Rozmarýnové chipsy, jsou v těhotenství rizikové?

scheetje
31. led 2014

Zdravim a prosim o vase rady... Nevite jake mnozstvi rozmarynu a tymianu je v tehotenstvi nevhodne? Na etikete Bohema chips-rozmaryn je uveden rozmaryn 0,2 a u tymianu je mnozstvi neuvedeno. Na netu jsem rizikove mnozstvi nedohledala, pouze informaci, ze jsou tyto dve byliny nevhodne. Samozrejme jsem zminene chipsy jiz s chuti pozila (77g). Dekuji za vsechny relevantni informace.

gingerone
31. led 2014

Já nevím, jestli mám relevantní informaci. Množství, které je škodliv,é neznám, ale ono to s těmi bylinkami nebude tak horké, jen bych to nepřeháněla. Jsou národy, kde se určitě kořeněná jídla jí pořád (já byla v druhém trimestru s chutí v indické restauraci a sice to nebylo moc ostré, ale čím to kořenili, netuším).
Z ochucených chipsů bych se ničeho neobávala. Spíš že by sis dělala denně odvary z těch bylin, to by asi už nebylo ok.
Sice nemám oficiální informaci, ale trocha koření opravdu nevadí 😉
Zázvor se taky zakazuje a potom se prodávají zázvorová lízátka na nevolnosti 🙂

1velrybka
31. led 2014

@scheetje Ahoj, myslím, že se nemusíš bát. Pokud sis dala takovýhle sáček chipsů, tak ti to určo nic neudělá. Spíš bych si dávala pozor, abys tyhle bylinky nejedla často a ve velkém množství. Myslím tím, že bys z nich pila nějaký čaj nebo je přidávala denně ve větším množství do jídla. Navíc myslím, že nejvíc by to vadilo v prvním trimestru a to už nejsi🙂
Myslím, že ty bylinky na nich nebudou nevhodnější než ty chipsy samy o sobě - ale nemysli si, taky si chipsy dopřávám ☹ Teď jsi mi právě udělala chutě, takže si asi nějaké rozdělám.

scheetje
autor
31. led 2014

Dekuji za uklidneni, ja uz blaznim z toho co jist a co ne 🤐

terunka88
31. led 2014

@scheetje Prosimtě, tam těch bylinek je 00 prd, to je v pohodě, kor když je to takhle jednorázově 🙂 Kdybys dlouhodobě jedla každý den 3 balíčky, tak bych se možná trochu bála, ale takhle to je fakt úplně v klidu 🙂 Já si včera udělala pečený brambory s tymiánem a pak jsem se dočetla, že se tymián taky nesmí 😀 Holt pro jednou se nic nestane, vyhazovat kvůli tomu jídlo fakt nebudu 🙂

chris_n
31. led 2014

@scheetje ja to vůbec neřešila a rozmaryn normalne na maso dávám.

mysicka_lb
1. únor 2014

Já ani nevím, že se rozmarýn nesmí, a malý i já žijeme🙂. Ohledně jídla bych to tak nehrotila, zvlášť ne po skončení prvního trimestru. Dávala bych si pozor jen na infekce, ale takové to "tohle by se nemělo" a "támhleto se nedoporučuje" bych fakt neřešila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru