Ultrazvuk - s přehledností horší. Co tohle znamená?
Nevíte někdo, co tohle znamená ? Muže za to placenta na přední straně ? A mohu něco udělat proto, aby příště byla přehlednost lepší ?
Takhle, u mě taky viděl skoro pokaždé dost nejasně. Stroje měl kvalitní asi 2 roky starý. A nadváhu fakt nemám. Tuk na břiše mám minimální protože se mi ukládá jinak. Při 170 Cm jsem šla rodit s 80 kg a Za týden jsem byla na 70 kg. Takže váha na to vliv mít může a taky nemusí. Prý na to spíš může mít vliv “špatná vodivost” tvého těla.
Mě taky lékař říkal, že to prostě tak někdo má 😀 ale říkal to jen poprvé a pak už ne, ani na screeningu v nemocnici nic neříkali, ale tam měli výrazně lepší přístroj.
@marta_kovar Stáří ultrazvuku vůbec nevypovídá o jeho kvalitě 😉 Jestli ti sám prováděl všechny screeningy, má velmi kvalitní přístroj, pokud tě posílal jinam, má horší. Lepší stroje taky umí 3D a 4D zobrazení.
Mně doktor naposledy doporučil tři dny před ultrazvukem pít za den aspoň 2,5l vody, že se všechno na miminku zvýrazní ( všechno nasaje vodu ) a bude i lepší obraz - pokud není chyba v technice. 🙂
@ruzova_pastelka Ano, měl kvalitní přístroje.

Znamená to, že viděl nejasně. Placenta sama o sobě by vadit neměla, vliv může mít výrazná nadváha, ale to těžko změníš v krátkém horizontu. Můžeš si zkusit najít gynekologa s kvalitnějším ultrazvukem, kvalita přístroje je v tomhle ohledu nejdůležitější.