teče spíš teče, tak je to blbý, protože se odvodnujes...
Každopádně jestli mas pochybnosti, řeš je s dr. Spíš s praktikem - to je asi to první. Udela rozbor stolice, nabere krev.

hennrietta
25. čer 2025

Může jít o virózu.

cilkat
26. čer 2025

Záleží, jak moc. Pokud "nesmím se hnout dál jak půl minuty od WC", pak je to asi viroza a s těhotenstvím to nesouvisí. Pokud je průjmová struktura a fregvence je víceméně normální či jen lehce zvýšená a nejsou jiné příznaky nepohodlí, pak to klidně těhotenské hormony udělat mohou. Mimo jiné povolují vazy. A hádejte, jak vypadá střevo? Vpodstě jde o "gumovou hadici zavěšenou na ještě gumovějších vazech"... mno a když zěmníš tuhost těch vazů, ta hadice změní tvar a její obsah pak postupuje jinak, než jsi zvyklá, no.
A to nemluvím o tom, že jim ubývá místo.

jan_hah
26. čer 2025

A ve kterém týdnu jsi? Možná kdysi na začátku je to normální, ale pak ve vyšších stádiech spíš zácpa.

miskacovaci
autor
26. čer 2025
@jan_hah

A ve kterém týdnu jsi? Možná kdysi na začátku je to normální, ale pak ve vyšších stádiech spíš zácpa.

@jan_hah v 6 týdnu ☺️

jan_hah
30. čer 2025
@miskacovaci

@jan_hah v 6 týdnu ☺️

@miskacovaci tak někdo zvrací někdo má průjem 😀 Už to ustoupilo?

miskacovaci
autor
3. črc 2025
@jan_hah

@miskacovaci tak někdo zvrací někdo má průjem 😀 Už to ustoupilo?

@jan_hah ano, díky bohu 😅