Těhotenství a omikron. Jak řešíte očkování a nemocenskou?
Ahoj holky,
Nenašla jsem toto téma v příspěvcích, tak jsem ji založila. Jsem na začátku těhot. 7+4. Jak řešíte/ neřešíte omikron, očkování? Jste někdo radši doma na NP?
Děkuji za názory.
@drep já ti věřím a rozumím o čem mluvíš. Ale ne všichni lékaři jsou jako ty - předpokládám že jsi teda lékařka. A to když by za tebou přišla paní, svěřila se ti že má teda strach z covidu a prosí tě aby mohla být doma, tak ji tu neschopenku nenapíšeš?
@drep no debil třeba není, ale lide jsou a nejednou jsem u sve práce byla svedkem, kdy lékař, i pres nesouhlas, vysel vstříc pacientovi, aby měl klid od pacientů, případně rvoucích příbuzných. Bezdomovectvi byl příklad, ze dg jde vymyslet na cokoliv, ne ze se na to da vystavit PN. Tzn. kdyby lékař chtěl, tak i na na strach z covidu v těhotenství vymyslí nejakou vhodnou dg., která projde pro PN. A pokud jste lékařka, tak věřím, že určitě minimálně jednou jste taky vystavila PN, i přes svoje přesvědčení o opaku.
@novamamina nenapíšu. Já jsem fakt férová, snažím se své pacienty medicínsky opečované, jsem ochotná dělat víc, než bych musela, jsem ochotná využít toho, že dělám v nemocnici a ledascos umím zařídit, ale fakt nejsem ochotná psát vylhaný neschopenky.
@novamamina Řekla bych, že takových lékařů je pořád víc. Za vysokou pokutu a přezkoumávání každé neschopenky by mi strach maminky z covidu opravdu nestál.
@drep netvrdím psát neschopenku na vše, to fakt ne. Vím že jsou lidi kteří jen nechtějí do práce. Ale teda tohle bych já osobně napsala. Je vidět že někdo covid nebere tak vážně jako někdo jiný. Když paní normálně pracuje, není žádná vyzirka a jen se teď boji o dítě, to přece je jiná situace ne?
@michaela666 já nevím no... Kdo dokáže že pacientce bylo to či ono?
@novamamina A proč si tedy taková maminka se strachem z covidu nevezme neplacené volno?
@novamamina Když bude mít gynekolog z 50 těhotných pacientek 40 na neschopence s diagnózou zvracení, bolest zad, únava - prostě bez nějakých oprávněných příčin - někdo se v tom dřív nebo později rýpat začne. Stačí aby se někde pochlubila jedna kamarádka druhé, že jí neschopenku jen tak dali ( což je tady často) a ta co jí nedostala si začne stěžovat.
@michaela666 dobře, takže je řešení lhát lékaři...? Samozřejmě už je tato debata jinde než na začátku. Nehadam se. Jen aby z toho nevzniklo něco jiného 🙂
@somalicats nech mě chvíli přemýšlet... Noo... Asiii.... Že by neměla peníze? Třeba?
@novamamina Ale to snad není problém lékaře, natož nás, co potom takovou vylhanou neschopenku platíme. Ta těhotná si to dítě sama neudělala, že...
@drep I ty jedna zlá, už ani tu neschopenku jim nedopřeješ... 😀 😀 😀
@somalicats Ježíš jasně... Předpokládám že chápeš jak to myslim.
@novamamina Podle mě je řešení dodržovat všechna doporučená opatření, zdravý životní styl a hlavně pozitivní myšlení a nesledovat média. Psychika dělá opravdu hodně.
Já byla na PN od konce 1. trimestru po několika kolapsech a když si představím znovu být doma 6 měsíců chce se mi brečet. Nechápu jak si někdo může těhotenství na plno užít, když je uvázaný jak pes u boudy. Dobrovolně. Nemůžeš nikam na celodenní výlet, přes noc, všechno plánovat dopředu. Připadala jsem si jako malé děcko co mu rodiče dovolí být venku od 13 do 18 hodiny.
@michaela666 ano, máš pravdu. Ale já to beru podle sebe. Z covidu mám strach. A je to díky médiím. Informacím se asi úplně vhynout nedá. A mám pro paní pochopeni. Že když je těhotná, má strach o mimčo. A malokdo si může dovolit být doma zadarmo. Kdybych teď byla těhotná, taky bych do práce chodit nechtěla.
Nechala jsem si dát posilovací dávku, jsem v třetím trimestru. Pro jistotu… i kdyby to “jen” mělo zabránit těžšímu průběhu, a taky aby mimčo dostalo protilátky. Stejně ty děti pak čeká kolečko různých vakcín. A vše v pohodě. Šla bych i v tom prvním.
@saraca
kdyz tady ctu tu diskusi, tak jsem se musela zaregistrovat, protoze ja to teda resim, nemyslim si, ze je dobre se nakazit, kdyz se vyviji organy apod..jsem po 2 davkach a prodelani delty, bohuzel v dobe uplneho zacatku tehotenstvi, takze si ted davam vetsi pozor, abych nenavazala omicronem, a jeste rizika nezhorsovala.ve 2. trimestru uz to povazuji za mene nebezpecne pro dite.snazim se proto omezit kontakty po dobu 1. trimestru.do ockovani bych asi ted nesla
No, děkuji vám všem za hojné odpovědi i když se vám to některým trochu zvrhlo ve zbytečnou útočnost a domýšlivost 😅. Ale myslím, že to přežiju. Nicméně jak už asi po 2 opakuji: můj dotaz zněl, zda to řešíte nebo ne. Co se týká NP je jasný že na toto lékař nedá, byl to spíš dotaz směřován na případné rizikové těhotné ženy po IVF, které třeba špiní a mají vyšší věk atd. Tedy více faktorů a to poslední by byl omicron. Jinak jsem ráda za odpovědi všech. Mějte hezký večer a ať se vám daří🍀❤️🤞

@novamamina
@zuzha31 děvčata, neschopenek už jsem zindikovala a vystavila dost. Nebudete tomu věřit, ale doktor obvykle není úplný debil a pozná, kdy ty záda bolí opravdu a kdy si dotyčný vymýšlí. Bolesti zad nejsou automaticky nárok na PN. Na dg. Bezdomovectví (obecně na většinu Z) se fakt neschopenka vystavit nedá