Užíváte někdo Fraxiparin?

taknevim
15. bře 2012

ahoj ,tak mi dnes zvýšil dr.dávku a já zjistila,že si to aplikuju asi špatně.Jak si to aplikujete vy?

pajiskazemlyna
15. bře 2012

@taknevim
Ahojky, co myslíš, že si aplikuješ špatně ?
jako dávku nebo špatným způsobem ?
Když budu vědět, ráda ti poradím 🙂

taknevim
autor
16. bře 2012

@pajiskazemlyna ahoj asi špatným zpusobem,jen sem si to píchla,sice kolmo,ale chytla sem si tu kuži a dr.se mě ptal,jestli si to aplikuju správně,že to muže mít vliv na výsledek,já mu řekli,že jo,ale pak jsem zjistila,že ne.No a on mi dal místo 0,4 0,6 dávku a já mám nervy,jestli to není ted nějaká silná dávka

pajiskazemlyna
16. bře 2012

@taknevim
Dávka se ordinuje podle váhy, kolik vážíte ?
Pokud jste od minulé ordinace přibrala, tak je možné, že vám tu dávku lékař zvýšil ...
A způsob ? Není to těžké, zkuste to podle tohoto :
*nejvhodnější místo aplikace - břicho (anterolaterální a posterolaterální oblast, ne v okolí pupku),
* z originální stříkačky neodstraňujeme vzduch,
* vytvoříme kožní řasu, kterou držíme po celou dobu aplikace léku,
*vpich vedeme pod úhlem 90°, po aplikaci léku odstraníme jehlu a poté pomalu pouštíme kožní řasu,
*po aplikaci léku se místo vpichu nemasíruje,
*střídáme místa vpichu.

jarkalada
16. bře 2012

@pajiskazemlyna ten vzduch - mně to sestra u dr. právě ukazovala,jak ten vzduch z toho nejdřív vytlačit ven..Párkrát do toho "cvrnkla" a pak trochu upustila.. Tak jsem to pak i tak dělala doma.. ?

caricia1
16. bře 2012

Taky vypouštím vzduch...Méně to štípe a žádné problémy s tím nemám...Ani to neznám jinak,než vzduch vypustit 😉
@jarkalada

caricia1
16. bře 2012

Jo a rozhodně nepíchám do břicha v těhu,ale do stehen 😉

evabelk
16. bře 2012

@caricia1 Jak jsem se přesvědčila i na vlastní kůži, co kraj, sestřičky, doktoři- to jiné způsoby dávkování, aplikace ....jsem zdravotník a napíchala jsem se těch injekcí až až, nejdřív do pacientů a teď sama do sebe 😀 takže zkušeností mám myslím dost! píchám to vždy tak, jak píše pajiskazemlyna! holky, opravdu by se ten vzduch neměl odpouštět. Určitě tam je z nějakého důvodu. Vím že to štípe, ale ne pokaždé 🙂 mám po tom i zatvrdliny, modřiny, červené fleky...proto je dobré ta místa vpichu střídat. Další zkušenost mám, že nejlepsí vstřebatelnost je právě z toho břicha. Proto se to tam třeba před operacema píchá nejčastěji. Jen v těhu se tam může píchat jen do 20.týdne. Pak už tam dosahuje těhotná děloha a tak se to nedoporučuje. Takže další místa vpichu stehna a paže. Je to v podstatě podkožní injekce a ty se tak píchají. Já osobně si to do stehen píchám sama( i do břicha jsem si to do 20.týdne tak píchala), do paží jsem zaučila manžela, právě kvůli těm více místům vpichu. Jo a dobré je to nemasírovat kvůli tvorbě modřin, jen lehce přidržet. Ale i u nás v práci to každá sestra-hlavně ty starší píchaly jinak a jinam ☹ jako obyčejnou podkožní injekci pod uhlem 45st. Ale tyto injekce jsou prostě přichystané k aplikaci, jak psala pajiskazemlyna. Já s ní můžu jen souhlasit! Jo a ještě u prvního těhu mi lékař taky s rostoucí váhou dávku zvyšoval...a to jsem přibrala asi jen 6-8kg, ale z 0,4 jsem skončila na 0,8. A teď mi jednou zkontroloval srážlivost a zatím dávku nezvyšoval, jsem pořád na 0,4. Přibrala jsem zatím asi 4kg. Ale nemám tušení proč předtím jo a teď ne...

francina
19. zář 2012

ahoj, mám navíc 3 bal. Fraxiparinu 0,6 ml., mě stačí 0,3 ml, tak posílám dál 🙂 Přenechám za 50% ceny doplatku, tj. 120 za balení, můžu nechat i po jednotlivých baleních (10 inj.) + pošta. Kdyžtak si o lék napište, ale fakt jen vy, které jej máte v tomhle dávkování předepsaný! a chcete ušetřit na doplatcích. 😉 Expirace je do 08/2013.

tehulka12
19. zář 2012

@francina leky na lekarsky predpis se po internetu prodavat nesmeji.Odevzdej to u hematologa,ktery te leci.

francina
19. zář 2012

@tehulka12 já myslím, že lidi, kteří ty léky opravdu potřebují a platí za ně v lékárnách budou určitě rádi, když jim třeba někdo na doplatku občas "uleví", nikomu je nevnucuju, jsou mi na nic a někomu třeba pomůžu, nevidím důvod, proč je vracet jen tak, prošlé ani poškozené nejsou 😒

tarz
14. lis 2012

Ahoj, já si Fraxiparine vyzvedávám v lékárně bez doplatku, stojí mě tak jen 30,- za recept. Mám zkušenost z lékáren u nemocnic nebo polikliniky. V malých lékárnách po mně chtěli kolem 140,-

valentynka81
17. lis 2012

Ahoj mám Laidenskou mutaci krve. Bez tromboz v anamnéze.
Fraxiparine 0,3 ml jsem dostala teď v úterý, bolelo mě levé lýtko - bez nálezu na ultrazvuku, pouze zvětšená nějaká cysta, dr. se rozhodl pro prevenci.
Jsem 17tt.
Vzhledem k tomu, že zrovna 2x jehlu vidět nemusím je to pro mě docela zážitek si to píchat. Ale jsem rozhodnutá pro zdraví miminka to zvládnout. Snad mě to přesvědčení neopustí.
Ve čtvrtek jsem nemohla kůži propíchnout, asi jsem celá stuhla až napodruhé se mi pvedlo injekci aplikovat.
Netuším jaký úhel je ten správný, sestra u dr. mi to tzv. vysvětlila a já si to pod jejím vedením píchla. Úhel vpichu mi teda jako 90stupňů nepřipadal, spíše tak 45stupňů, takže netuším jak na to. Možná že je to špatně. Modřiny se mi začaly postupně dělat, břicho pálí, zvolila jsem si 20hodinu kvůli 2 směnám v práci, večer jsem doma pokaždé.
Nikdo mi ani neřekl, že od 20tt je to píchání do břicha škodlivé pro miminko.
Za 14dní se má udělat u mého dr.kontrolní krevní obraz, v prosinci jdu na Hematologii k dr.

Jinak k těm doplatkům v lékárnách dr.když mi to psal tak mi říkal, že budu doplácet 80kč, šla jsem si injekce vyzvednout při odchodu z nemocnice do lékárny a kromě doplatku 30kč za recept jsem neplatila ani korunu.
Takže se opravdu vyplatí dojít si v nemocnici a ne u soukromých lékáren kde akorát vydělávají na nemocných.
potvrdilo se mi to i u těhu vitamínu Chytré miminko u dr 324Kč a v soukromé lékárně 422kč.

Netušíte někdo, zda existuje nějaké cestovní pouzdro na injekci Fraxciparine, ráda bych si jednu vozila sebou pro případ, že bych se nedostala domů včas.
Děkuji za rady a odpovědi.

lenkamisa
24. led 2013

Taky užívám fraxiparin, hned od začátku těhotenství mám 0,6, ale ne kvůli váze, ale kvůli druhu mutace, mám tu nejhorší kombinaci. Ale to je teď v celku jedno. Chtěla jsem se zeptat, jestli se některé taky nestalo, že po některém vpichu vás to začalo svědit (nemyslím třeba hned, ale na druhý den) a udělalo se kolem cca 5 cm červené kolečko - něco jako alergie nebo rovnou alergie. Alergička jsem, ale nepíchám si ho poprvé a předtím mi to nikdy neudělalo... Zeptám se na další kontrole doktorky, jen jestli už se s tím některá taky nesetkala ;) Mějte se krásně a spoustu zdraví 🙂

tarz
2. únor 2013

@lenkamisa

Když jsem si Fraxiparine píchala poprvé, řekli mi v lékárně, že si místo vpichu nemusím ničím desinfikovat, že stačí třeba mýdlo. Pak se mi několikrát stalo, že mě to druhý den po vpichu strašně svědilo a měla jsem tam kolečko, jak popisuješ.
Tak jsem začala používat desinfekci a od té doby se to nestalo ani jednou 🙂

pajacheb
7. únor 2013

holky, tak jsem dneska přibyla do vašeho klubu "píchaček fraxiparinu". Už teď se mi při pomyšlení na tu jehlu dělá špatně. chtěla bych se jen zeptat, jestli ty injekce skladujete v lednici nebo normálně při pokojové teplotě? MUDr. říkala, že bych si je měla píchat až do konce šestinedělí, ale v tom letáku píšou, že se kojení při léčbě fraxiparinem nedoporučuje. Máte někdo zkušenost?

janulilinka83
17. únor 2013

Ahoj Holky, píchám si Fraxiparine již podruhé...poprvé v roce 2009 po 3 potratech a máme zdravého raubíře a nyní od 5 týdne, jsem v 8 týdnu...Akorát se mi teď vytvářejí v místě vpichu puchýřky, které strašně svědí...a to mi poprvé nedělalo 😒 .Máte to některá? Mám strach, aby to nebyla alergická reakce. Jinak si píchám do stehen,bříška a paží...akorát je někdy problém s propíchnutím 😢 jinak u prvního jsem si injekce po porodu píchala jen 5 dní, které jsem byla v nemonici, potom už ne.

nnnadja
5. bře 2013

AHoj, taky jsem Fraxiparinacka🙂...a také podruhé. To svědění mám také a měla jsem ho i u prvního (2007). Navíc se mi teď dělají takové zatvrdliny...Skladuju ho normlaně v bytě. A co se týče toho propíchnutí, zrovna dnes jsem byla na kontrole a dr. mi říkala, že si ji pacienti stěžují, že ty jehly jsou tupé. Taky jsem si říkala, co to mám teď za kůži, že to nejde lehce, ale asi to opravdu bude jehlama - tak snad s tím něco udělají(v dáší várce🙂..Jinak paji, já si píchala v šestinedělí - vše probíhalo v pohodě, i kojení, množství mléka...Pak jsem přestala. Zeptám se taky - slyšela jsem, že holky, které si to píchají méně přibírají. Já přibrala u prvního nějakých 8-10kg. Jak jste na tom byly vy? aspoň jedno pozitivim by to mohlo mít, že?

oliwe
19. bře 2013

zdravím Vás ženský,
dnes mi doktor předepsal Fraxiparin 0,4 a jsem z toho trochu vyděšená. Jsem v 8 týdnu. To si pícháte celé těhotenství?

oliwe
21. bře 2013

a co vedlejší účinky?

kamculenka
27. bře 2013

Ahojky me to taky zrejme ceka jdu 12.4. Na hematologii jsem po tromboze v lytku. Ale leiden neprokazanjen nejaky faktor VIII zvyseny o 8 jednotek. Tak uvidime.

nnnadja
7. dub 2013

@oliwe píchám si od začátku, už druhé těhu. jsem z toho Fraxiku ale na nervy. Ty jehly jsou silene. Kuze mi nejde vubec propichnout, boli to! nemate nekdo nejaky figl? vedlesi ucinky nemam zadne, krome hrci a cervenych fleku. nekde jsem diskutovala, ze se po i mene tloustne, ale zadny dr mi to jeste nepotvrdil.

