Ultrazvuk. Jestli je něco vidět, záleží na váze?

kocourka170
18. říj 2008

Ahojte maminy. Tak jsem od včerejška hodně rozpolcená. Byla jsem u doktora na UTZ, ale moc z našeho mimiska neviděl. Jsem silnější a UTZ to nějak nepropustil. Viděl jenom hlavičku, která je dole, srdíčko a měřil stehenní kost (vše ale odpovídalo tomu týdnu ve kterém jsem).Zajímalo by mě, jak ten UTZ probíhá u holek, které jsou ještě silnější než já. No nerozumím tomu. Těhu jsem začínala na 77kg a přibrala jsem teď 13kg a jsem v 32 tt. Docela mě to včera rozhodilo a neměla jsem hezký den ☹ Nevím, co si mám o tom myslet. Myslíte, že to opravdu záleží na váze?

sarkal
19. říj 2008

ahojky kocourka170 já si myslím,že na váze to určitě nezáleží a ty nemáš zas takovou váhu!!!Já začínala těhu na váze o 3kg méně než ty a za celé těhu jsem přibrala 12kg a všechny ultrazvuky byli vidět krásně.Když to řeknu blbě tak si myslím,že nějaká vrstva tuku nemůže zabránit tomu aby mimčo nebylo vidět,pro přirovnání,znám jednu holčinu,která před těhu měla 94kg při výšce 165cm a za těhu se dostala na váhu 113kg a měla i krásné fotky z utz a nikdy nemluvila o tom,že by mimís přes "tuk" nebyl vidět.No nevím,ale prostě mi přijde,že je to nesmysl.Vím,že mimís jde třeba špatně vidět když je třeba placenta na přední stěně atak o tom jsem hodně slyšela a četla.Zeptej se doktora jestli to může být kvůli tomu,třeba byl mimís jen nějak špatně natočenej a prostě to bylo špatně vidět kvůli tomu,ale že by to uzt nepropustil se mi prostě nezdá.
Mě například nejde do hlavy,že někde mají gynekologové na dveřích napsáno,že při utz musí být plný močový měchýř a někde zase,že musí být prázdný.Tak si vyber 😒
Jinak držím palce a buď vpohodě!! 🙂

ajajanku
19. říj 2008

ahojjá když jsem byla tehu z holkou tak me doktor vystrašil že nevidi všechny komory na srdíčku a poslal me do Hradce tam mi řekli že je vše ok akorat že moje tuky tolik nepropusti tan UZ nebo a proto to neni tak dobře videt a měla jsem asi kolem 70 kg bylo to asi v 5 měsíci

kocourka170
autor
19. říj 2008

ahojky sarkal, docela jsi mě uklidnila, je pravda, že mám placentu v předu dole. A jak tu placentu hledal, tak říkalm, no myslím, že by to mohla být ona. No byla jsem z něho úplně v šoku. Mám pocit, jako by to mu ani nerozuměl. Bylo mi do breku, ale byl tam se mnou manžel, takže jsem se držela ☹ No bude mi dělat UTZ ještě jak půjdu do poradny, tak jsem zvědavá. Ale ať si škubne. Na screeningovém UTZ bylo vše v pořádku a výsledky z krve taky, tak doufám, že tam žádný problém nebude. A mimi se taky pořád vrtí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru