Ultrazvuk určil týden těhotenství - jak to vlastně je?

lucinka1502
16. zář 2013

Ahoj, mám dotaz ohledně ultrazvuku.
Nejprve trochu popíšu mou situaci:
22.7.2013 první den poslední menstruace
19.8.2013 se nedostavila MS
21.8.2013 duch na tt (stejně tak i 22. a 23.8.)
23.8.2013 k doktorce - na utz nic, hodnota hcG 60
4.9.2013 na utz prázdný gestační váček o veliksoti 5,3 mm - bez určení týdnu těhotenství
13.9.2013 na utz v gestačním váčku žloutkový váček a malá mlha - prý miminko, změřen gestační váček 10,3 mm - ultrazvuk ukázal, že jde o 4+6 tt.
Je možné, že když doktorka změří velikost gestačního váčku a ultrazvuk ji vyhodí určitý týden těhotenství, že se jedná o tt bez připočtených dnů mezi MS a ovulací? Pak by mi to víceméně vycházelo, že jsem těhotná 5 týdnů. Pokud jsem těhotná jen 3 týdny, tak si nedokážu vysvětlit pozitivní tt a Hcg před 3 týdny přesně na den.

Moc děkuji za reakce

petruna82
17. zář 2013

@lucinka1502 Ahoj, myslím, že tohle by si měla pořádně prodiskutovat se svou gynekoložkou. Ta by ti měla všchno vysvětlit. Nemyslím, že by ti nějaký laik toto osvětlil. Mně moje gynekoložka při každé prohlídce ubírá jeden týden, podle sebe jsem vždycky o týden napřed, takže v tom taky plavu. Sranda je, že se mě moje doktorka sama zeptá v kolikátém týdnu jsem a navrhne třeba 33 až 34 a já jí na to kývnu. tak jestli máš takovou co já,tak se asi taky ničeho přesně nedobereš🙂. ale nelámala bych si s tím hlavu, týden sem, týden tam, hlavně ať je to vpořádku. Měj se pěkně.

elis_two
17. zář 2013

@lucinka1502 Ahoj, nějak se u Tebe nemůžu dopočítat 😅 Doktor však změří délku embrya od hlavičky po zadní končetinu a podle toho určí týden těhotenství. Možná, že to podle velikosti gestačního váčku není moc přesné. Mně se délka těhotenství podle ultrazvuku lišila od té, kterou jsem si vypočítala podle poslední menstruace, o pouhé 2 dny. Na fotce u ultrazvuku je navíc uvedeno, že se stáří embrya může lišit o +- 7 dní. Raději se na to na další kontrole přeptej. My Ti můžeme jen říct, jak to probíhalo u nás. Ať jste zdraví!!!

megy
17. zář 2013

tak já otěhotněla u prvního skoro stejně jako ty, tenkrát jsem měla 3dny před předpokládanou ms hladinu 33 o dva dny - den před ms 81,na ultrazvuku nebylo samozřejmě nic vidět, nicméně - těhotenství se počítá od prvního dne poslední ms - tudíž v té době jsem byla 4+0, o týden a půl později mi na uz našli gestační váček se žloutkovým a označeno a změřeno celkově 5+3 +- 5 dní 🙂 takže to by i sedělo u tebe., ale v době, kdy jsi šla toho 13.9. si myslím, že si dr. špatně nastavila uz, protože v tu dobu jsi odpovídala podle poslední ms cca 7tt - 8tt. určitě bych se tím neznepokojovala. ono v otm začátku ty ultrazvuky jsou dost nepřesné a potom, až je potom ultrazvuk v tom 10-13tt, tak je to hodně přesné 🙂

bee92
20. srp 2019

Rozdil v tydnech

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru