Tvrdne mi podbřišek. Měly jste takové pocity?

aji81
6. led 2011

Trošku asi trapná otázka ale fakt si nejsem jistá. Jsem v 24tt a včera jsem začala mít takový divný svíravý pocit v bříšku. Říká se, že při tvrdnutí ztvrdne celá děloha. Na začátku šestého měsíce by měla být děloha výš než pupek ale já ten pocit cítím jen v podbříšku....Na gyndě jsem byla v úterý a prý děloha klidná ale stejně mi to začalo až druhý den. Magnésko raději beru. Co myslíte? Měla jste některá takové pocity?. Jo a je to horší když ležím na zádech. Si připadám jak blázen, u prvního těhu jsem to taky měla a stejně jsem nezjistila zda je to tvrdnutí či ne. Díky moc za odpovědi.

lulunka
6. led 2011

@aji81 Aji já ti nevím jak přesně popsat tvrdnutí já stím měla velkej problém od 27tt do 34tt jsem byla v nemocnici bylo to neúnosné kapačky a léky aby se malej nenarodil zkracovalo mi to i čípek..
Ale jak to popsat?! 😅
Asi tak: když mi bříško ztvrdlo bylo to opravdu takové jak kdyby se mi ten sval sevřel. úplně se ta děloha stáhla a bylo to takový nepříjemný jak kdyby bříško i ztěžklo,nebolelo to ale takovej svíravej pocit jsem měla jenže v těch týdnech jsem to moc nepoznala..až když doktor mi při tom mým pocitu sáhnul na břicho a řekl že je to tvrdnutí..
Při ležení to bylo cítit mnohem víc to bolelo jakoby víc při chůzi se to dalo vydržet..
Teď mi zatím bříško netvrdne a jsem za to ráda ale hrozím, se toho ☹
Držím palečky ať to tvrdnutí je co nejmenší.. 😉

sussanah
7. led 2011

@aji81 nahodou, docela te chapu, taky jsem strasne dlouho premyslela, co je to vlastne to tvrdnuti 😀 U me to probihalo tak, ze mi to prislo skoro jako krec v podbrisku a bylo to tak silne, ze jsem se az pri chuzi muela zastavit a predklonit, jakoby se schoulit do klubicka a pockat, az to prejde (vetsinou to trvalo tak 10-20sec). Ono to brani magnezka v tabletach co jsem slysela moc nepomaha, ja jich brala 10 denne a jedine, co teda zabralo me byla nemocenska a lehnout si a proste cely den odpocivat. Coz ale chapu, ze se starsim ditkem uz neni tak uplne mozne..

k.jolanka
7. led 2011

@aji81 ahoj, tvrdnutí jsem měla od cca 17tt a bylo to buď že mi ztvrdlo celé břicho, taky to neumím moc popsat 😅 napnulo se to tam uvnitř a břicho bylo jak šutrák a pak jen podbřišek a to samé, napnulo se to a jako bych nosila v podbřišku těžký kámen a během pár sekund či minuty to bylo pryč a měla jsem to až do konce. nic to nebylo, měla jsem jen citlivou dělohu, brala jsem magnezko, neotvírala jsem se, prostě o nic nešlo 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru