icon

Těhotenství a nová pracovní smlouva. Co dělat?

luciekristian
5. lis 2025

Dobry den ,bohužel se nemam skym poradit ale chtela jsem se zeptat..jsem tehotna u firmy pracuji 3 roky ,2na smlouvu a 1 brigadne ..bohužel provozovna se uzavřela a mi museli na druhou Meli jsme to ve smlouvě ,byli jsme tam 2 měsíce a ted jsme měli možnost jít na novou provozovnu poblíž bydliště tak jsem souhlasila,ale bude novy majitel takze novy zaměstnavatel nevadilo mi to ale zjistila jsem ze jsem tehotna a jsem v 7 týdnu ,beru prášky na udržení dítě chceme ale budu mit novou pracovní smlouvu na dobu neurčitou s lepším platem a bez zkušební doby
Takže nevim zda zůstat u staré smlouvy nebo podepsat tu lepsi s smlouvou na dobu neurčitou,těhotenství v praci neví sama nevim jestli mimco urdzim
Dekuju všem za rady

squezy
5. lis 2025

@luciekristian podepis novou smlouvu s lepším platem,i když jsi těhotná. Proc bys to nedelala? Na materskou pujdes třeba až za půl roku a je důležité mít lepší plat,smlouvu na dobu určitou a jistotu se mit kam po rodičovské dovolené vrátit. V praci o těhotenství nikomu nerikej. Uvidíš,jak to cele v prvním trimestru dopadne,jak dopadne první screening.

j.a.n.i
5. lis 2025

@luciekristian Urcite podepis novou, když tam nebude zkusebni doba, neni to nic proti nicemu, konec koncu zamestnana zam ted jsi a tohle je víceméně jen administrativni presun.