Sauna na začátku těhotenství. Je to bezpečné?
Ahoj, pojedeme na hory s wellness, jsem teprve na úplném začátku, 4tt. Chápu, že sauna není na začátku těhotenství vhodná, spíš dost špatná, ale zajímá mě, jestli je problém i jít do nějaké ne tak teplé sauny, třeba 50 - 60° a třeba jen po krátkých intervalech, případně bazén či vířivka. Díky, Markéta
@mysh_me chtěla jsem napsat něco podobného. Já tedy byla v sauně, ještě než jsem o těhotenství věděla. Takže nervy a výčitky jsem měla až zpětně... Zbytečně bych neriskovala, ale ani to nedramatizovala, takové ty sauny s nižší teplotou asi na chvíli v pohodě. Záleží taky, zda jde o těhotenství z IVF po 20-letém snažení nebo to vyšlo hned bez snažení. Dala bych na svůj pocit...
Já bych nešla. Ani do sauny ani do jakékoliv horké koupele. Ani na chvíli 🤷♀️
Nesla bych, hele je nebezpečné mít horecku, nikam kde je 50+ stupňů bych fakt nelezla. To je o potrat, zvlášť takhle v tom úplném začátku. Ani vířivku bych neriskovala, opět horká voda, plus tam můžou být nějaké bakterie. Bazén je v pohode.
Já bych nešla, je to riskantní
Já bych nešla, je to riskantní
Řešila jsem to taky. V podmínkách hotelu bylo těhotenství jako kontraindikace.
Vírivku a saunu jsem mela zakázánou od Dr aani mi to nedoporučili na místě. Masáž mi udělali jen hlavy a ruce. Bazén a solna jeskyně ok.
Měla jsem obě těhotenství naprosto bezproblémová, ale stejně mě ani nenapadlo riskovat. Těch pár měsíců člověk bez bazénů, saun a horkých van vydrží.
Byly jsme teď o jarnakach na horách. Já teda už nelyzovala. Ani ne tak kvůli sobě, jsem dobrý lyzar, ale kvůli ostatním. Ne všichni ski na svahu ovládají 😃
Byla jsem před dvěma týdny 20tt. Chodila jsem na chvili do páry (1x5 minut) a do bazenu bez omezení. Saunu a ani virivku jsem neriskovala. V 1.trimestru bych si odpustila i tu páru. Za mě zbytečný risk 🤷🏼♀️ stejně jako ty lyže, i když jsem to asi třikrát obrecela. To, ze by do me někdo vrazil byť na modré sjezdovce mi nestalo za to. Holt mam tuto zimu vyšší zájem ❤️ a tu příští se o skipas s mužem podělíme.
Já se i ptala gynekologa a nedoporucil mi to, bazény i skrz možné infekce... jako samo že můžeš mít kliku a nic se nestane, ale taky ne...záleží, o co ti jde víc...
@fifinka2020 ono s tím bazénem asi záleží, jak je kdo náchylný, jestli pred těhotenstvím na to trpel, ale pokud je těhotenství nerizikove a probíhá normálně, žena je zdravá, tak bazen je ok. Já chodím plavat a na aqua aerobic. Jsou i tampony pro těhotné (ty nepoužívám, ale jsou treba v DM). Chodila jsem i se starší dcerou. Koupala se v řece, v rybníce (což teď teda v březnu nedám) 😃 mimčo je chráněné zátkou a důležitý je nezůstat v mokrých plavkách.
Je fakt, že teď chodím až už druhého trimestru, v tom prvním mi bylo tak blbě, že by mi voda ještě pritizila 😆
Jako takhle buď ráda ze to víš a neriskuj to. Saunu asi akt ne jak píšou děvčata. Raději si zajdi na masáž ale raději jim řekni o tehu a nebo na kosmetiku. Ja to nevěděla a v sauně jsem byla nic se nestalo moje dítko už je větší a je v pořádku. Jinak co se týče výřivky záleží kolik má stupňů. Já jsem taky 4tt teď a dávám si teplou vanu protože je mi fakt zima neustálá. Brrr. A nevím kolik stupňů má ale není horká. S prvním jsem taky chodila do teplé - né horké vany a pohoda. Moje tělo má od tehu 36.7- 37 teplotu bazální každý ráno asi kvůli progesteronu. Jestli má moje vana 37.5 jsem tam chvilku a navíc chládne.
Na internetu se píše, že cokoliv nad 35°C je špatně... z velkého vedra vznikají roštěpy páteře a to je důvod na potrat. Tohle bych fakt neriskovala...
Mně osobně doktorka zakázala všeobecně veřejné bazény atd skrz infekce... Ale já jsem na rizikáči - i když v tuto chvíli bez obtíží.

Ahoj, ja byla na horach na zacatku prvniho tehotenstvi, taky kolem 5-6tt. K doktorce jsem sla az po navratu. Dite uz ma ctyri roky a je uplne v poradku 😉 Lyzovala jsem, ale tak na pohodicku, zadny rychlostni rekordy a bez riskovani. Do wellness jsem chodila, do bazenu uplne bez problemu, do sauny jen velmi omezene. Treba na 4 minuty a pak radsi ven, to byla klasicka finska, pres 80 stupnu. Virivka tam nebyla, ale tam bych byla taky opatrna, hlavne pokdu by v ni byla hodne tepla voda.
Obecne, problem pro plod muze nastat pri zvysene teplote v tele, takze v te saune ani virivce bych nezustavala tak dlouho, aby se mi prohratim zvysila telesna teplota. Ale zase to neznamena, ze nemuzes kolem sauny ani projit, chce to byt si vedoma v cem je to riziko a sama si zvazit, jak dlouho nebo pri jake teplote je to pro tebe unosne… urcite o tom premyslet, hodne se pozorovat a poslouchat svoje telo.