Těhotenství po zkušební době. Za jak dlouho jste to oznámily zaměstnavateli?

5. zář 2023

Ahoj, jak jste řešili těhotenství a novou práci? Myslím tak, že jste třeba ve zkušební době otehotneli, nebo par měsícu po ní). Za jak dlouho jste to oznámili zaměstnavateli? Díky za info

bara88
6. zář 2023

Já Teda nevím ale tohle se snad oznamuje podle toho kdy ty chceš a potřebuješ a ne podle toho jak dlouho máš po zkušebce né?

squezy
6. zář 2023

Zakonik práce říká, že to mas říct zaměstnavateli co nejdříve. Prakticky se to říká až v době, kdy mas třeba po 1.trimestru nebo kdy ty sama uznas za vhodné.

95newmommy2020
6. zář 2023

No pokud mas dobu neurcitou, tak uz je to vlastne jedno 🙂

magdaveselkova
6. zář 2023

Já zjistila těhotenství dva dny po skončení zkušební doby 😂. Pracovala jsem jako obchodní zástupce pro stavební firmu. Vzhledem k náročnosti práce mi Dr napsala neschopnost ze dne na den. Pracovala jsem ale 8let předtím u stejné firmy a tohle byla změna pozice s nutností nové smlouvy i se zkušební dobou. Takže to vedení vzalo ok, neboť věděli, že se snažíme o miminko dlouho. Samozřejmě nebyli úplně nadšený 😂 protože jsem skončila ze dne na den, nemocenská a oni museli hledat záskok.

janule0123
6. zář 2023

Nastoupila jsem zároveň s pozitivním testem, po předchozím nezdaru jsem hlásila až po prvním screeningu… ale pripadala jsem si teda hrozně 🤣ale dlouho se nic nedělo, tak jsem se spis smirovala ze bude jen jedno…. A bylo to hezky překvapeni 🤩

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru