icon

V kolikatém týdnu jsou cítit pohyby?

lucinkakr
24. srp 2020

Chtěla bych se zeptat ze zvědavosti jsem ve 14 týdnu těhu a zajímalo by mě v kolikatem týdnu či měsíci jdou cítit pohyby miminka děkuji za odpověď

martina_cz
•
24. srp 2020

Já začala cítit první bublinky v 16tt, ve 20tt už to bylo hodně intenzivní, ale některý holky cítí první pohyby až okolo 20tt. Záleží i na uložení placenty 😊

hanih
•
24. srp 2020

Záleží na více okolnostech jako uložení placenty (pokud je vpředu, jsou pohyby cítit později), tvoje hmotnost (štíhlejší ženy prý cítí pohyby dříve), kolikaté je to těhotenství (při druhém a dalších těhotenstvích jsou cítit dříve než u prvního). Já první kopanec dostala v 19. týdnu, ale něco málo jsem cítila už předtím, jen to bylo takové těžko identifikovatelné.

marta_kovar
•
24. srp 2020

Každá jsme i jinak “citlivá” a vnímavá. Já jsem první pohyby cítila okolo 17 tt a o pár dnů to bylo i hezky vidět. Přítel je cítil také když přiložil ruku. A je to moje první těhotenství. Ale samozřejmě pokud chodíš do práce tak asi nemáš úplně čas tohle vnímat. 😊

lucinkakr
autor
•
24. srp 2020

@marta_kovar Já do práce uz od 2 měsíce těhu nechodím jsem doma na marodce napsali mi rizikové taky čekám první miminko tak nevím pořádně co a jak

marta_kovar
•
24. srp 2020

@lucinkakr Tak tomu dej ještě chvilku času. Já do teď ho cítím nejvíce když ležím na zádech. Je pravda, že jsem i hubená a placentu mám na zadní stěně. Ale necítila jsem to jako bublinky nebo tak. Prostě regulérní kopance a pohyby, které mám natočené i na videu.

misel027
•
24. srp 2020

Já cítila v 16tt, ale to bylo fakt takové pošimrání, nebo "bublinky" - nevím jak to nazvat. :D

monca_24
•
24. srp 2020

Já jsem cítila poprvé včera večer 17+6 ❤️ (první těhotenství)

michaela1990xx
•
24. srp 2020

20tt

terla
•
24. srp 2020

První v 18tt, u druhého už v 16tt. To už člověk ví, jak to vapadá. Ale je fakt, že se kolikrát směju, že mám pohyby a to těhu nejsem!🙂

riavais
•
24. srp 2020

@lucinkakr prvé pohyby som začala cítiť už v 16tt, bežne je to vraj až okolo 20-25tt 😊

tasimia
•
24. srp 2020

Pohyby jsem začala cítit tak 24tt. Předtím to bylo takové simrani, nebyla jsem si jistá či to jsou střeva nebo malá.. 🙂

ejmate
•
24. srp 2020

@lucinkakr Ja cítila první pohyby až mezi 20 - 22 tt, už si nepamatuju přesně.

tulipanek89
•
25. srp 2020

Poprvé jsem ucítila v 18.tt.,od té doby pravidelně. První těhotenství,placenta vepředu,hubena postava 🙂

loylii
•
25. srp 2020

@lucinkakr já dvojcata. Jednoho jsem cítila už v 13.tt, jako když te někdo zevnitř šimrá dratkem zevnitř. Ale mimco bylo úplně v rohu dělohy, tak proto. Druhou až v 17.tt a ta se rovnou otočila úplně celá, jako když děla sudy. Zažitek😉

radu98
•
25. srp 2020

@lucinkakr já první regulérní kopanec cítila na začátku 16tt, žádné bublání ani šimrání, ale rovnou prostě kopanec. Pamatuju si, že jsem se úplně lekla, co to bylo 😂

lucinkakr
autor
•
25. srp 2020

@radu98 😀 krásne potěšení tak uvidíme kdy to přijde