icon

Test na cukrovku, podstupují ho i maminky pod 25 let?

nikousek1
8. led 2015

Ahoj, chci se zeptat, jestli maminky pod věkem 25 let podstupují taky test na cukrovku? Někde jsem četla, že to je až od 25 let, ale přijde mi to jako blbost. Co vy na to? A najde se tady někdo, kdo tohle absolvoval někde v Ostravě? Děkuji 🙂

Strana
z2
deathy
17. únor 2015

Já na tom byla v prvním těhu, je to cca 7 let. Bylo mi 20. A teda mě bylo šoufl pěkně... Vstávačka v 5 abych tam dojela, nesměla jsem jíst, pomalu ani pít. A rozhodně to teda nebylo o jednom půllitru ech šťávy.
Na rozjezd mi nabrali krev - pak jsem vypila ten blevajz a vzali mi zase krev. Hodinu jsem seděla v čekárně mezi normálníma lidma co šli na normální odběry krve... pak mě znova nabodli. Pak zase vypít půllitr. Pak opět hodina sezení... čekání a hurááá na další bodnutí. Takže já dohromady vypila myslím litr a půl sladkostí, nesměla jsem jíst. Bylo mi zle, ale to je nezajímalo.
Odběr krve mi fakt nevadí, ale v tomhle několika hodinovým maratonu mi bylo špatně i z bílý zdi...
Tak jestli mě tam pan dr. pošle taky (ač cukrovku v rodině nemáme), tak doufáááám, že se to nějak změnilo a stačí je jednou cosi vypít.

aakashaa
17. únor 2015

Mě třeba doktorka řekla, že mám nejdřív přijít k ní normálně na odběry a pokud nebudu mít nijak zvlášť hraniční hladinu cukru, tak je prý zbytečné, abych na ten test chodila. Odběry byly v poho, takže jsem tam nešla a myslím, že to není o věku, moje mamka tam v 45 taky nebyla (chodí ke stejné doktorce). Takže to bude spíš o přístupu doktora 😉

Strana
z2