oliwe
7. dub 2013

ahojte, díky za odpovědi. taky mi ta kůže nejde občas propíchnout, jako by byly jehly tupé. Nejlíp mi to jde propíchnout v okolí pod pupíkem a fleky ani hrče teda nemám. tak at se to zlepší. pekný den

nnnadja
7. dub 2013

Tam mi to slo taky, ale ted uz jsem 16tt a brisko uz je tvrdsi, tak to jde blbe. no i dr. mi rikala, ze si ji na to pacienti dost stezuji, ze jsou ty jehly tupe. A jeste tolik dnu pred nami...

oliwe
16. dub 2013

sháním těhotenský pás do auta. nemáte někdo?

oliwe
19. dub 2013

zdravím Vás,
dneska jsem si ten fraxiparin píchla na po3.
Máte někdo zkušenost s tím píchat si ho jinam než do břicha. kam? děkuju

monivo
19. dub 2013

ahoj holky, já jsem si píchala injekce obě těhotenství. V první těhu Fragmin, ve druhém Fraxiparin. Vždy jsem aplikovala do břicha (nebo spíš po stranách, tam šlo kožní řasu zmáčknout i na konci těhu - a že jsem u druhého měla pěknej pupek). Dělaly se mi v místě vpichu červené flíčky, občas modřina. Na kontroly jsem chodila cca po 6ti týdnech, vždy chtěli vidět břicho, jak vypadají vpichy. Dávky mi také upravovali podle toho, jak se zvyšovala váha. Injekce jsme si vždy vyzvedávala v nemocniční lékárně, tam jsou doplatky nižší, než v normální lékárně.
Ad píchání - někdy jsem si injekci píchala na xkrát - někdy fakt hrůza, vůbec mi nešla propíchnout kůže, jindy tam jehla zajela jak po másle. Nechápu, proč to tak bylo, ale bohužel se mi to stávalo. Taky to někdy dost bolelo, někdy vůbec (asi záleží, jak jsem narazila na nějaký nerv či co). Vždy jsem píchala až do konce šestinedělí.
Kdyby jste některá měla otázky, ráda zodpovím 🙂

A přeji všem hodně sil, je to náročné a opravdu dlouhé ☹

oliwe
25. dub 2013

ahojte, tak jsem to zkoušela do nohy, teda do stehna a bolest stejná, ale modřina z toho je teda velká jak dlaň a bolí hodně. takže zůstávám u břicha. na některých místech /kde není moc kůže/ to bolí míň. buĎte statečné dámy

nnnadja
2. kvě 2013

Ja si vcera poprve pichala do paze. Do takoveho toho spicku🙂 a tam toslo a nebolelo. ale uz jsem rozpichala:( a to jsem teprve v pulce. do stehen mi to nejde vubec, tam mam fakt asi hrosi kuzi.

oliwe
6. čer 2013

ahojte zensky.
uz nekolik dni me dost trápí kopřivka a puchýřky od třísel, podbříšku, až po prsa a taky jinde po těle, když se poškrábu, tak se mi tam hned udělá puchýřek či otok. Šla jsem za doktorem a doufala jsem, že mi to na chvíli vysadí,ale napsal mi něco jiného. zkoušela jste to některá vysadit sama. Z výsledků je zřejmé, že to není tak hrozné, ale jen pro jistotu.
Kopřivka a puchýřky se stále stupnují a hrozitánsky to svědíííííí

oliwe
24. čer 2013

takže kdybyste měla některá zájem o nepoužité balení FRAXIPARINU, ráda přenechám zdarma /Brno/, at jej nemusím vracet do lékary jako nepoužité léčivo. Po alergické reakci mi napsal doktor FRAGMIN a zatím dobrý. Pokud budete mít některá zájem, napište na mail: oliwe@seznam.cz a můžeme se domluvit

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru