Těhotenství a práce v zemědělství
Dobrý den, chtěla bych poradit... Byla jsem ve čtvrtek v práci, protože mi našli jinou, ale nějak se na ní necítím a zda se mi namáhavá.... Vytrhavani trávy ve dřepu (poté mne tlačilo břicho) umývání budek pro telata vapkou (těžké a bolely mne z toho ruce a záda) a prostě mi bylo řečeno, že to co bude potřeba, prostě úklid stoleteho bordelu...přijela jsem z práce a začaly mne šíleně bolet záda 😣A mám obavy i z vypárů z výkalů krav a telat a prostě vše je tam špinavé, dříve než jsem byla těhotná, tak mi to nevadilo, ale teď nevím zda-li to nějak neškodí... Z výkalů a moči cítím stiplavy zápach podobný čpavku... Tak jsem se chtěla zeptat zda-li má někdo nějakou zkušenost, děkuji.
@amazonkajanik no my jsme na dvě oddělení... Roslinarska je v jedné vesnici a živočišná v druhé a u nás v živočišné jakoby zákony neexistovaly no... To stejné i s covidem třeba... Je to zbytečné se s nimi asi nějak dohadovat zkusím to doktorce vysvětlit a uvidím no 😏
@ssabina98 no, rozhodně bych doktorce popsala jak to je. Ale zkusila bych po poradě s ní uplatnit nárok na 100% a být doma normálně s vycházkami, páč jejich přeřazení není adekvátní ke stavu zaměstnance. Páč boudicky se na většině statků myji za pomoci těžké techniky, kdy se třeba na bobika dá řetěz a ten je nadzvedne, nebo přesune mimo, aby se pak odhrnul starý hnůj. Vapkovani probíhá v závěsu, takže se vyčistí sakum prdum. Nelze, aby si je ženská a ještě těhotná, sama překlápěla. A jestli nejsou čištěné co 14dní, tak je tam fakt riziko infekce,atd i pro telata. Bych se ani nedivila, kdyby měla průjmy a byla vysoká úmrtnost 😣
Já šla hned na neschopenku, doporučila mi to ředitelka provozu. Gynekolog mi jen napsal do neschopenky časté mdloby 🙂
@alilali ja věděla, že jsem to někde četla

@lachtanice86 To bylo na Emiminu.