V 36tt miminko odpovídá 30tt. Co mám očekávat?

andreavikousek
11. bře 2016

Dobrý den, maminky prosím vás. Jsem v 36tt celou dobu těhotenství bezproblémové. Najednou dr. na UTZ zjistila, že bříško miminka odpovídá na 30tt a váží necelé 2kg. Což je 6 týdnů opoždění. Objednala nás do FN do rizikové poradny. Na podrobné vyšetření. Prosím vás máte s tím některá zkušenost? Co mám očekávat a co se může dít? Moc děkuji za reakce.

lajla
11. bře 2016

...a kdy naposledy předtím dělala utz? Má se ve 30tt, takže cca od té doby neporostlo bříško? Vždy se musí brát v potaz mimi jako celek, ne pouze bříško, co ostatní rozměry? Měřila průtoky, srdeční ozvy? Podle jednoho měření nelze nic říct, musí být opakovaná aby se ukázalo že je něco zlé... Mi v posledním taky strasili že bude mít max 2.5 kg vyvolávali že se mu nedaří dobře... No měl neco přes 3 ve 39tt jak se narodil..

paulito
11. bře 2016

Dobrý den, ráda bych vás uklidnila, i když samozřejmě každé těhotenství je jiné. Já měla něco hodně podobného, od cca 30tt jsem měla holčičku 3 percentil. Bříško menší jak který UTZ, (dělali mi ho cca co dva týdny, někdy každý týden), od 3-6tt. U nás to byla ještě komplikace na srdíčku, strach neuvěřitelný. Nyní byl Terezce rok. Je pouze drobnější. Nakonec narozena v termínu s váhou 2,6 a cca 42 cm. Držím pěsti, určitě bude vše v pořádku 😉

andreavikousek
autor
12. bře 2016

V pondělí v nemocnici mi mají dělat podrobný UTZ na průtoky, funkčnost placenty. Dr. mi hned řekla, že může dojít k úmrtí pokud se to hned nezačne řešit. Tak vůbec nevím co si počít.

lajla
12. bře 2016

Tak to je nějaká prdla dr ne? Jste ve 36tt. Kdy se běžně rodí, mluví o úmrtí mimi a nechá Vás odkracet domů? Jinak průtoky se dají změřit běžně na utz to mohla udělat také

susmevem
12. bře 2016

Me to tedy taky přijde, ze dr je nejak mimo. Čekala bych tedy, ze za takového předpokladu, který Vam řekla, ze se svami rovnou v poradce domluví buď na vyvolání, nebo na císaři. Miminko je uz "dopecene"... Takže reakci doktorky absolutně nechápu...

andreavikousek
autor
12. bře 2016

Uklidňuje mě jen to, že pohyby mám neustále. Že se nic neděje. Jen od toho ČT. co mi to řekla, nemůžu spát je mi z toho zle...vystresovaná.

susmevem
12. bře 2016

No to chápu, ze jste vystresovana, kdo by nebyl... Pockala bych tedy do pondělí, na to podrobné vyšetření, o kterém bych čekala, ze ho udělají hned, a pak tedy uvidíte no. Moc drzim palecky a věřím, ze bude vse úplně v poradku...🍀

somalicats
12. bře 2016

@andreavikousek Taky jsem měla a i teď mám mimčo menší, než jsou tabulky, prostě to tak je. Opožděná dle utz o cca 3 týdny. Nicméně dr. mi rovnou zkontroloval i průtoky, chodila jsem častěji i na monitor a vše OK. Prostě opět nebudu mít obra. Je pravda, že jsme řešili i možnost dřívějšího porodu, pokud by s průtoky byl problém, naštěstí nebyl, takže necháváme mimčo už v klidu "dopékat".
Navíc v tuhle dobu už je to měření na utz celkem nepřesné, pár deka sem, pár deka tam... Pokud budeš mít průtoky OK, tak buď v klidu. Jinak moje ségra byla u obou těhotenství strašená, že bude problém - obě neteře měly velkou hlavu a drobné tělo, takže ještě navíc nepoměr. Je fakt, že ségra kouřila v obou těhotenstvích, každopádně děti donosila a až na opožděný motorický vývoj se zatím jeví OK.

terezapetrova
12. bře 2016

@andreavikousek to si toho proboha nejaky dr nevsiml drive když je rozdil 6 tydnu???? Jinak drzim palce urco to dobře dopadne 🙂

leryl
12. bře 2016

@andreavikousek Nedovedu si představit, že by mi toto doktorka řekla a měla bych čekat až do pondělí.
Asi bych jela do porodnice a ukázala zprávu od doktorky plus žádanky na to pondělí a chtěla udělat vyšetření hned s tím, že od čt jsem z toho na zhroucení.
Pokud řekla,že by dítě mohlo umřít,tak Vás měla někam poslat ihned!!!

olga_
12. bře 2016

@andreavikousek Ti doktoři jsou někdy fakt prdlí. Věřím, že bude vše v pořádku a držím pěsti! Já měla vysoký tlak a asi měsíc a půl před termínem porodu mi jedna doktorka při UTZ řekla, že miminko je menší a neodpovídá. Už si nepamatuju o kolik. Pak mi dělal v nemocnici ještě jeden doktor další UTZ, díval se na zprávu od té doktorky a potvrdil s tím, že v termínu bude mít tak max 3 kila. Syn se nakonec narodil 14 dní před termínem a měl přes tři kila. Ono jim to tam lítá půl kila sem, půl kila tam. I ty rozměry 😒.

soyevita
12. bře 2016

@andreavikousek Ahojky,věřím,že Ty i miminko budete v pořádku.Moje dcerka se díky laxnosti doktorů narodila ve 37týdnu a měla 2kg.Nevyživovala ji už delší dobu placenta.Doktorka Tě ale zbytečně vystrašila.Všechno dobře dopadne 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru