První porod císařský řez. Je rozdíl v druhém těhotenství?
Každé těhotenství bylo jiné, ale císař na to neměl podle mě vůbec vliv.
Záleží co všechno máš na mysli??? Jsem 4 roky po císaři, nyní po druhé těhotná a rozdil je, ale rozhodně na to nemá vliv císařský řez, každé těhotenství je přece jiné.... Měla jsem větší nevolnosti, naopak mi nevadí pachy, nemám chutě... Alw tohle určitě nemá na svědomí císařský řez
To,že každé těhotenství muže byt jiné samozřejmě vím chápu .. spíš mě zajímá jestli i po delší době od prvního cs třeba ta jizva bolí nebo tak ..
Otehotnela som rok po prvom CS a s jazvou som nemala absolutne žiadny problém. Ovšem po druhom CS už je jazva horšia než po prvom, nie že by ma bolela alebo spôsobovala nejaké problémy, ale už to proste "nie je ono", príde mi, že chodím častejšie na malú, jazva už nie je taká pekná...A to isté mi hovorila aj kamarátka po dvoch CS
První porod akutní sekce v 32tt rok na to porod přirozený a to druhé těhotenství bylo naprosto v pořádku.Pokud by jizva bolela něco by bylo špatně správně zhojená jizva nebolí
Trochu se tady vetřu se svým dotazem. Ženy, vy které jste rodily první CS. Druhý porod jste měli zase CS nebo přirozený? Popř. co o tom rozhodovalo jaký bude porod?
Jinak k dotazu. První porod jsem měla CS a druhé těhotenství má zatím stejný průběh.... je mi pořad zle 🙄
@wxkatuska asi si tady pěkně vyslechnu za to co tady napíšu, ale nejraději bych zase rodila CS 🙊 u prvního jsem měla plánovaný a úplně mi to vyhovovalo. Jsem taková povaha, která musí být na všechno připravena, takže mi vyhovovalo, že jsem si přišla o den dříve a věděla jsem kdy a kde a v kolik. Takže by bylo fajn to tak mít zase a hlavně i kvůli hlídání pro prvního. Tak a teď do mě 😁
@martinau5 já rok po cs rodila přirozeně ( což by se správně nemělo).Ale jizva nebolela byla v pohodě tak mi to doktor schválil
@martinau5 myslim si, ze bez problemu najdete porodnici i lekare, ktery vam rad udela dalsi sekci. Prosadit si prirozeny porod je vetsinou narocnejsi nez opak. Bohuzel. Ja si o zbytecne operative myslim sve, ale mam profesni deformaci 😂 kazdemu co jeho jest. Jen doufam, ze vam lekar poskytne dostatecne informace i rizicich, coz se dnes moc nedeje a je to k vzteku.
Veškerá rizika a úskalí a jiné věci jsem si vědoma, ale i tak je to pro mě pohodlnější CS. Hlavně při představě, že se spolkem rve dítě pomalu o velikost melounu je pro mě něco deštivého 🤷🏻♀️
@martinau5 mam to uplne stejne jako ty. Z klasickeho porodu jsem mela vzdy neskutecnou hruzu. Prvni dite se narodilo akutnim CS a byla jsem za to neskutecne rada. Ted jsem tehotna podruhe a doufam opet v CS. Jsem vuci klasickemu porodu tak hystericka, ze bych se bala, ze se mi porod sekne, psychika je mocna. A je mi jedno, co si kdo mysli. Rizika jsou vetsi, o tom zadna, ale mam ve svem okoli tolik zen s trvalymi nasledky tezkyho porodu, ze zlate cisar.
@martinau5 Ja o tom pomalu a jiste zacinam premyslet, co bude. Mam sekci kvuli KP a ted jsem tehotna po skoro 4 letech. Jizva v pohode zhojena, ale jelikoz druhy syn (ten KP) mel 3700 g, cekam, ze dalsi prcek bude o kus vetsi, tedy kolem 4 kil. Mam srovnani i s normalnim porodem a ten mi neprisel tak strasny, na druhou stranu mam ale strach z toho, aby se neco nepo. Hodlam se kolem 30tt nechat poslat do nemocnice na konzultaci a pak se asi uvidi.
@martinau5 ja rodila poprve prirozene, podruhe akutni sekci kvuli hypoxii a pak dvakrat opet prirozene. Sekci bych si dobrovolne nikdy nevybrala, protoze po prirozenem porodu funguju vzdy hned, nic me neboli, na rozdil od sekce, kdy jsem se davala do kupy 14 dnu, a to jsem nastesti nemusela nejak extra fungovat kvuli nejstarsi, ktere bylo v te dobe necelych 11 let.
@somalicats Můžu se vetřít s dotazem, jak probíhal porod po akutním sc kvůli hypoxii, prosím? 🙂 Mám za sebou právě taky akutní cs z důvodu hypoxie plodu a ráda bych v budoucnu zkusila VBAC pokud to bude možné, ale mám strach, aby se to neopakovalo 🤐
@ba2te Uplne normalne. Treti dcera se narodila po trictvrte hodine od zacatku kontrakci, ctvrta dcera po 4 hodinach. Jen pred porodem vzdy merili jizvu, s tou nebyl problem, a v Podoli akorat nedoporucovali rodit s vahovym odhadem vic, jak 4 kg, nicmene verim tomu, ze i vetsi dite bych zvladla, protoze s jizvou to ani nehnulo (ctvrta dcera mela 3,8 kg).
@martinau5 Já to chápu první porod jsem měla akutní císař, ale hrozně mě mrzelo že jsem nerodila prirozene, teď jsem těhotná (syn má 4 roky) a doufám že to vyjde přirozeně... Ale třeba ségra měla první císaře (poloha KP) a druhý ji po necelých třech letech doporučili císaře (ačkoliv k tomu podle mě nebyl žádný závažný důvod) a byla moc ráda 🤷♀️

@aguerka Nějak sem nepochopila na co se ptáš...